10 Haziran 2018 Pazar

GS transfer güncesi #25; Ahmed Musa


Ahmed Musa'nın ismini Ocak ayında da konuşmuştuk. Teklif oldu mu bilmiyorum ama işin sonunda CSKA Moskova'ya kiralanmıştı. Sezon sonunda kiralık sözleşmesi bitse de işin ucunda opsiyon var mı, varsa da CSKA Moskova bunu kullanacak mı bilmiyorum. Türkiye'de yanlış bir bilgi var, bu adamın sözleşmesi sezon sonunda bitmiyor. Leicester City ile 2020 yılında bitecek bir sözleşmesi var.

Bu haberler üzerine soruluyor, tekrar yazalım. Leicester City günleri onun adına hayal kırıklığı oldu, Premier Lig'de beklenen aşamayı kaydedemedi. İlk CSKA Moskova dönemi çok daha iyiydi, Leicester City onun için 20 milyon avro'luk bonservis vermişti. CSKA Moskova'da geçirdiği bu dönem ise fena gitmedi aslında. Rus Ligi'nde 10 maçta 6 gol 3 asist, Avrupa Ligi'nde de 6 maçta 1 golü var. Rusya'da devam edeceğini düşünenlerdenim.

Galatasaray'a transfer ihtimali olacaksa da bu kiralık olacaktır. Bunun gerçekleşmesi için de ortada ciddi taliplerin olmaması gerekiyor. Şampiyonlar Ligi elbette önemli kapılar açar ama CSKA Moskova da onun iyi olduğu yer ve Rusya'da önemli işler yaptı. Söz konusu bonservis olduğunda da en kötü ihtimalle 8 - 10 milyon avro arası bonservisler konuşulacak ki bu da transferi bizim adımıza imkansız kılıyor. Maliyetleri düşürmek gerek derken böyle bir bonservis ödeyemeyiz.

Ahmed Musa'nın kanatlar için düşünülmeyeceğini söyleyerek başlayalım. Kanatlarda da oynuyor ama bu adamın asıl yeri forvet. Çok hızlı ve ön alanda mücadele edecek bir isim. Gomis'i tamamlama noktasında doğru bir tarz olurdu. Garry Rodrigues'in ikili oyunlarda Gomis'i nasıl kullandığını sezon içinde izledik. Ahmed Musa'yla bu iş çok daha iyi olurdu. Kanatlar için ise teknik özelliği o kadar da yeterli kalmayacaktır. Forvet bu adam, unutulmaması gerekiyor.

Yaşı da henüz 25. Keşke alabilsek, ben de çok isterdim ama şartların uyacağını zannetmiyorum. En az 2 forvet alternatifi gerekiyor. Birinin güçlü ve ön alanda mücadele etmesini bekliyorum. Diğeri de kanat özelliği olan, hızlı bir isim olabilir. Ahmed Musa'yı da tarz olarak doğru bulamıyorum. O olmasa dahi bu tarzda bir forvete mutlaka ihtiyaç olacak..

4 yorum:

  1. Cska ile avrupa maclarini izledim. Bu adamin bitiriciligi kotu. Kanser eder bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadele ve hızını kullanabiliriz. Böyle bakmak lazım.

      Sil
  2. Shaqiri haberleride dolaşıyor ortalıkta! Fatih Hoca, bir adama taktımı takar zaten ! Senelerdir istiyor, bakalım bu sene olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor görünüyor. Küme düştükleri için 14.5 milyon avro serbest kalma bedeli varmış. O para da bizden çıkmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir