6 Mayıs 2018 Pazar

Akhisarspor 1-2 Galatasaray, bir Donk var ki


Bu maçın Alanya deplasmanına göre farkı 2-0'dan sonraki kontrollü futbol. Alanya deplasmanında 2-0'ın ardından dahi haldır haldır hücum etmek sıkıntı yarattı. Burada ise 2-0'ın ardından topu rakibe verdik ve bekledik. İlk yarı özelinde iyi bir plan olduğunu düşünüyorum ve sorun da yaşamadık. 2-0'ı bulana kadar yüzde 61'di topa sahip olma yüzdemiz, 2-0'ın ardından ise yüzde 45.

Benim tercihim Feghouli'yi forvetin arkasında kullanmak ve sağ tarafa Sinan Gümüş'ü yazmaktı. Fernando / Donk / Selçuk İnan yaptığımızda Belhanda'yı arıyoruz. Tempo sorun oluyor, topla dikine çıkacak bir orta sahamız olmuyor ve pozisyon bulamıyoruz. Akhisar karşısındaki avantajımız 2-0'ı erken bulmak. İlk yarıda farkı ortaya koyan Garry Rodrigues ve Feghouli'nin hücum kalitesiydi. 

Topu rakibe vermemiz ve beklememiz iyi de biz kontrolü tamamen kaybettik. Rakip 2. yarıya iyi başladı, 2-1'i erken buldu derken panik hali beraberinde geldi. Rakibin Linnes ve Nagatomo'nun arkasına attığı uzun toplar büyük sorundu. Çok fazla ofsayt olsa dahi bir o kadar pozisyon da yakaladılar. Ağırlıklı olarak Linnes'in tarafını zorlasalar da ortadan da bunu çok denediler, haliyle Donk'la savunmayı 5'lemek durumunda kaldık.

Maçın ilk yarısında Donk'un topla dikine çıktığı ve oluşturduğu pozisyonlar vardı. Donk'la birlikte mecburen savunmanın boy ortalamasını uzattık, o anlar Fernando da yalnız kaldı ve düştü. Biraz da topa sahip olmak gerekiyor ama maça Selçuk İnan'la başladığınızda o tempoyu sergilemek imkansız. Gomis de 2. yarıda yoktu ki topu rakip yarı sahada tutmak en büyük sorun oldu. 

Sinan Gümüş / Yasin Öztekin'i oyuna almak ve 4-4-2'ye dönerek bunu denedik. Garry Rodrigues'i Gomis'e yaklaştırdık ama Gomis duvar olamadı. Yine de Sinan Gümüş ve Yasin Öztekin'le hücumda etki etmeyi, biraz daha topu tutmayı başardık. Serdar Aziz / Maicon değişikliği de belki zorunluluk gibi görünse de Maicon'un atılan bu uzun toplarda bayağı iyi iş çıkardığını söyleyebilirim. Akhisar'ın planı iyiydi, 2-1'i erken bulmaları avantaj oldu ama bu sefer Fatih Hoca'nın hamlesi erken ve doğru gelerek o etkiyi biraz olsun kırdık.

Muslera'nın şampiyonluk modunu açması en büyük avantajımız. Daha önce yapmıştı, yine yapıyor. Gomis'in de düşen formu olsa da bu adamla geldiğimiz, yarattığımız bir şampiyonluk ihtimali var. Bunu atlıyoruz, acımasızca eleştirmemek gerekiyor. Form noktasında sallandığı bir dönem yaşıyor, eminim ki Malatyaspor karşısında ayaklanacaktır.

Son 180. Rakiplerden bağımsız, maç maç bakıyorum. Bir beraberlik hakkımız var ki onu son haftaya taşımamız şu aşamada tek düşüncem. Deplasmanda kazanmaya başlasak dahi kırılgan bir takımız, iç sahada ise fazlasıyla baskın. Önce şampiyon olalım, sonra takımla alakalı yorumları yaparız. Futbolcu kazanmak, düşeni ayaklandırmak şu aşamada en önemli olan..

20 yorum:

  1. Serdar Aziz'in sakatlandigi pozisyondaki yukselisini yeniden izleyin lutfen, adam resmen kendini sakatladi yine. Topa yukselmesi, yere dusmesi bile yanlis, su adam bu bilgiyle bu topu oynuyorsa saglam bir altyapi egitimi alsaydi ne olurdu merak ediyorum. Maca gelirsek ki gelmek bile istemiyorum zira Gomis'in penalti olayina cidden uzuldum, Garry de sezon sonu ayrilir gibi ikinci gol ve direkten donen top cok iyiydi. Sonuc olarak bana gore artik sampiyonuz hepimize hayirli olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini sakınma olayı yok, orada haklısın.

      Sil
  2. Önce saha içinden başlayalım; Son haftalarda, ileri uç oyuncularımız dökülürken defans hattımız ve kalecimizle şampiyonluğa yürüyoruz İlginç! Feghouli iyiye gider diye beklerken 30 dk lık kondüsyona kadar düştü! Gomis evlere şenlik, şampiyonluk baskısı çok ağır gelmeye başladı kendisine. Bir tek rodriges iki maçtır kıpırdandı da buralara gelebildik! Bu arada Rodrigez 20 m oldu ;) Donk müthişti, fernando beşiktaş maçının rehavetini hala atamamış, Selçuk'u konuşmuyorum bile Feghouli gibi 30 dk lık enerjisi var o dk dan sonra çekilmez oluyor! Saha dışına gelirsek; Akhisar 4 gün sonra tarihinin en büyük maçına çıkacakken 2-0 geriye düşmesine rağmen mental olarak dağılmadı biz belki topu onlara verdik ama tempo üstüne tempo yaptılar cidden çok ilginç yani! Kimse yok maçımı vereceklerdi falan demesin ilk 15 dk da 2-0 geriye düşen takım eğer mental olarak maçtan kopmuyorsa bu maça ne kadar konsantre olduklarını gösterir bu! 4 gün sonra görelim bakalım bu yaptıkları tempo onları finalde ne hale sokacak! Ve son olarak Seleznov bu ligin en ahlaksız futbolcusudur! Futboluna bir şey demem ama karaktersiz adamın tekidir! Saha içinde bu adamı gördüğüm zaman bütün seyir zevkim kaçıyor! Terbiyesiz, ahlaksız herif! Allah büyük,umarım son maçta Osmanlıspor maçı alırda küme düşerler! Son 2 Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynamadığımız doğru. Hocanın burada artısı Akhisar maçı adına uyguladığı doğru plandı. 2-0'ın ardından kontrol dedi, topu rakibine vererek kontra düşündü. Akhisar maçında da bunu yapmalıydık.

      Sil
  3. Bu dakikada önemli olan tek şey 3 puandır onu da aldıysak başarıliyiz demektir. Son iki mac ve 4 puan yetiyor ama Fatih Hoca 6 ister ve o şekilde motive eder takımı... ki doğrusu da bu zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Oyundan ziyade aldığın 3 puan konuşulur.

      Sil
  4. dünyanın en büyük klişesi şudur. 20 dakikada 2-0 yapar fişi çekeriz. bu takım bunu yapıp kriz geçiriyor her maç gerçekten inanılmaz. peki sebebi ne? tabii ki gomis garry ve feghouli. galibiyet yüzünden yine görmek istemeyeceksiniz bazı şeyleri. gomis terim'in forveti değil.
    hava topu indiremiyor
    pas istasyonu olamıyor
    duvar olamıyor
    top tutamıyor
    koşu yapamıyor
    bu adam çin e satılmazsa ileride daha çok batacak göze. hantallığı ve maaşı yüzünden her dakika küfür yiyecek.
    feghouli desen tarihin en büyük kazığı. 5 metre top sürecek gücü yok. top tutmuyor. çalım atmıyor. rakibi zorlamıyor.
    garry oyun zekası düşük ve o da top tutamıyor. ama maaşı ve katkısı ortada. onu ayırabiliriz.
    yazın çok işimiz var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis yorumuna katılmıyorum. 27 gol atmış oyuncudur hatırlatırım. İstasyon olan, servis yapan hele de nitelikli koşu bakımından en zengin santroforu görmemişsin. Ancak şu konuda haklısın Garry'nin oyun zekası yok. Feghouli yorumun ise tam isabet. Bazen yanındaki oyuncularla parlarsın. Gomis'e top atabilecek oyuncumuz da yok vekaça girebilen bir tek Garry var. Feghouli seneye kalmamalı. Belhanda'yı da ilginç bir şekilde arıyoruz. Çok işimiz var mı hem de çoook işimiz var.

      Sil
    2. sorun tam da bu işte abi. 27 gol atmış demek, galibiz diye hoş görmek. 2-2 bitse herkes asacak. önemli olan şimdi söylemek.
      gomis'in eksiklerini görünce neden asla dev takımlarda oynamamış belli oluyor. taraftar alkışı uğruna gereksiz pres yapıp daha sonra dakikalarca dinleniyor. hah bi eksisi de bu. :)

      Sil
    3. Beşiktaş maçı Gomis için iyi bir örnek. Gol atmadı ama çok top indirdi, Pepe'yi o anlamda ezdi geçti. Ön alan presi, mücadelesi de yüksekti. Sorun şu, sezonu erken açtı ve adamın yaşı 32. Düşüşler doğal.

      Sil
  5. Alnımız akıyla galib geldik. Önemli olan bu.

    YanıtlaSil
  6. Orantısız bir kadro oluştu ndiaye den sonra sonuca ulaşmaktan başka düşünecek hiç bişeyimiz yok şuan şans yüzümüze gülüyor allah bozmasın ama acı çekiyoruz resmen 2 deplasmandir bu gerçekten hirpalayici oluyor yoruyor her şekilde taraftarımızı fakat bugün de tescillendi ki bazıları ile asla aynı şartlarda yarışmiyoruz bu ülkede hayat bize öyle kolay değil olmasında ahlakimiz elvermesinde öylesine... kısacası Yürüyedur Galatasaray:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Sezonun bir şekilde bitmesi gerekiyor ve acı çekerek olacak. Kolay maç yok.

      Sil
  7. alanya maçı alanya maçı deyip duruyor gs düşmanı yorumcular. allah aşkına o pozisyon ofsayt! açık net ofsayt! görüntüsü de var. yayamadık gitti. leke sürmeye çalışıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne pozisyonlar dökerim ben ortaya, bir bilseler..

      Sil
  8. Gomis Galatasaray kariyerimin bana göre en kötü maçını geçirdi.Özellikle 2.yarı çok durgundu.O bildiğimiz hücum presleri bile yapmadı.Bi sorunu vardı bu çok belli.Yoksa penaltıyı da, penaltıdan sonraki pozisyonu da çok rahat atardı.Bizim taraftarımız bi kısmı eskiden böyle değildi ama şimdi tek maçta adam öldürüyorlar.Gomis kötü forvet diyeni bile gördüm.Satılsın diyen çok kişi gördüm.Bu kadar nankörlük olmaz.Maça dönersek ilk yarı rahat bi oyun sergiledik ama 2.yarının hemen başında golü yiyince nedensiz bi şekilde panikledik.Akhisar belki Alanya kadar tehlike yaratamadı ama gol bulabilirlerdi.Gol bulamadılar çünkü bunda bizim savunmamızın kusursuza yakın oynaması etkili oldu.Son olarak Donk ilk golde muazzam pas attı.Bu bi detay olsa da önemli bi detay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu yok, bence formsuz ve bu da doğal. Erken açtık sezonu, o da kötü etkileniyor. Ayrıca duygu yoğunluğu yüksek, kaçan bir gol ya da penaltının ardından dağılıyor.

      Sil
  9. Öyle veya böyle,sezon başı enine boyuna düşünüldü,hesaplar yapıldı ,baştan aşağı bir kadro kuruldu ve kurulan bu takım inşallah şampiyon olacak.bu da demektir hedeflenen noktaya ulaşılmıştır.Önemli olan bir sonraki sezona aynı incelikte,mühendislikte kimi altarnatif kimi yerine alacak 2.bir transfer harekatının gerçekleşmesi.Nede olsa zor olan başarılmıştır.Hayal kırıklıkları da olsa her oyuncu kendince şampiyonluk yolunda bazılarının küçük de olsa dokunuşları olmuştur.Yeni planlama bu yüzden çok önemli daha iyisi bulunursa alınır aksi takdirde olanın üstüne koyulması(eklenmesi) zaten iyi bir takım adına fazladan atılacak bir adım olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten tek bir transfer harekatında her şeyi değiştiremezsin, tüm enkaz kalkmaz. En az 2 dönem daha gerekir ki onu yapacağız. Yine de Fatih Hoca bu yaz dönemi olsa her şey bambaşka olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir