17 Mayıs 2018 Perşembe

Asamoah transferi adına yeni bir ihtimal?


Yaz döneminde direkten döndü, yine de biz onun üzerinden Ocak ayı adına planlar yaptık. Sonrasında Inter'le anlaştığı haberleri can sıkmıştı ki Nagatomo imdada yetişti. Asamoah / Nagatomo kıyası yapmayacağım, çünkü Nagatomo'dan aldığımız muazzam bir katkı var. Yeni sezon adına da mutlaka bonservisinin alınması gerekiyor.

Asamoah'ın Inter'le yaptığı anlaşmanın bozulduğu yazılıyor. Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek istediği ve bu yüzden anlaşmanın bozulduğu gelen haberler arasında. Inter iddialarını bu noktada kabul etmemiş ve Türkiye'den de teklif olduğunu söylemiş. O takım Galatasaray mıdır bilmiyorum, başka sol bek arayan takımlar da olacak.

Tabii Asamoah'ı sadece sol bek üzerinden okumamak gerekiyor. Yaz döneminde onunla alakalı birçok yazı yazmıştım. Büyük bir joker ve sol bek olduğu kadar sol ön ya da orta saha adına da kıymetli. Nagatomo / Asamoah kıyasını da bu yüzden yapmıyorum. Elinizde Nagatomo'nun olması Asamoah'ı da istemeyeceğiniz anlamına gelmemeli.

Yeni doğan şartları nedir bilmiyorum ama Galatasaray keşke bir teklif daha yapsa. Bir anda sol bek, orta saha ya da sol ön adına güçlü bir futbolcu kazanmış oluyoruz. Atletik, oyun aklı yüksek, tempolu ve fizik gücü yüksek. Sakatlıkla alakalı sorunu da son yıllarda pek yaşamadı, o anlamda kazandığı bir istikrar var.

O yönde pek kullanmadık ama Nagatomo da bir joker aslında. Sağ bek ya da sağ / sol önde oynayabilecek bir isim. Nagatomo / Asamoah sol tarafı Şampiyonlar Ligi seviyesinde oluyor. Mariano / Feghouli kanadı da istikrar kazansa aynı etkiyi oradan da almak mümkün. İhtimali var mı bilmiyorum ama keşke şartları zorlamak mümkün olsa.

Şampiyonlar Ligi avantajını iyi kullanmak zorundayız. Bu sayede birçok önemli isim için cazip bir takım olabiliriz. Fatih Terim'in varlığı da burada büyük etken diyebilirim. Geçen yaz döneminde Galatasaray'ı kabul eden Asamoah'ı bu dönemde ikna etmek daha olası olmalı. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek..

12 yorum:

  1. Herşey iyi güzel ama Inter Asamoah'ı alamazsa da Nagatomo için bizden yüksek ücret talep eder.Yani ben ikisinin aynı anda bizde olacağına pek ihtimal veremiyorum.Ha olsa muhteşem olur ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum edeceğini, çünkü Nagatomo'yu kesinlikle düşünmüyorlar. Asamoah olmasa başka bir ismi alacaklar.

      Sil
  2. gomis i zorlayacak iyi bir santrafor almak gerekiyor.gomis 33 yaşına geldi.cl ve ligi kaldırması biraz zorlaşacak.

    eğer belhanda 8 numaraya evrilirse yani fernado belhanda ikilisi olursa gelecek sezon 10 numara pozisyonu için kagawa harika bir transfer olur.nagatomo ile birlikte uyum sorunuda yaşamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'i zorlayacak 2 santrafor almamız gerekiyor hatta. Kagawa uyar da maliyeti uymuyor.

      Sil
  3. Çok net söylüyorum asamoah, bu takımı bir level üste taşır. Kesinlikle şampiyonlar ligi seviyesinde kendisi! Hele türkiye liginde, sol bek pozisyonunu geçtim.Sol ön ve orta saha göbeğinde rahat oynar! İnşallah alabiliriz. Eğer alırsak yaratacağı farkı hep beraber görürüz. Bu yorumda burada dursun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde oynatırsınız ve Nagatomo ile arka önlü CL seviyesinde bir sol kanat olur.

      Sil
  4. Eğer gelirse dediğiniz gibi feghouli mariano kanadida istikrar kazanırsa müthiş bir takım oluruz. Tek endişem feghouli çok vurdumduymaz bir oyuncu gibi geliyor bana. Umarım takımla yapacağı kampın faydası olur

    YanıtlaSil
  5. Bence sattığın kadar al kısıtlaması gelecekken mutlaka almalıyız bedavaya. Nagatomo sol bekte oynar, Asamoah da sol kanat veya orta sahada. Sakatlık veya ceza durumunda elimizi rahatlatmış olur hem joker olduğu için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kıymetli bir futbolcu. Umarım çalışmamız vardır.

      Sil
  6. Nagatamo asamoah sol bek rotasyonu çok güzel olur ayrıca ikisi de çok yönlü oyuncular... ama galatasaray çok üzerine gidecek gibi degil sanki bu transferin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek için yıllarca sorun yaşarken böyle bir rotasyon kusursuz olurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir