13 Mayıs 2018 Pazar

Belhanda'yı "top kapıyor" üzerinden dahi eleştirdik


"Belhanda'nın daha da iyi oynaması lazım ve devamlı iyi oynaması lazım. Bundan sonra alıştığımız şekilde devam etmesi, hatta üzerine koyması ondan beklentiler. Biz bu oyundan tatmin olmayız. Atmalı, attırmalı, sorumluluk almalı. Belhanda zaten bunun için alındı. 4-3-3 oynuyoruz biz ya da 2-5-3 artık neyse. Belhanda orada oynayabileceğini gösterdi. Yeni sezonda çok daha formda, oyuna direkt etki eden bir Belhanda hepimiz için çok daha iyi olacak."

Algıyı kırana kadar ısrarla yazmaya devam edeceğimi söylemiştim. Eleştirilebilir, bence de çok daha iyisini yapmalı, hatta beğenmeyebilirsiniz de ama "hayal kırıklığı" portresi çizemezsiniz. Ufukta olan şampiyonluğun da emin olun en önemli parçalarından biri oldu. Şu adamı "top kapıyor" üzerinden dahi eleştirdik. Şartlanma demem bu yüzdendi. Öyle bir kesim var ki ne yaparsa yapsın mümkün değil "şu maçı da iyi oynadı" diyemeyecek.

10 numara değil. Bu uğurda alındığını da sanmıyorum. Özellikleri itibariyle 8'e yaklaştığı bilinerek alındı, öyle oynuyor çünkü. Fas Milli Takım'ında böyle mesela, geçen gün hocaları da bunu dile getirdi. Ön alanda yaptığımız pres en önemli unsurlarımızdan biri, bunun da temelinde Belhanda var. Rakibini kovalar, mücadele içinde, top kapar ve seni hızlı hücuma çıkarır, topla dikine çıkabilen yegane orta sahan. Eleştiri gol / asist yönündeyse şu an oynadığı pozisyon itibariyle bence o rakamlar da iyi.

Daha iyisini yapabilir tabii. Rakip ceza sahası etrafında biraz daha akıl koymasını bekliyorum. Bazen öyle bir pas verebiliyor ki saç baş yolduruyor. Şut atamadığını düşünmüyorum, bunu biraz daha zorlamalı. En önemlisi de mümkün olduğunca rakip ceza sahası içine girmeli. Girdiğinde goller de beraberinde gelecek çünkü, bu sezon attığı bütün goller böyle ama sık zorlamıyor. 

8 / 10 arasını oynayabilen iyi bir futbolcumuz var. Gelecek sezon da hocanın planları dahilinde ve çok daha iyisini yapacağını göreceksiniz. Belhanda'nın şampiyonlukta, Fatih Hoca'yla birlikte gösterdiğimiz oyun felsefesinde payının büyük olduğunu düşünüyorum. Israrla kötü görenler biraz da hocanın ne düşündüğüne bakmalı ve bence kendilerini de hazırlamalılar. Belhanda'yla yeni sezonda da devam edeceğiz..

20 yorum:

  1. linnes bi pozisyonda geride kaldı onun kademesine belhanda geldi hatırlarsan, orada adama kovalamasa adam içeriye rahat girip belki de golü attıracaktı,bu adama nasıl gamsız deniyor hakkaten ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam daha ne yapsın gerçekten bilmiyorum.

      Sil
  2. Defansif aksiyonları çok iyi olsa da hücumda bunu gösteremiyor.Zaten bunu gösterebilse şu an 7-8 golü vardı.Dünkü maçta 2.dakikada yaydan sert ve düzgün bi şut çekti ve o şutu gördükten sonra "Sezon boyu niye bunları yapmadın be vicdansız" dedim kendi kendime.Şut çekmeli, çektiği şutlar kötü de olsa denemekten zarar gelmez.Ndiaye mesela çok kötü şut çekiyordu ama yine de deniyordu.Belhanda ise bu sezon şut denemekten çekiniyor nedense

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahasına pek girmiyor, eleştirdiğim tek noktası o.

      Sil
  3. Aldığı paraları haketmiyor. Ben bir topçuya 3,5m€ veriyorsam ondan 2 top kapmasını 2 pres yapmasını veya 2 gol atmasını bekleyemem. Katkısı var mı bence tartışılır, bu sezonun en büyük hayal kırıklıklarından birisi feoghliyle beraber. Ha gelselerdi 2milyon bonservis 1,5m€ yıllık ücret derdim ki bu paraya anca bu. Hiç kimsede ses yapmazdı. Ama sen neredeyse kimselere tanımadığın imtiyazları tanıdın bu ikisine günlerce bekledin gelmesini falan filan. Umarım güzel bir alıcı bulur da hazır piyasaları varken aldığımız paralara satarız kurtuluruz bu gübrelerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkısı var mı nasıl tartışılır, asla katılmıyorum.

      Sil
  4. Belhanda'nın dünkü maçtaki performansı kusursuz bir Orta saha oyuncusu performasıydı.Dikkat edin "Orta saha" futbolcusu dedim özellikle.Bırakın artık bu ofansif orta saha, defansif orta saha ayırımlarını bunlar kalmadı artık futbolda! Büyük oynayan takımların hiçbirinde artık böyle bir ayrım yok! Ne demek istediğimi merak eden arkadaşlar açıp Bayern münih ten james rodrigez'in son röportajını okusun İnternette mevcut! Lige ambargo koymak, Şampiyonlar liginde başarılı olmak istiyorsak Belhanda gibi mevkisiz, komplike orta saha oyuncuları bulmalıyız! Seneye ayrılmazsa şampiyonlar liginde belhandanın Fatih hoca ile birlikte yaratacağı farkı hep beraber izleyeceğiz! Ayrıca Belhada'nın en büyük eksikliğini de belirtmeden geçemiyeceğim, Nasıl desem köpüre köpüre oynayan bir oyuncu, maça iyi başladı mı öyle gidiyor sürekli üstüne koya koya devam ediyor ama bir kere gazı kaçtı mı bir daha topralayamıyor! Fatih Hoca belhanda'ya daha fazla özgüven aşılayabilirse çok farklı bir performans izleyebiliriz ilerki yıllarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam müthiş bir 8 performansı gösteriyor, oyunun iki tarafında da var.

      Sil
  5. Belhandayı ben de hep savundum hala da savunuyorum ama kontra ataklarda yaptığı pas tercihleri beni çileden çıkarıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. golü o attırdı, kaptığı top ve yarattığı kontrayla.

      Sil
    2. ama skoru biraz açtığımızda uçuk kaçık paslar deneyip atakları hiç ediyor, illa ki her seferinde hata yapacak değil

      Sil
    3. Toparlayacak, daha iyi olacak.

      Sil
  6. Yanında onu tamamlayan oyuncular olsa yeni nesil teknik orta sahaların tanımına çok uyan bir oyunu var aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben takıma 2. bir Belhanda daha gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  7. Bende ısrarla sizin Belhanda hayranlığınızı anlamıyorum.Bende ısrarla her Belhanda yazısının altına yorum yazacam. Öncelikle şunu sorayım 2 fenerbahçe maçı, 2 beşiktaş maçı ve 2 başakşehir maçı.. yanı kağıt üstünde en zor 6 maçın hangisinde Belhanda sahada etkindi? En yakın zamana gidelim, kazandığımız beşiktaş maçı.. Maçın başında gereksiz bir hareketle kırmızının kıyısından döndü. 2.yarı sarısı olmasına rağmen yine kırmızı görebileceği bir hareket yaptı ki bunun yaptığında kontrol bizdeydi, saçma sapan bir hareketti. Yine 2.yarının başında Talisca'ya çok rahat geçildiği bir pozisyondan sonra peşinden koşmadı bile. ( tam orta sahada oldu pozisyon).Butun mac takımın belki de en etkisiz oyuncusuydu tum kararlarinda hareketlerinde geç kaldı.Bu maçlardan sonra ağır bir Belhanda yazısı beklerken hicbir şey görememiştim. Sizin için Malatya Aksihar Konya maçlarında 2 top kalması yeterliyse birşey diyemem ama bu maçlar da top kapması için daha uygun fiyatlı bir oyuncu bulunabilir. Seneye Şampiyonlar ligi var, bunu da unutmamak lazım. Bide 10 numara olarak alındığını sanmıyorum diyorsunuz da ne olarak alındı. 10 numara Sneijder gibi olmali mantığından uzaklaşarak baktığımızda Belhanda ofansif orta saha olarak alındı N'diaye'nin önünde oynaması için ve takımın hücum performansını arttırması için.Sizde bu transfer gerçekleştiğinde aynı fakirdeydiniz hatırladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor dönemini herkes için bir kenara bıraktım. Beşiktaş ve Başakşehir maçlarına bakıyorum, içeride kazandığımız. Belhanda en iyilerden. Deplasman Fenerbahçe maçı da kötü oynamadı. Gol odaklısınız belki ama hücum organizasyonu, ön alanda yaptığın prese kadar bu adam üzerinden dönüyor ve Belhanda sahada olmadığındaki etkisizlik malum zaten. Siz olaya 2 top kapma üzerinde bakıyorsunuz, ben sistem / düzen üzerinden.

      + klişe bir 10 numara tabiri var. Futbol değişiyor..

      Sil
    2. Içerdeki beşiktaş maçı için Belhanda en iyilerden diyorsanız size saygı duyup bu konuya bir daha girmiyorum çünkü bana göre o maçın takımdaki en kötü ismi Belhandaydi.Futbola bakışımız dediginiz gibi baya farklı.!!

      Sil
    3. Sana göre öyle, bana göre böyle, ona göre öyle, şuna göre böyle. Herkesin kafasında farklı bir oyun tipi var, beğeniler değişkenlik gösterir. Herkes kendine göre haklı, bu yüzden de saygı duymak lazım. Önemli olan Fatih Hoca'nın ne düşündüğü ki o da geçen bu konuyu kapattı diye düşünüyorum. Benim düşüncemle hocanın düşüncesi örtüşüyor.

      Sil
    4. Ilk 3 cümlenize kesinlikle katılıyorum ama son cümleye kesinlikle katılmıyorum. Sezon devam ederken Fatih hoca veya aklı başinda herhangi bir teknik direktör takımının en pahalı oyuncularindan biri için olumsuz yorum yapmaz. Sezon biter herşey ortaya çıkar. Ben Fatih hocanın aldığımız parayı veren çıkarsa hiç düşünmeden Belhandayi göndereceğine inanıyorum çunku onun oyun tarzına uymadığı konusunda ısrarcıyim sadece dogru zamani dogru teklifi bekliyor.Zaten bu yorumlar burda duruyor bakalım zaman kimi haklı çıkaracak..

      Sil
    5. Bekleyip göreceğiz, yapacak bir şey yok :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir