1 Mayıs 2018 Salı

Beşiktaş maçının iki adamı, Nagatomo ve Linnes


Transfer olduğunda beklenti sahibiydim, bunu da dile getirdim. Burada şiddetli eleştiriler vardı, ilk oynadığı Sivas deplasmanının ardından yazılanlar hala duruyor. Hep söylediğim gibi, tecrübe sahibi olan ve nerede ne yapacağından haberdar her futbolcu bu ülkede yürür. Nagatomo'nun yarattığı fark ise Galatasaray'a duyduğu aidiyet ve iş ahlakı.

Muazzam bir sol bek performansı bu. Asist yapamıyor denildi, 12 maçta 3. asisti oldu. Sağ ayaklı dendi, sol ayağının belki de sağ ayağından daha iyi olduğunu gördük. Boy avantajı var dendi, görünüyor ki mükemmel bir zamanlama sahibi ve sorun yaşamıyor. Çok hareketli ayrıca, karşısındaki kanat oyuncusunun hayat enerjisini emiyor. Quaresma, Babel gibi isimler karşısında da bunu yaptı.

Nagatomo'nun üzerine bir sol bek alınması gerektiğini düşünüyordum ki fikrim değişti. Nagatomo için bir alternatif gerekecek, tabii bunun için önce Nagatomo'yu tutmak gerekiyor. Bonservisi için çalışmalara şimdiden başlamalı. İyi gidiyor, önümüz Dünya Kupası ve piyasası olan bir futbolcu. Inter kendisiyle devam etmeyecektir ama sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalsa da bırakmaları kolay değil. Kan kokusunu aldılar çünkü.

Sağ bek için ise iyi bir rotasyonumuz var. Mariano'yu son haftalarda ön plana çıkardık. Bana sorarsanız son 2 maçı kazandıran isimdi, bir anlamda tek başına ayakta kaldı. Linnes'in de Fatih Hoca dönemi yükseldiğini düşünsem de Mariano'nun yapabileceklerinin ucu açık. Yine de rahatız, Mariano'nun arkasını Linnes'le iyi doldurduk. Nagatomo adına bu geçerli değil ki bunu başarabilirsek bütünüyle iyi bir bek rotasyonu oluşacak.

Beşiktaş karşısında Mariano sakatlandığında korktum ama Linnes'in verdiği bir güven de var. Linnes de 17 maçta 3 asist oldu, aklımda kalan 2 asisti de akıl işiydi. İyi ve sorunsuz bir hücum beki. Sorunsuz olmasının altını geçmiş yıllarda çizmiştik. Hücum oynayan ve sistemi olan bir takımda da büyüyor işte. Molde de kapasitesi dahilinde böyleydi ki ön plana çıktı. Galatasaray'da ise çok daha fazlası..

4 yorum:

  1. Şampiyon olsakta olmasakta benim açımdan ikinci devrenin X faktörü Yuto'dur! Defansif olarak zaten bir beklentim vardı transfer ettiğimizde ama ofansif olarak verdiği katkıyla beni de şaşırttı. Özellikle derby maçlarda oynadığı oyunlar muhteşemdi. Hem ofansif katkı verde hem de Queresma,Visca gibi ligin en iyi kanat oyuncularına adım attırmadı! Geçen yıllardaki derby maçlarda Sabri-Carole ikilisi Ptt ligi seviyesindeyken şu an ki Yuto-mariano(linnes) direk Şampiyonlar ligi seviyesidir! Ayrıca, yuto sadece bireysel performans vermekle kalmadı sağ bekte mariano, linnes ikilisinide yükseltiyor bence! Çünkü büyük takımda bir kanat mariano gibi Cl seviyesinde bir kanat latolevici gibi Ptt seviyesi olmaz! Olursa o takım bir lastiği patlak araba gibi olur! Kör topal ilerler yani! Bu denge çok önemli! Yuto bu dengeyi sağlayarak diğer kanadı da yükseltti! Japon sonuçta,Akıllı Adam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bekliyordum katkı ama böylesi beni de şaşırttı.

      Sil
  2. Carole takıma dönmeli yetenekli bir oyuncu fatih hocayla o da çıkışa geçebilir zaten nagatomoyu alacaksak yedek kulübesine carole den daha iyisi bu şartlarda ekonomik açıdan lüks olmaz mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu düşünerek yarın için bir yazı yazdım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir