26 Mayıs 2018 Cumartesi

Bu büyük bir öz veri ve unutulmayacak bir hareket


Feghouli'yi hayal kırıklıkları arasında değerlendirsek bile 27 maçta 6 gol 9 asisti var bu adamın. Şampiyonluk yolunda ortaya kalite koyduğu maçlar olmadı değil. Süreklilik yoktu işte, sorun tam olarak bu. İstikrar sağlayamadı ve ayağa kalkmasını, bizi ipten almasını beklediğimiz çoğu maçta da yokları oynadı.

Biz bu durumu sezon başı kampı görmemesine bağlıyorduk. Yaşı 28 ve kalite eşiğinin çok yüksek olduğuna inanıyorum. Hatta profil noktasında da kendi pozisyonunda ligin en iyisi. Bunu gösteremedi işte, hayal kırıklığı burada yatıyor. Tabii bu yeni sezonda iyi işler yapmayacağı anlamına gelmiyor. Her fırsatta da bunun altını çiziyorum.

Yaz dönemini sakat geçirdi ve geri döndüğünde Eylül ortasıydı. Hazır olması, toparlanması haliyle belli bir süre aldı. Devamında da yediği kırmızı kartla alakalı 1 aylık yokluğu oldu ki sonrasında biraz daha geriye gitti. Ocak ayı kampı onun adına fırsat olabilir diye düşünsem de yaz dönemiyle bir olmuyor. Gerçi sorun da başkaymış.

Feghouli'nin son 4-5 ayı aşil tendonundan yaşadığı sakatlıkla geçmiş. Tempo sorunu, hızlanamaması ve çekingen futbolu bundan kaynaklı. Bilmiyorduk tabii bunu, haliyle sert eleştirdik. Oysa ortada büyük bir öz veri var. Zaten dar bir rotasyonumuz var ve şampiyonluk yolunda "sorumluluk" alan futbolcular bizi ayakta tutuyor. 

Şöyle düşünün. Doktorun oynayabilir dediği ama sözleşmesindeki maddeye güvenerek "sakatım" diyen futbolculara da şahit olduk. Kıstas bu haliyle, Feghouli'yi de bunun üzerinden yorumlamak gerekiyor. Bana göre bu büyük bir öz veri ve unutulmayacak bir hareket. Feghouli gitsin derken bir de bunu düşünmeli.

Önümüzdeki sezon için "yeni transfer" olmasını bekliyorum. Kamp dönemi mutlaka iyi gelecek ve tempo kazanacak. Yetenek ve kalite ucu açık, buraya da aidiyet beslediğini görmüş olduk. Feghouli'den yana umutlu olmakta fayda var. Satalım, gitmeli deniyor da o kaliteyi yakalamak zor. 28 yaşında, bu unutulmasın..

8 yorum:

  1. Feghouli gibi futbolcu almak kolay değil, Garry i satıp Campbell gibi patlayamamış potansiyel veya gözden düşmüş yıldız bulursak Şampiyonlar Liginde iyi işler yapabiliriz. Yedekte de genç potansiyel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli bu anlamda yeni bir transfer, beklemek lazım.

      Sil
    2. Feghouli kalmalı zaten, ben diğer kanada da o kalitede biri bulunmalı diyorum

      Sil
    3. Garry'nin duruma göre bakarız ama giderse de gelecek isim Trezeguet olur bence.

      Sil
  2. Feghouli gördük. G.Saray'ın en büyük transfer hatası.Verilen paranın futbolcusu olmadığı kesin.Aşil tendonu sakatlığı falan bunları geçelim.Verimli olamamasına mazaret olamaz. Zaten geldiğinde sakattı.Düzeldi Tudor oynatmaya başladı işlyenen sistem Feghouli yüzünden bozuldu.Puan kayıpları başladı.Çünkü takımın direnci kırıldı.Feghouli mücadele gücü olmayan gamsız, ruhsuz bir futbolcu. Yanından geçen rakibi bile baskı yapıp rahatsız bile etmiyor.Valencia daki Feghouli nin yarısı bile değil.Artık olması da mümkün değil. Çok iyi kamp dönemi de geçirse futbol ruhu olarak G.Saray'ın futbolcusu değil.Israr edilmesi çok büyük hata olur.Ancak baskı ve tempo futbolunu benimseyen Terim anlaşılmaz şekilde böylesine durağan Fehgouli ye sürekli forma şansi tanıdı. Umarım bizleri yanıltır. Ama gelecek szon en çok eleştirelecek futbolcu olacağı kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer hatası olduğunu ve gerçek anlamda gördüğümüzü düşünmüyorum. Nedenlerini de yazıda zaten sıraladım.

      Sil
  3. Son maçlarda her yoktu sahada ve çok eleştirdim tabi bu durumu bilmiyorduk o zamanlar.Umarım seneye o bildiğimiz Feghouli'yi izleriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir