16 Mayıs 2018 Çarşamba

Bu listedeki herkes takımdan ayrılır mı emin değilim


"Takımın başında kaldığı kısa sürede eksikleri tespit eden Fatih Terim, yeni sezona bomba gibi girmek istiyor. İmparator, 12 isimle yolların ayrılacağına karar verdi. o isimler: "Koray Günter, Tarık Çamdal, Eray İşcan, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Cedric Carrasso, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin, Latovlevici, Umut Gündoğan."

Hakan Balta, Carrasso, Koray Günter, Eray İşcan, Yasin Öztekin, Latovlevici ve Umut Gündoğan'ın sözleşmesi bitiyor zaten. Bu isimlerden herhangi birinin takımda kalma ihtimali yok. Carrasso ile keşke devam edebilsek derdim, yıllar sonra ilk kez Muslera'nın arkasını doldurabildik. Yine de o pozisyonu x bir yabancıyla doldurmak büyük bir lüks gibi görünüyor.

Tarık Çamdal ise ne kadar gönderilmek istense bile bu şartlarda onu alabilecek bir takım olduğunu düşünmüyorum. Maaşını bizim ödememiz şartıyla bir takıma kiralanır belki, zaten sözleşmesinin son yılına giriyor. Bu tarz gönderilecek listesi yapılırken de Tarık Çamdal ve Umut Gündoğan gibi isimler neden yazılır bilmiyorum. Zaten bilinen isimler ama ısrarla yazılıyor.

Tolga Ciğerci'nin de takımda kalma şansı kalmadı. Fatih Terim döneminde hemen hemen herkes bir yükseliş gösterdi ama o ise geriye gitti. Bu da bir şey değil, en kritik anlarda sorumluluktan kaçtı ve "sakatım" demesi ipi kopardı. Doktorların oynayabilir raporu vardı ama o sözleşmesindeki maddeye dayanarak en kritik zamanda rotasyonun dışına çıktı. Bu şartlarda da takımda kalma gibi bir ihtimali kalmadı. Talibi çıkmasa dahi kalan günlerini kadro dışında geçirir.

Selçuk İnan, Ahmet Çalık ve Eren Derdiyok gibi isimlerin durumu ise biraz daha farklı. Bu isimlere talip çıkması durumunda takımdan ayrılırlar. Talip bulunamaması halinde ise gelecek sezonda da takımda kalmaya devam ederler. Selçuk İnan'ın önemli bir kontratı var, gideceğini zannetmiyorum. Ahmet Çalık'ın bir takıma kiralanması söz konusu olabilir ama kalıp kalmaması arasında büyük bir fark yok. Eren Derdiyok'un da beklentinin altında olduğunu düşünüyorum ve Basel'in onu istediği yazılıyordu. 2-3 milyon avro'luk bir teklife asla hayır denilemez..

12 yorum:

  1. Kadrodaki çöplerden kurtulursak ve nokta atışı 30 yaş altı transferler yapıp takımı biraz daha gençleştirirsek önümüzdeki 2-3 yıl sıkıntı çekmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000 yılından sonra 3 yıl üst üste şampiyon olan takım yok.düzen bu şekilde işliyor.haliyle uzun vadeli plan en fazla türkiyede 3 yıl olur.kadro mühendisliği olarak.ilk 2 yıl şamoiyonluk 3. yıl ise avrupada başarı ligde 2.lik.yada avrupada başarı ilk 3 yıl içinde de olabilir.oraya karışmıyorlar.ama 3. yıl kimse şampiyonluk planı yapamaz bu düzende.ligde.
      bu düzende beşiktaşın son 3 yılı en iyimser senaryodur.2 yıl şampiyonluk 1 yıl cl de son 16. belkide biraz daha iyi senaryo ligde 2. lik olabilirdi.

      bu arada cüneytin atanmasından sonra başakşehirin yolu açıldı biraz.şampiyonluk için.sıkıntılı bir son bekliyor .bu atamadan sonra kötü hisler oluştu bende.akhisar maçında verilen penaltı deplasmanda bir maça halisin atanması son kaybettiğimiz gençlerbirliği maçında cüneytin olması.üzerine galatasarayın deplasman fobisi eklenince kötü son bizleri bekliyor diyebilirim.

      Sil
    2. Yol falan açılmadı. Galatasaray şampiyon olacak.

      Sil
  2. Gelecekler baglaminda da Scout ekibimizden birkac bomba transfer bekliyorum bu sene, ozellikle Fatih Terim'in genclere sans vermesi ile acilacak yoldan birkac yetenek kesfedip en az birini takima monte edebilirsek elimiz rahatlar. Bruma'dan ya da Telles'den cok kar edemedik mesela onemli olan Anadolu Takimlari gibi milyon rakaminin altinda is yapabilecek oyuncu bulup oynatmak, bu tip hamleler beni daha cok heyecanlandiriyor.

    YanıtlaSil
  3. https://www.transfermarkt.com.tr/cuneyt-cakir/bilanzdetail/schiedsrichter/351/saison_id/0/heim_gast//verein_id/141/wettbewerb_id//funktion/1/plus/0

    şampiyonluk maçına cüneyt çakırın atanması bende derin soru işaretleri doğurdu.geçen sezon hatırlarsın karabük deplasmanında uydurduğu penaltı ile galatasarayın kaderi değişmişti.kırılma maçlarından biri oldu o maç.

    geçen sezon cüneytle 4 maç 3 mağlubiyet 1 galibiyet
    bu sezon da 4 maç 2 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik.

    galatasaray maçlarına ali palabıyık(normalde beğendiğim hakemdir ama son verdiği penaltı ile bende soru işaretleri doğurdu) halis özkahya cüneyt çakırın çokca verilmesi ve kaybedilen puanlar .

    cüneyt in atanmasından sonra son hafta farklı senaryolar ortaya çıkabilir.

    YanıtlaSil
  4. bence cüneyt endişesine gerek yok arkadaşlar. "en kötü beraberlik" hakemi kendisi. yani şampiyonuz.
    20. dakikada 2-0 yapacağız zaten yine. sonrasını bilemem.

    YanıtlaSil
  5. Umarım bu temizlik yapılır ve rahatlarız, kurtuluruz bunlardan.Hepsi gitmeyi hak ediyor.Burası Galatasaray.Öyle yatarak veya 1 maç iyi 10 maç kötü oynayarak kimse para kazanamaz, kazanmamalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir