17 Mayıs 2018 Perşembe

GS transfer güncesi #2; Dorukhan Toköz


Galatasaray'ın Dorukhan Toköz ile anlaştığı yazılmaya başlandı. Kendisi bir süredir düşünülen ve takip edilen futbolculardan. 21 yaşında, Ümit Milli Takım formasını da giyen, gelecek vaat ediyor diyebileceğimiz futbolculardan biri. Bu tarz transferlere tutmasa dahi daima sıcağım. İş biraz da "maddi" noktada. Büyük bir maliyetle karşılaşacağımızı düşünmüyorum.

Yerli ihtiyacı var, gençleşmek gerekiyor, bir yandan da maliyetleri düşürmemiz gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu noktada en önemli taraf altyapı. Oradan hangi isimleri kazanırsak bizler adına büyük bir kazanç olacak. Diğer nokta da bu tarz genç ve maliyeti düşük isimleri transfer edebilmek. Gurbet piyasasını araştırmak önemli, bir yandan da "Türkiye altyapısı" kontenjanı unutulmamalı.

Dorukhan Toköz bir 6 numara. Stoper ve sağ bek oynayabilme özelliğiyle de bir anlamda savunma jokeri. Mehmet Topal'ın Galatasaray'a transfer olduğu günleri düşünebilirsiniz, benzer özellikleri olduğunu söyleyebilirim. Eskişehirspor'u ligde tutan unsurlardan biri de oydu, 32 maçta 1 gol 9 asisti var. 

Çok büyük beklentilerle işin içine girmemek gerekiyor. İlk aşamada "rotasyon" kısmında ne alırız diye düşünmeli. Fatih Hoca'nın elinde de gelişim sağlayabileceğini düşünüyorum. Kaan Ayhan'ın transfer edilmesini isterken "joker" özelliğinin altını çiziyordum. Kaan Ayhan tabii biraz daha üst seviye, pas ve teknik özelliği çok daha yukarıda. Dorukhan Toköz'ün de bir defansif orta sahaya göre bu özellikleri fena değil. Uzaktan şut özelliğinin de altını çizmek gerekiyor, direkt kalçadan çıkardığı müthiş şutlar var.

Gelişimini merakla beklediğim bir futbolcu. Çok büyük beklentilerim yok ama kötü bir transfer olacağına asla inanmıyorum. Tarz noktasında doğru bir kere, ayrıca gelişime fazlasıyla açık. 1-2 senedir ismi de 3 büyükler için konuşuluyordu ve transfer yapması bekleniyordu. Bunun Galatasaray olması beni mutlu eder..

10 yorum:

  1. serdar gürler ve musa çağırana da acilen yapışmamız lazım yoksa bjk falan alacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musa Çağıran için Beşiktaş'ın adı ciddi şekilde anılıyor zaten.

      Sil
  2. Tarik Camdal'dan oturu Eskisehirspor diyince pozotif hicbir sey dusunemiyorum ama scout ekibimizin iyi oldugunu dusunerek uygun maliyetle olacaksa elbette bu hareketler guzel sonuclar dogurabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada olay başka. Çok abuk maliyetleri konuşuldu. Burada bir maliyet yok.

      Sil
  3. Çok dar olan yedek kulübesini güçlendirmek adına iyi bir oyuncu olabilir... Fatih hocaya belli olmaz iyi oynarsa beğenirse alır direkt ilk 11 de başlatabilir.

    YanıtlaSil
  4. Sözleşmesi bitti.Yalnızca yetiştirme ücreti ödeyeceğiz Eskişehirspor'a.Yedek için iyi bi alternatif bence.Hem gençleşmemiz gerekiyor hem de yerli konusunda sıkıntımız var.Bu tarz hamleler bekliyorum zaten.Gerekli çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi bitmedi aslında ama yetiştirme bedeline alınabiliyor.

      Sil
  5. Türkiye Kupası ve içerde sonuç aldığımız maçların son dakikalarında oyuna atar Fatih Hoca böyle futbolcuları! Sever de bu işleri ;) Hatta oyuncuda biraz ışık görsün kritik bir maçta 11 başlatır, futbolcu o eşiği aştı mı zaten önü açık:) Böyle yerli hamleler gerekli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansif joker bir anlamda. Denemek zarar getirmez, görelim derim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir