16 Mayıs 2018 Çarşamba

Elimizde iyi bir değer var, doğru kullanmak gerekecek


"Feyenoord’da ilk altyapıya girdiğinde herkes Hollanda’yı kasıp kavurmasını bekledi, gelecek vaat ediyordu. Ancak beklenen olmadı ve bir anda amatör kümenin yolunu tuttu. Hatta amatör kümede zaman zaman postane de dahil farklı işler arayarak para kazanmaya çalıştı. 

ADO Den Haag’da yeni bir umut belirdi ama orada da etkisiz kaldı. Daha sonra Levski Sofya’ya gidip başarılı olması ve İspanya’da Elche’de oynayıp Ronaldo ve Messi ile oynaması kariyerine ışık tuttu. Selanik’te PAOK’ta takımın yıldızıydı. Ancak İstanbul’a gelmesi kariyerinde kırılma oldu. Sneijder ve Nigel De Jong sayesinde yeni evine, Galatasaray’a hemen alıştı. İlk başlarda yedek kalıyordu ve Galatasaray taraftarı yeteneklerini hep merak ediyordu. 

Bu sezon ise işler değişti. Artık takımının en hayati oyuncularından biri. Takımının asistlerde kralı oldu. Şu anda ulusal ligde de şampiyonluğa sadece bir maç kadar uzak... 5 yıl içerisinde amatör ligden Galatasaray tarihinin 21. şampiyonu olacak bir takımın oyuncusu olmaya kadar ilerledi. En son Premier Lig’de şampiyonluk yaşamış Jamie Vardy bunu başarmıştı."

Hollanda'da yayınlanan ELF Voetball dergisinde Garry Rodrigues'le alakalı bir yazı yazıldı ve öne çıkan başlıklar bu şekilde. Garry Rodrigues, bu sezon gösterdiği performansla birlikte iyiden iyiye Avrupa'nın gündemine girmeyi başardı. Galatasaray'ın da yaz döneminde kendisinden kaynaklı yüksek bir "bonservis" beklentisi var.

Geçtiğimiz günlerde şöyle bir haber de okudum. Garry Rodrigues'in takımda kalmak ve Şampiyonlar Ligi oynamak istediği yazılıyordu. Fatih Terim'in de Garry Rodrigues'in takımda kalmak istemesine sıcak baktığı konuşuluyor. Tabii bu piyasayı yükseltmek için bir hamle de olabilir, akıllı da hareket olur. Futbolcunun satılacağı konuşuldukça piyasası da o denli düşecek. Elimizi güçlendirmek adına zamanımız var, teklifleri beklemek, satmak için bu kadar istekli olmamak gerekiyor.

Premier Lig kaynaklı bir ilgi var. Everton ve Newcastle United gibi takımların onu transfer etmek istediği söyleniyor. Hatta Newcastle United'in de 17 + 3 + 3 milyon avro gibi bir teklifi de konuşuluyor. Ben yine aynı noktadayım, Garry Rodrigues için maksimum 15 milyon avro gibi bir rakam düşünüyorum. Böyle bir teklif geldiği an da transferine onay veririm. İş 20 milyon avro dolaylarına gelirse de bu çılgın bir rakam olur. İmkansız diyemem ama böyle bir beklentim de yok.

Çok geç yaşta gelişim sağladı. Piyasaya ilk çıktığındaki potansiyelini bilmiyorum. Transferi gündeme geldiği zamanlar Paok dönemini araştırmıştım. Yetenekli bir isimdi ama bu denli de bir potansiyel değildi. İlk zamanlarında da "iyi bir yedek" olabilir imajı veriyordu. Kenardan getireceğiniz ve takıma enerji katmasını beklediğiniz bir isim gibi. O ise Fatih Terim'le birlikte takımını sürükleyen, fark yaratan bir kanat oyuncusuna döndü. Son haftalarda da yeniden yükselerek önümüzdeki şampiyonluk anlamında belki de en önemli hücum kozu oldu.

İyi bir futbolcu olduğu kesin. Takımda da kalabilir, olası bir Şampiyonlar Ligi etkisinin ardından daha büyük rakamları görmek dahi mümkün. Tabii bu bir kumar, aksi de olabilir. Uefa'dan gelecek yaptırımlar henüz açıklanmadı, ona göre bir strateji de belirlenebilir. Elimizde iyi bir değer var, doğru kullanmak gerekecek. Badou Ndiaye'nin 6 ay içinde gerçekleştirdiği transfer de bizler adına iyi bir kapı açtı..

12 yorum:

  1. Bence satılmalı yaş 28 olmuş zaten genç falan da değil yani,şampiyonlar ligi çok farklı bir seviye o yüzden o seviye için daha kaliteli bir sol açığa ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite konusunu bilmiyorum ama ciddi tekliflere hayır denilemez.

      Sil
  2. 20milyonun üstünde bi teklife satılabilir rahatlıkla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir teklif geleceğine hala inanmıyorum.

      Sil
  3. bu arada şampiyonlar ligini ve uefa kupasını cl ye direk katılan takımların alması en çok türkiyeye ve çek cumhuruiyetine yaradı.

    lig ikinci 3 ön eleme yerine 2 ön eleme maçı oynayacak.bu da şu demek.ilk elemede elendi mi direk uefa gruplarına katılıyorsun.

    çekler ise bir taşla iki kuş vurdular adeta.hem şampiyonları direk gruplara katıldılar.hemde ikincileri bizim gibi 2 ön eleme oynayacaklar.

    https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/AccessList2018.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi için teşekkürler :)

      Sil
    2. üzüldüm buna. fb elemeleri geçip paramıza ortak olacak.

      Sil
    3. Seri başı değiller, CL'ye katılımları çok zor.

      Sil
  4. Bu transferden %20 paok oayı var diye biliyorum, 15 e versen zaten eline 12 geçecek, 20 ye versen 16 m! Bu pay pelin alınacak bonservisten mi ödenecek yoksa karşı takımdan alınacak bonuslardan da bu pay verilecek mi onu bilmiyoruz! Eğer verilmiycekse peşinatı düşük tutup garanti bonuslarla daha yüksek bir gelir elde edilebilir! Bu transfer işleri öyle kolay değil herşeyi düşünmek lazım! Benim kriterim 20 m euro p rakamda premier takımları için geçerli zaten diğer liglerden o parayı veren çıkmaz ama premier lig için o rakam rodrigez tipinde bir oyuncu için çerez parası! Everton, newcastle konuşuluyor bu takımları izledim bir tane rodrigez ayarında kanat oyuncuları yok! Abuk subuk adamlar dünyanın parası ediyor premier ligde garry mi etmeyecek! Bir kere istikrarlı, kolay sakatlanmıyor benim bildiğim geçmişte büyük sakatlığıda yok! Garry gibi hızlı çabul kanat adamlarının en büyük handikapı kolay sakatlanmalarıdır ama Garry'de bu handikapta yok o hızına rağmen muhteşem bir fiziği var! Bruma bile diz bağlarını kopardı 12 m euro ya Almanya'ya gitti Garry doğru bir pazarlıkla premier lige 20 m'ye rahat gider! Daha altına premier lige verirlerse eğer net yönetici başarısızlığıdır bu !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisten verilecek, satış karı değil o anlaşma.

      Sil
  5. O degil de Asamoah Inter icin saglik kontrollerini falan tamamladi, Nagatomo da bizde kalmak istiyor elimiz guclendi su anda, acaba Nagatomo icin yeni bir yazi mi yazsan hocam.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir