8 Mayıs 2018 Salı

En kritik anlarda geri dönen isimlerden biri de Garry Rodrigues


En kritik anlarda geri dönen isimlerden biri de Garry Rodrigues. Kasımpaşa deplasmanından bu yana eleştirdim, o maçta attığı muhteşem golde kaldığını söyledim. Devamında anket açtık, acaba fabrika ayarlarına mı döndü yoksa formsuz mu diye düşünürken son 2 maçta geri dönmüş oldu. Fabrika ayarlarını da kestiremiyorum gerçi, zirve ve dip noktası arasında büyük fark var.

Bazı futbolcuların formsuz görüntülerinde dahi bir çizgisi olur. Feghouli öyle mesela, iyi bir sezon geçirdiğini söyleyemesek bile rakamlar bambaşka şeyler söylüyor. Garry Rodrigues ise farklı. Ya o maçı bütünüyle etkiliyor, ya da maç içinde adını pek anmıyoruz. Tam da bu yüzden transferi ciddi anlamda düşünülmeli ve gelen iyi teklifler mutlaka değerlendirilmeli.

27 yaşında, genç bir futbolcu da değil. Zirve dönemini gördüğünü düşünüyorum, iyi bir hava yakaladı. Bu sezon içinde bulunduğumuz şampiyonluk yolunun da mimarlarından. Tudor dönemi de iyi bir gidişatı vardı. Sezona iyi girmişti ama bir türlü istikrar noktasında ısrar edilmemiş, ilk kesilen isim olmuştu. Fatih Hoca ise güvendi, geldiği ilk günden bu yana ona şans veriyor.

O da ciddi anlamda katkı veriyor. Fatih Hoca döneminde oynadığı 15 maçın 12'sinde skora katkıda bulundu. Bu süre zarfında 7 gol 5 asisti var ve özellikle son 2 maçtaki etkisinin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Gomis'in son haftalarda düştüğünü söyleyebilirim, Feghouli / Belhanda da formsuz derken Garry Rodrigues'in bu yükselişi bizi ayakta tutuyor.

Topu sağa çekip şut vurmak dışında da özellikleri olduğunu hatırladı. Patlayıcı gücünü kullanıyor, çizgiye iniyor, yeniden mücadele eder oldu. Dany'i geçişi o patlayıcı özelliğine bir örnek. Oysa Dany de hızlı bir isim ama müdahale dahi edemedi. Beşiktaş karşısında da bunu çok yaptı ve oynadığı kanadı zorladı. Şu an hatırlanması gereken tek şey Gomis'le oynadıkları ikili oyunlar. Umarım Gomis de Malatya maçında geri dönecek.

Yaz döneminde de 10 - 12 milyon avro arası bir teklifin gerçekçi olduğunu söyleyeyim. Sevilen bir tarz olduğu doğru da ortalık bu tarz isimlerden geçilmiyor. Bu performansı Şampiyonlar Ligi'nde göstermiş olsa işin rengi değişirdi tabii. 15 milyon avro'lar ise benim için maksimum rakam, keşke olsa. Garry Rodrigues'den kaynaklı beklenti var ama 15 milyon avro'nun üzerinde söylenecek her rakamın gerçekçi olmayacağını söyleyebilirim..

14 yorum:

  1. insanlar da ise öyle bir beklenti var,yok 20 m yok 25 m falan,yazın 10 m ye falan satıldığında boşuna ortalığı yangın yerine verecekler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız o paralar. Sonra o paranın aşağısını görünce de isyan ediliyor. Bu yanlış.

      Sil
  2. Değerini kaybetmeye başladığı dönemde tekrar bjk ve akhisar maçlarında öne çıkarak bence yaz döneminde satışı garantiledi gibi. Avrupa dan daha çok özellikle ingiltere ortasıra takımlarının talip olabileceği bir isim ki bu takımlar kontra oynuyor daha çok garry de son iki hafta kontra pozisyonlarda önceki haftalara göre iyi iş çıkardı.
    Dediğin gibi 10+ bir teklife gözü kapalı gönderilmeli garry bundan iyi olmaz özelliklede CL seviyesinde asla güvenilecek oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden ayaklandı, bu şampiyonluğun en kritik virajında işimize geldi doğal olarak.

      Sil
  3. 15 süper olur. 12 bize 3 paok a..
    kanatta bekleme altıpasa koş diyorduk ilk golü öyle attı.
    ikinci golde de çalımı ve bitirişi enfesti. sıkça eleştirdik, oyun zekası düşük dedik. demek umut var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 bence maksimum rakam, elbette olabilir. Yine de zannetmiyorum :( Bu adamın hatırlaması gereken şey hızı ve patlayıcı özelliğiydi. Oyun zekan düşüktür ama en azından enerjinle yürür gidersin.

      Sil
  4. Gomisle oynadıkları ikili oyunlara da dönecektir umarım.Akhisar maçında attığı 2.golde sürekli Gomis'e baktı, onu aradı.Pas verebilir miyim noktasında ama Gomis biraz uzak olunca şutu tercih etti güzel de bi gol attı.İkk yarının sonlarında direkten dönen pozisyonunda ise Gomis kendini öyle bi unutturdu ve bomboş kaldı ki orda Garry şut çekmeyip pas atsa maç 3-0 olacaktı.Ama bunlara alışığız işte.Bu adamın oyun aklı yok.Zaten oyun aklı olsa şu an farklı şeyler konuşurduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'i unuttu, onu iyi bir duvar gibi kullanıyordu.

      Sil
  5. Galatasaray transfer politikasina bakarsak ve en vasat yabanci oyuncu bonservisine 5 milyon civari verdigimizi dusunerek 10 milyonun altina kesinlikle satilmasin diyorum zira Yasin vs. Oynayacagina Garry oynasin bana gore bu sezonun cok da altina dusmez artik. Tamam oyun zekasi dusuk super yetenekli birisi degil ama kendini de gelistirdi ve bizim ligimizde Besiktas maci dahil sovunu yapti adam o kadar da gommemek lazim. Sattigin kadar al kisitlamasi geldigini dusunun sattigin paraya hem Garry yerini doldur hem de bu berbat kadro muhendisligine yeni oyuncu al mumkun degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 milyonun altına satılmaz ama 20 milyon gibi rakamlar da fazlasıyla ütopya.

      Sil
  6. Garry mutlaka transfer yapacak diye düşünüyorum. Benim görüşüm 15-20 m arası bir bonservis karşılığı! Bakalım kimlerin öngörüsü tutacak. Merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi o aralığa gitmesini gerçekten imkansız görüyorum :( Keşke gitse.

      Sil
    2. Söyleye söyleye o fiyata göndereceğim rodrigez'i izle bak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir