4 Mayıs 2018 Cuma

Eren Derdiyok'un adı ilk kez Basel'le anılmıyor


Eren Derdiyok'un adı ilk kez Basel'le anılmıyor. Yaz döneminde de bu transferi konuşmuştuk ama alternatifsizlik engel oldu. O an kadro planlaması içinde Eren Derdiyok gittiği anda yerine herhangi bir yerliyi almak imkansızdı. Tudor zamanı çıkışa geçeceğini de düşünüyordum, olmadı. Fatih Terim göreve geldikten sonra da anlık parlamasının ardından eski seviyesine geri döndü.

Eren Derdiyok'un Galatasaray kariyeri de anlık parlamalar ve yaşadığı düşüşlerle geçiyor. Şu an yine düşüş evresinde ve Gomis için asla bir alternatif değil. Ocak ayında forvet transferi yapmak istiyorduk, Okaka ismi bu anlamda en güçlü alternatifti ama zaman yetmedi. Eren Derdiyok da Ocak / Şubat ayları itibariyle iyi dönem geçirse de bugün geldiğimiz nokta itibariyle güvenilemiyor.

Kariyerine lafım yok. Zaten o kariyer sayesinde fena diyemeyeceğimiz bir piyasa sahibi. Basel'in de gün itibariyle hala bu transferi istediği yazılıyor. Sözleşmesinin son yılına girecek olsa da 2-3 milyon avro'luk bir bonservis olası görünüyor. 2.1 milyon avro'luk yıllık ücretinden çıkmak ise işin diğer bir boyutu.

Yaz döneminde forvet rotasyonu noktasında önemli bir değişim yaşanacağı kesin. Gomis haricinde en az 2  kaliteli forvetimiz daha olmalı ve iş biraz daha pivot noktasının dışına çıkmalı. Kanat özellikli, hızlı bir forvete de ihtiyacımız var, gücüyle ve mücadelesiyle ön plana çıkacak bir isme de. Gomis ve Eren Derdiyok'u bir arada kullanmak mümkün olmuyor, ikisi de pivot özellikli.

Eren Derdiyok'la alakalı diğer sıkıntı da iyi olarak hatırladığımız özelliklerinin dahi gerilediği. Bu adam pivot, en azından hava toplarında iyiydi. Oysa Donk'u hücuma attığımızda hava toplarında çok daha etkin oluyoruz. Mücadele yok, bitiricilik zayıflıyor derken de Eren Derdiyok'un beğenilmemesi çok doğal..

9 yorum:

  1. Fatih Hoca Eren'i her türlü gönderir zaten de bu akşam ki Başakşehir maçındaki rezillikler neydi öyle! Galatasaray'dan başka bir şey konuşmayalım diyoruz ama Samet Aybaba'nın atılan golden sonraki surat ifadesi Akıllara zarar gerçekten! Teknik Direktör olarak Bir sürü şey düşünüyoruz falan diye kıvırmaya çalışmış maçtan sonra ama Ne olursa olsun son dakika golü atmış hiç bir teknik adam öyle bir tavır takınamaz.Kimse kimseyi aptal yerine koymaya çalışmasın! Tek kelime ile Rezillik!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgilenmiyorum inan. Tek düşüncem şampiyonluk, kendi işime bakmak. O maçlar alakalı öyle hikayeler var ki oysa :)

      Sil
    2. Şampiyon olursak, o maçlarla alakalı bir yazı isteriz şiştik yemin ediyorum susmaktan :)

      Sil
    3. Neler var kafamda bir bilsen :)

      Sil
  2. kalıbının adamı değil diye bi laf vardır. eren için söylenmiş.

    YanıtlaSil
  3. Kayserispor maçı öncesi hiç ama hiç güvenmiyordum ama o maç çok iyi oynayınca "Acaba?" dedim ama geldiğimiz nokta itibariyle o günkü beklentileri de boşa çıkardı.Galatasaray kariyerinde hatırlanacak iyi şeyler ilk sezonunun 5 haftalık performansı ve bu yılki Kayserispor maçı.Genel olarak baktığımızda ise fiyasko bi transfer

    YanıtlaSil
  4. Çaykur Rize ye attığı röveşata golü bizdeki tek hatırası olacak sanırım gittiğinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarz golleri hep var, atletik yeteneği yok değil ama inanılmaz hantal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir