12 Mayıs 2018 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Yeni Malatyaspor, kaldı 90 dakika


İlk 20 dakikalarda muazzam bir Galatasaray izliyoruz. Son haftalarda iç saha / deplasman gibi de bir ayrım yok. 2-0'ı bulmak son haftaların rutini, sıkıntı ise bu skorun üzerine çıkamamak. 2-0'ın tehlikeli bir skor olduğunu düşünüyorum, 2-1'e geldikten sonra ki yaşadığımız stresi biliyoruz. 12. dakikada 2-0'ı da bulmuşken beklemememiz gerekiyordu. Biz ise özellikle 2. yarıda oyundan çok düştük.

Galatasaray'ın topa sahip olma gibi bir endişesi yok bu arada. Akhisar karşısında 2-0'ın ardından topu tamamen rakibe vermiş ve kontra kovaladık. Bunun da doğru bir plan olduğunu o gün söylemiştim. Malatyaspor'un deplasmanlarda topla oynama istatistiği genellikle yüzde 30'un altında. İlk yarı biterken ise bu rakam yüzde 44'dü. 2-0'ın ardından Akhisar karşısında olduğu kadar olmasa da tou rakibe verdik ve kontra düşüncesi vardı.

Malatyaspor 2. yarıda yaptığı hamlelerle hücum anlamında riskler alsa da pozisyona giremediler. İyi kapanan bir takım, özellikle bu tarz maçlarda çok zorluyorlar. Biz ise kapıyı ilk dakika bitmeden açtık, bu da en büyük avantajımız oldu. Hal böyle olduğunda da risk alma gereği duymadık ve biraz daha ekonomik oynama yolunu tercih ettik. Yine de bu tarz maçlarda 3'ü bulmak lazım. O imkanları da yakalamışken.

Şu oyuncu öne çıktı tarzında bir şeyler yazmak güç. Performanslar ortalamaydı ama takım açısından baktığımızda da doğru bir futbol vardı. Maçın herhangi bir noktasında sıkıntı yaşamadık, tempoyu dilediğimiz gibi ayarladık, istediğimiz her an da pozisyon yakaladık. Maçı koparma noktasında rakip ceza sahası etrafındaki pasları doğru atamamanın da bu sezon özelinde bir Galatasaray klasiği olduğunu söyleyebilirim.

Yine bu sezonun özelinde Belhanda'nın sahada olması olmazsa olmazlarımızdan biri. Belhanda'yla topu dikine taşıyabiliyoruz, daha hareketli bir hücum var. Bundan daha ötesi de ön alanda yaptığımız baskının temelinde yine Belhanda yatıyor. 2. gol kaptığı top neticesinde geldi ama top kapması üzerinden nedense eleştiri alıyor. İlk golde ise ceza sahasının içinde olması önemliydi ve sezon boyunca bunu pek yapmadı. Eleştirdiğim noktası da bu.

Garry Rodrigues'in form anlamında çıkışı da mühim. Odağını şut atmaktan ziyade enerjisine verdiğinde çok daha farklı. Bizi bir dönem Mariano taşıdı, şu aşamada bayrağı Garry Rodrigues aldı diyebilirim. Bugün de Galatasaray'ın bir numaralı hücum kozuydu ve 12 dakikada alınan skorda Belhanda'yla birlikte en büyük pay sahibiydi.

Eksiklerimiz olsa dahi mevcut kadro dahilinde en doğru futbolu oynuyoruz ve sonuca gitmemize sadece 90 dakika kaldı. Ozan Kabak gibi genç isimleri de görür olduk, gelecek yıllar adına da Fatih Hoca sayesinde büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu noktadan sonra iyi futboldan ziyade doğru oynamak gerekiyor. Galatasaray da son düzlükte istediği sonuçları alıyor, oyunu dilediği gibi elinde tutabiliyor..

12 yorum:

  1. göztepeyi bu kadar rahat oynatmamalıyız mesela yoksa sıkıntı olur

    YanıtlaSil
  2. Bu maç özelinde Belhanda hakkında söylenecek çok şey var aslında ama susma hakkımı kullanıyorum :) Seneye İnşallah Şampiyonlar liginde fark yaratacak! Rodrigez çoktan 20 m oldu gözümüz aydın burak ;) Son 1 Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da belirtti, beklentisi var yani. Garry için zor diyorum, umarım haklı çıkarsın :)

      Sil
  3. maicon gerçekten kötü stoper. kaliteli bir cl forveti karşısında olacakları hiç düşünmek istemiyorum.
    hücumda savunmada hep oyunun içinde olan belhanda asla feghouli ile kıyas edilemez. keşke 10 giymese.
    sinan iyiydi ama biraz daha gole yakın olmalıydı. hatta ondan bugün gol bekliyordum.
    gomis de haftaya atamaz bence. alex'i geçemez. gerçekten sinir bozucu bir durum. bugün 80 dakikayı boşa harcadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli ile bence de kıyas olmaz ama Feghouli'nin de tüm temposuzluğuna rağmen gerekli olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  4. O degil de Feghouli olmadan takim sanki daha guzel oynuyor gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum, Feghouli'nin oyun aklı her şartta gerekli.

      Sil
  5. 2-0 gibi bir skoru korumak ilk 10 dk dan sonra 4-5-1 oynayıp kontra oyunununa dönmek fatih hocanın yapmadığı şeylerdi sürekli gol yiyelim ama bir fazlasını atalım hakimdi. Hoca da da bu konuda gelişme var. Sanırsam o büyük hayallerin temelini atmaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer koruduk da. Rakibe imkan vermedik, istediğimiz zaman pozisyon yakaladık. İş bunu deplasmanda uygulayabilmek.

      Sil
  6. Güle oynaya kazandık gibi gözükse de ben maçın özellikle ikinci yarısını izlerken deliye döndüm.Atsana 3'ü, 4'ü, 5'i.Neden atmıyorsun nedir bu laubalilik?Ben bunu kabul edemiyorum.Fatih hoca da memnun değil bundan.Ben demiyorum ki 90 dakika full hücum yapalım.Ama eline geçen fırsatları bu kadar kolay harcamayı kabul etmiyorum ben.Şu laubali tavırlar olmasa şu an gol rekoru kırmıştık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Laubali değil de orada biraz beceriksiz kalıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir