17 Mayıs 2018 Perşembe

Galatasaray'la çalışmış olması ona "teknik direktörlük" kapısını açtı


Yine "Riekerink Bey" soruları sorulacak. Milyon kez anlatmama rağmen tekrar anlatmak zorunda kalacağımı da biliyorum. Mustafa Denizli sonrası göreve geldiğinde yapacak fazla bir şey yoktu. Geminin bir şekilde karaya yanaştırılması gerekiyordu, o da kazandığı Türkiye Kupası'yla bunu başardı. Tabii bu iş orada kalmalıydı, sezon bittiğinde Riekerink asıl görevine geri dönmeliydi.

Blog arşivleri duruyor. Teknik direktör olarak onun devam etmesini istemedim, birçok adayı da burada paylaştım. Yönetimin hedefi Fatih Terim'di, onu sonuna kadar bekledi ama o dönem Milli Takım'dan kopamadı hoca. Riekerink'le de yeni sezonda teknik direktör olarak anlaşılmak durumunda kalındı. O noktadan sonra da destek olmak dışında yapacak bir şeyimiz yoktu.

Bruma'nın kazanılması, yaz döneminde kadro dışı kalan isimler derken de iyi bir hava vardı ve tarafımdan ortaya çıkarılan "Riekerink Bey" söylemi geldi. Sezona iyi başladık, görüntü fena değildi ama sarsılmamız uzun sürmedi. Kendi sahamızdaki Trabzonspor mağlubiyetinin ardından da bu iş Riekerink'le gidecek gibi değildi ve bir noktada yollar da ayrıldı. Tudor süreci ise ayrı bir konu, oraya girmiyorum.

Riekerink'in Galatasaray haricinde önemli bir teknik direktörlük kariyeri yok. Yıllarını altyapıya verdi ve Galatasaray'a gelişi de bu doğrultudaydı. İyi ya da kötü Galatasaray'da çalışması ona yeni kapılar açacaktı. Ben çok daha önce bir takımla anlaşmasını, hatta Türkiye'de devam etmesini bekliyordum. 

Heerenveen'in yeni teknik direktörü Riekerink oldu. Biten sezonu 8. olarak bitirdiler. Hedefleri nedir, nasıl bir bütçeyle hareket edecekleri konusunda bir bilgim yok. Riekerink'in bu noktadan sonra altyapı kariyeri olacağını düşünmüyorum, teknik direktörlüğün tadını aldı. Galatasaray'da çalışmış olması da ona bu kapıyı açtı.

6 yorum:

  1. bu adam 2 ezeli rakipten 2 kupa aldı. nasıl aldıysa aldı. aldı mı? aldı.
    tudor ise gs'yi anadolu takımlarının "banko 3 puan" gözüyle baktığı bir takıma çevirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ne olursa olsun o kadar kötü hatırlanamaz..

      Sil
  2. Çok başarılı olmasını istiyorum ben.Her ne kadar kötü ayrılsak da elinden geleni yaptı bizde.Kapasitesi belliydi zaten ki bence kapasitesinden fazlasını yaptı

    YanıtlaSil
  3. Sürekli hocalar değişen o felaket dönemin sonunda gelip Türkiye kupasını almıştı sonrasında devam etmek mantıklı gibiydi ama bütün bir sezona nefesi yetmedi. Beklentinin daha az olduğu ve eğitimin ön planda olduğu takımlarda başarılı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gemiyi karaya yanaştırmak diyordum, en iyisini yaptı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir