19 Mayıs 2018 Cumartesi

Göztepe 0-1 Galatasaray, bu takım final kaybetmiyor


Taktik / teknik ya da kimin oynadığının önemi olmayan bir maç. Orayı geçtik çünkü, önemli olan sonucu almaktı. Fatih Terim'in varlığı ve Galatasaray'ın final haftalarını kayıpsız geçme özelliğini konuşmamız gerekiyor. Kaybetmememiz gereken bir maçtı ve kazanarak ligi bitiriyoruz. Fatih Hoca'nın da dediği gibi en önemli çok kıymetli bir şampiyonluk.

Kazanılan şampiyonluğun ardından bu maçı konuşmak zor. Hatta gereği de yok, sonrasında geçmişi genele yayarak yazacağız ama yine de değinelim. Deplasman konusu Galatasaray'da büyük sıkıntı. Her ne kadar son 3 deplasmanı kazanarak bitiyor olsak bile kolay geçmeyen maçlardı. Alanya ve Akhisar karşısında 2-0'ı erken bulsak bile skoru koruyamadık. Göztepe karşısında ise skoru bir türlü bulamamanın yarattığı bir sorun oldu.

Hedefsiz takımlarla oynamanın bir avantajı mutlaka var. Göztepe'nin Avrupa iddiası devam ediyor olsa bu maçın görüntüsü daha farklı olabilirdi. Hele ki Galatasaray'ın ilk yarıda gösterdiği performans sonrası başka şeyler de konuşabilirdik. Erken geriye düşseniz belki risk alırsınız ama en azından tamamen hücuma odaklanırsınız. Maç 0-0 gittiği sürece de sürekli bir "ya geriye düşersem" endişesi oluyor. Galatasaray'ın 1-0'ı bir şekilde bulması gerekiyordu, bence doğru zamanda geldi.

İlk yarıdaki görüntü felaket. Tarif edemediğim bir panik vardı. Hücumda tıkandık, savunmada ise bazı anlar var ki tarif edemiyorum. Nagatomo / Linnes ikilisi kısa kaldı, bunun sorununu yaşadık. Göztepe'nin hedefi kontra ataklardı, özellikle Ghilas'ın Nagatomo'ya net bir üstünlüğü oldu. Hücuma çıkarken arkada boşluk bırakıyoruz, kaptırılan toplar zaten tehlike. Ayrıca rakibin bekler üzerinden attığı uzun toplarda da rakibe vurdurduk.

Belhanda dışında "şu isim de iyiydi" diyebileceğim bir isim olmadı. Yine pozisyonlarımız var ve bunda da Belhanda'nın imzası vardı. Kayıp olan Feghouli ve nedense Belhanda da onun yanında anılır. Ya da iyi yaptığı işler bir kenara konulur, Göztepe'nin bulduğu pozisyondaki hatası konuşulur. Belhanda bu taraftara yaranamadı maalesef. Çok da önemli değil, Fatih Hoca'nın ne düşündüğü önemli olan.

2. yarıda ise belli ki hocanın bir dokunuşu olmuş. Daha derli toplu bir Galatasaray vardı. İlk yarının ardından oluşan görüntüde "acaba" mı derken, 2. yarıda ilk 10 dakikayı izledikten sonra "şampiyonuz" diye düşünmeye başladım. Ghilas'ın oyundan çıkışı da bir etken, Göztepe'nin kontra etkisi sadece Gouffran'a baktı ve pozisyon bulamaz oldular. 

2. yarıda topa sahip olmamızın da bir anlamı vardı. Garry Rodrigues kanadını iyi işler olduk ve odağı Gomis olarak aldığımızda hücumun zaten verimi yükseliyor. 1-0'dan sonrası da sıkıntısızdı. Son haftalarda kontrol oyununu geliştirmiştik ve Göztepe karşısında özellikle 2. yarıda bunun etkisi büyüktü. Nihayetinde kazanılması gereken bir maçı kayıpsız atlatarak şampiyonluğumuzu ilan ettik.

Bu konuda birçok içerik üreteceğim, notunu aldım. Maçla alakalı da bu saatten sonra konuşulacak detayların bir anlamı olmayacağından kısa kesiyorum. Kazanılması gereken bir maçı kayıpsız atlattık, yine final virajını mümkün olan en iyi şekilde alarak. Fatih Terim'li Galatasaray bambaşka, Allah ona uzun ömürler versin ve başımızdan eksik etmesin..

17 yorum:

  1. 2.yarıda özgüvenle oynadık ve çok iyi savunma yaptık,belhanda,garry,fernando çok iyi oynadılar,serdar ve denayerde artık birbirine uyum sağladılar, kolay değil serdar 20 küsür maç hep maicon ile oynadı,alışma süreci yaşadılar denayer ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarı öncesinde hoca ne söylediyse direkt etki etti.

      Sil
  2. Mactan önce konusu acilsaydi yazacaktim GS bu macin Akhisardan bile net favorisidir diye..İlk yarim saat takim sanirim duygusal sebeplerle durumu korumaya yonelik oynadi ancak 35 ten sonra kendilerine geldiler ve maci alacaklarini gosterdiler.Her neyse.. Macimiz ve sezon mutlu son ile bitmisken fazla ayrintiya girmeye hic gerek yok..CL ne dönmek beni en mutlu eden sey..Bir zincir en zayif halkasi kadar güçlüdür, bunu bir yere not edersek CL arefesinde derin analizler yapacagimiz kesin..Simdilik zafer sarhoslugumuzun tadini cikaralim..Şampiyon GS in şampiyon Taraftarina kutlu olsun... Allah bu takimin hep yardimcisi olsun, daha büyük zaferler icin yolunu acik etsin ..Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerginlik olabilir ama saha da çok ıslaktı, alışamadık bence. 2. yarıda seyir değişti.

      Sil
  3. şampiyonluğu hak ederek kazandık. bol bol kutlayacağız. ancak burak senden bir ricam var. şampiyon olduk diye pembe tablo çizmeyi bırakalım. özellikle feghouli konusunda bugün kendimi kaybettim. diyecek sözüm kalmadı artık. hiçbir şey yapmadı yine! oyna be kardeşim! ulan son maç be son son!
    belhanda gibi her alanda ter döken biri küfür yerken bu adamı eleştiren bile yok! inanılmaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz tabloyu, gelecek planlamasını da mutlaka yazacağım.

      Sil
  4. Keşke şampiyonluk maçımızın yazısı olsaydı yine bir Belhanda'ya övgü yazısı olacağına.. Ha bide taraftarın ne düşündüğü çok önemli.Tudor'u da Dursun Özbek'i de gayriresmi gönderen bu taraftar Fatih Terim'i getiren de.. Küçük maçların buyuk adami Belhanda! ve Feghouli umarım iyi teklifler karşısında gönderilirler ve yerlerine Şampiyonlar ligini ağırlığını kaldırabilecek daha yetenekli ve sorumlu oyuncular alınır.( Fatih Terim'in ki Belhanda'yi karşı bir mecburiyetti, sezon ortasında geldi ve dar bir kadromuz vardı.Iyi bir teklifte direk gönderir bence)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk maçı yazısı gayet. Belhanda da maçın iyilerinden ama bu görülmediği sürece ben ısrarla o detaıyı yazacağım. İyi teklife bu takımın en iyisi de gider, tutma lüksü yok zaten. Örnek veriyorum, Belhanda 12 milyon avro'ya satılsa bu onu başarısız kılmaz. Mecbur olduğun için yollarsın. Gomis için de geçerli bu.

      Sil
  5. Fernando muazzam oynadı. Sahada baskıyı kaldırabilen tek isimdi. Belhanda ise maça ağırlığını yine vermedi buna rağmen iyidi. Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu. Bize şimdi kutlamak düşer. ŞAMPİYON CİM BOM BOM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda iyiydi ama defanstan topu çıkaramadık ki oyun ağırlığını koysun

      Sil
    2. Belhanda daha ne yapsın cidden. Feghouli kayıp, Fernando / Donk orta sahasında da top kullanma anlamında çok fazla geriye gelmek durumunda.

      Sil
  6. Maçtan önce, bu maçta neler olmasını istersiniz diye sorsalar? Kazanalım, Şampiyon olalım, Gomis rekoru kırsın, Penaltı olursa Gomis atsın şu stresi kırsın haketti çünkü derdim! Hepsi gerçekleşti çok şükür:) Allah hakedenin yanındaydı.. Hepimize kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in o penaltıyı atması riskli karar. Ben atamazdım :)

      Sil
  7. Serdar, Donk ve Fernando'nun sahada olmasının verdiği güven :) Seneye savunma Donk Serdar olabilir mi?

    YanıtlaSil
  8. Müthiş bir inanç vardı sezon boyunca camiada bu da galatasarayi farklı yapan şey... diğer üç takımında statları bombostu. Başaksehir ve beşiktaşı anlıyorum farklı sebeplerden dolayı boş ama fenerbahçe taraftarı camiası hiç inanmamış şampiyonluğa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray aynı durumda olsa eminim ki o saha dolardı. Geçmişte doldurduk çokça.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir