25 Mayıs 2018 Cuma

GS transfer güncesi #5; Jack Wilshere


Kaynağını bilmemekle birlikte Wilshere ismi sosyal medyada dönmeye başlamış. Çok soruluyor, ben de yazma gereği duydum. Sezon sonunda Arsenal'le olan sözleşmesi biteceği için bu tarzda bir düşünce doğmuş olabilir. Ben bu transferi zor görüyorum, her ne kadar sözleşmesi bitse bile Arsenal'in kayıtsız şartsız takımında tuttuğu isimlerden biri.

Yaşı da henüz 26 olunca ondan vazgeçmek bu kadar kolay değil. Wenger'in yerine Emery geldi gerçi, şartlar değişebilir mi bilinmez. Arsenal'in kadro yapısında büyük bir değişim olacağına inanıyorum ama o yapı içinde Wilshere'nin de yeri olacaktır. Sakatlık geçmişi çok kabarık bir isim. Zaten o sakatlık dönemleri olmasa bugün olduğu seviye bambaşka olurdu.

Biten sezonu da önceki sezonlarına göre daha istikrarlı geçirdi. Arsenal olmasa dahi bu tarz isimlerin tercihi Premier Lig'de kalmak oluyor ve önemli rakamlar öneriliyor. Bonservisi olmasa bile yıllık ve imza ücretleri dahi şartları zorlar. Galatasaray'ın Uefa tarafından gelecek yaptırımlara maruz kalacağını biliyoruz ama henüz bu şartlar açıklanmadı. Her şeyi bonservis olarak okumamak gerekir.

Şartlar el verse bu transfer beni fazlasıyla heyecanlandırır ve "yıldız" transferi kapsamında değerlendirilir. Ben ise o şartların el vermeyeceğine inananlardanım. Scout ekibi kaynaklı daha genç ve ucuz isimlere yönelmek hedef gibi duruyor. Kongre sürecinin ardından da o isimleri daha ciddi şekilde konuşmaya başlarız.

11 için Fatih Hoca'nın kafasında 2. bir Belhanda olduğuna inanıyorum. Badou Ndiaye tarzı ciğersiz bir orta sahaya odaklanılsa da bence asıl hedef başka. Belhanda'yı 8 gibi kullanıyoruz ve oyunun iki yönünde de katkılı. Yine oyunun iki yönünde oynayacak ama topla dripling özelliği olan, yaratıcı bir 8 numarayla Belhanda'nın da yükü hafifletilmek isteniyor.

Tarz anlamında baktığımızda da Wishere sanırım o pozisyon için en güçlü aday olurdu. Bu tarifime uyan bir isim. Oyunun iki yönünde var olan, teknik özelliği yüksek, topla müthiş çıkan bir 8 numara. Fernando / Belhanda / Wilshere hayali de bu anlamda kulağa güzel geliyor. 11 için orta sahaya yapılacak transferi de bu tarz üzerinden okumak gerekir. Wishere olur, Cabaye olur, gençlerde yazdığım Adrien Thomasson olur. Tarz bu yani, işin mali boyutu transferin büyüklüğünü belirler..

6 yorum:

  1. Bi tane savaşçı mutlaka lazım orta sahaya...

    YanıtlaSil
  2. Hocam basindaki Yaya Toure iddialari icin ne diyorsun su an alinirsa disarida da faydali olabilir bizim ligimize gore zaten cok ust duzey bir oyuncu, onun gibi bir efsaneyi de Galatasaray formasiyla gormeyi cok isterim ben sahsen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşıyla alakalı istemem. Gücünün düştüğünü düşünüyorum.

      Sil
  3. Wilshere gelmez de bence Yaya Toure için şartlar zorlanacaktır ve ben isterim de gelmesini.Temposu eskiye oranla düşmüş olsa bile Şampiyonlar Ligi seviyesi için çok iyi bi isim olur.Ligi saymıyorum bile.Ben siyahi futbolcularda yaşa pek bakmıyorum.Futbolcu kendine bakıyorsa sorun yok.Evra'yı da istemiştim zamanında çünkü kendine bakan bi isimdi o da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istemem. Neden istemediğini ayrı bir yazıda yazdım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir