24 Mayıs 2018 Perşembe

SC nostalji #92; Iasmin Latovlevici


Transfer sürecini konuşarak başlayalım. Bugün de yazıyorum, Latovlevici'nin transferi yanlış bir mantık değildi. Burada hatalı olan Asamoah'a bir alternatif yaratamamış olmamız ve son ana kadar onu beklememiz. Tarih 1 Eylül olduğunda da Avrupa için transfer dönemi kapanmış ama bizim için biraz daha süre vardı.
Hal öyle olduğunda da transferi kapatan herhangi bir Avrupa takımı size sol bekini satmıyor.

O günlerde de Asamoah'ın en kötü ihtimalle Ocak ayında Galatasaray'a geleceği söyleniyordu. Böyle düşününce Latovlevici'yle günü kurtarmaya çalışmak mantıksız değil. Karabükspor'da başarılı dönem geçirmiş, Tudor'un tanıdığı, şampiyonluk tecrübesi de olan bir sol bek. Günü kurtarabileceğine inanıyordum, o ise iyi olan bütün özelliklerini bırakıp gelmişti.

Latovlevici iyi bir hücum bekiydi. Savunması zayıftı belki ama oynadığı kanadı bütünüyle iyi kullanan bir futbolcuydu. 3'lü savunmalarda da sol tarafta oynayabilmesi bu yüzden. Sol ayağını iyi kullanıyordu, duran toplara kadar kullanıyordu. Galatasaray'da ise başarılı ortasını dahi hatırlamayacak durumdayım. Savunma hatalarını geçtim, hadi onları göze almıştım. En azından işin hücum kısmını oynar derken o futbol aklını unutmuş gibiydi.

Tecrübeli bir oyuncu, iyi kötü kariyer sahibi. Steaua Bükreş ile anlaştığı söyleniyor, hakkında hayırlı olsun. Maalesef ki Galatasaray'ın hayal kırıklıkları arasında kendisini anacağız. Hatta ben direkt olarak bu sezona yönelik en büyük hayal kırıklığı diyorum. En azından orta açmasını unutmaması gerekiyordu ama o sindi gitti. Hiç varlık gösteremedi.

Yine de kötü bir hamle değildi, onun altını çiziyorum. 550 bin avro bonservis, 750 bin avro da yıllık ücret o günün şartlarına göre fazlasıyla uygun. Böyle futbolculardan zarar da etmezsiniz, mutlaka bir talibi çıkar. Latovlevici'yi transferin son gününe bırakmak hata oldu, haliyle de beklentiyle geldi. Alternatif bulmalıydık, iş son güne kalmamalıydı. Son güne bıraktığınızda da ülke içinden böyle bir sol bek almak mantıksız hareket olmuyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir