26 Mayıs 2018 Cumartesi

GS transfer güncesi #6; Joel Campbell


Galatasaray'ın gündemine sık sık girer, ben de günün şartlarına ne gerektiriyorsa onu yazarım. Yıllar içinde Galatasaray için ismi çok geçse de Joel Campbell'ın ya da Arsenal'in tercihleri farklı oldu. Yetiştirici kulüp olarak kendimizi kanıtlamamız gerekiyor. Galatasaray'ın yıllar içinde başaramadığı da bu oldu.

Gerçi Joel Campbell'ın doğru gelişimi sergileyebildiğini söyleyemeyiz. Arsenal'in ondan beklentisi yüksekti ve bu yüzden bir türlü bonservisini vermeye yanaşmıyorlardı. Gitmediği takım kalmadı neredeyse, aralarında Villarreal ve Sporting gibi ciddi ekipler de var. Belki Olympiakos günleri istikrar anlamında biraz ayrılır, diğer kulüpler ise hayal kırıklığı.

Bazı isimler Milli Takım performansıyla öne çıkar ve bunu bir türlü kulüp takımlarında yansıtamaz. Eduardo Vargas böyleydi mesela, Milli Takım ile kulüp performansları o kadar zıttı ki. Joel Campbell'ın da kariyeri bir ölçüde böyle şekillenmekte. Tabii bu iş yapamayacağı anlamına gelmez, yaşı henüz 25 ve hayata döndürülebilir.

Real Betis günleri biraz da sakatlık kurbanı oldu diyebiliriz. Sezona sakat girdi, geri döndü derken yine sakatlandı ve son dönüşünde forma bulmakta zorlandı. Arsenal'le olan sözleşmesi de bitti, haliyle transferi adına yeniden gündem olabilir. Konuşuluyor da zaten, adını sık sık duyuyoruz. Bu sefer şartları itibariyle de transferi fazlasıyla olası.

Kanat / forvet ihtiyacımız fazlasıyla var. Kanatlarda oynayabildiği kadar forvette de etkin bir isim. Sırtı dönük dahi oynayabiliyor, biraz da Beşiktaş / Babel ilişkisi gibi düşünün. Hem forvet hem de kanatlar adına ciddi bir alternatif yaratılabilir. Ne kadar gösterememiş olsa da yetenekli ve hala potansiyel sahibi bir futbolcu. Fenerbahçe Sow, Beşiktaş ise Babel'le önemli farklar yarattı. Joel Campbell'ın ihtiyaç duyduğu şey Fatih Terim'in dokunuşu.

Bonservisi yok, yaş 25 ve potansiyel sahibi bir futbolcu. Hem gençleşmek hem de maliyeti düşürmek anlamında daha iyi bir isim aklıma gelmiyor. Gündeme de geleceğine inanıyorum, güçlü bir alternatif. Gomis için en az 2 forvet alternatifi gerekli, biri de bu tarz bir kanat / forvet. Galatasaray'a gelmesi durumunda ağırlıklı olarak kanatta kullanılacağını düşünsem de forveti tamamlama noktasında fazlasıyla iş yapacaktır..

4 yorum:

  1. Bonservisi yoksa hic düşünmeden kadroya katılmalı Gomise ve kanatlara çok sağlam bir alternatif olur.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel yazi hocam bence Garryden bile daha cok patlama yapar Fatih Hocanin elinde. Umarim yetkililerde goruyordur bu yazilari muthis transfer olur iki taraf icin de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i görüyoruz, verdiği katkıyı. Bu tarzda bir ismin gerekliliğine inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir