30 Mayıs 2018 Çarşamba

GS transfer güncesi #11; Muğdat Çelik


Yabancı futbolcu ağırlıklı bir transfer gündemi konuşulsa da işin "yerli" tarafı çok daha önemli. Düşen bir yerli kalitesi var ve özellikle alternatif anlamda hamleler gerçekleşmeli. Bu hamleler gerçekleşirken de "ffp" detayı atlanmamalı. Ucuz ve bonservisi elinde olan isimler bu anlamda gündem oluyor. Muğdat Çelik transferinin ihtimal olması da bu sebeple.

Yasin Öztekin'in Galatasaray'da kalma gibi bir ihtimali kalmadı. Haliyle de o pozisyonda oynayacak bir yerli eksikliği oluşmuş oluyor. Sol kenar için benim aklımdaki isim Serdar Gürler olsa da şu ana kadar onunla alakalı bir haber okumadık. Osmanlıspor'un küme düşmesi itibariyle onun da oradan ayrılması çok olası ve Süper Lig'in tüm iddialı takımları adına da konuşuluyor. Galatasaray'da da iş görebileceğini düşünüyorum, özellikle gol ve patlayıcı özelliğiyle.

Muğdat Çelik biraz daha farklı. Forvet özellikli bir isim olduğunu yazarak başlayalım. Bu işe orada başladı, zamanla sol tarafa kaydı. Okan Buruk'un göreve gelmesinin ardından da önemli bir yükseliş gösterdi. Özellikle de önemli karşılaşmalarda sahneye çıkmasıyla ünlü. Hızlı ve patlayıcı özelliği var, açık alanda durdurulması güç. Kulübede bir uçurtma düşünülüyor olabilir, Fatih Hoca bu noktada Aydın Yılmaz'dan da katkı alıyordu.

Yine de Galatasaray için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bitirici ve teknik özelliği zayıf, kapalı savunmalar karşısında da etki etmesi zor. İşin mücadele tarafında ön plana çıkabilir, bu hamle biraz da Erman Kılıç hamlesine döner. Bonservisinin olmaması, maliyetin de düşüklüğü itibariyle yerli rotasyonu için düşünülebilir. Büyük beklentilerim olmaz, şahsen transfere de çok sıcak bakmam.

Yerli zorunluluğu var, transferin gerçekleşmesi durumunda olayı öyle okuyacağız. Sadece yerli olması da değil, altyapısını Türkiye'de almış olması itibariyle de kontenjanı dolduracak. Fatih Hoca ondan farklı bir etki de alabilir, mücadele ve hız tarafı kıymetli. Kenarda patlayıcı bir isim tutmayı da düşünüyor olabilir, o tarzda bir futbolcumuz yok çünkü.

12 yorum:

  1. 28 yaşına gelmiş tipik Anadolu takımı topçusu. Galatasaray'a karşı etkili oynamış diye savunuluyor. Çünkü sürati tek özelliği. O da açık savunmalara karşı etkili oluyor. Bitiricilik ve teknik çok zayıf. Hiç bir katkı sağlamayacak,üstelik altyapı oyuncularının önünü tıkayacak boş bir transfer olur. Türkiye Kupası'nda Recep Gül oynasın,Atalay oynasın elenelim. Belki 5 maç sonra farklı bişey izleme beklentimiz olur. Muğdat Çelik'ten bu saatten sonra bundan fazla bişey olmaz.
    Ayrıca Yasin'in çok gerisinde. Yasin bugün Akhisar'a gitsin 11'de oynar. Muğdat orda bile yedekti. Muğdat'a verilecek parayı Yasin'e teklif edelim.Kalırsa kalsın. Yoksa Recep Gül oynasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'ye karşı da etkili oldu :)

      Sil
    2. +1
      Mugdat'a bir de su açıdan bakmak lazım; a milli düzeyinde mi? Bence milli takimin rotasyonunda degil.
      olabilir mi? ZannetmiyoZann

      Sil
    3. Bence o açıdan değil maliyet ve kontenjan açısından bakmak lazım. Milli Takım seviyesine yükselmekte de bir şey yok. Kimler kimler çağırıyor. Uçuk bir seviye yok orada.

      Sil
  2. Yasin Öztekin'i beğenmeyenler Mugdat'in yüzüne bile bakmaz... Serdar Gürler için de aynısını düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış düşünce değil, saygı duyuyorum ben.

      Sil
  3. kulübeden bale ve asensio'nun gelmesini isteyen gs taraftarlarının beğenmeyeceği bir isim. tıpkı serdar gibi. tıpkı bütün türk oyuncular gibi. mutlaka gareth bale'i almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada yapacak hamle yok. Mevcut şartlar dahilinde değerlendirmek burada en mühim nokta.

      Sil
  4. Ben de Yasin'i pek sevmem ama benim futbol gorusume gore de Yasin Mugdat'a gore daha faydali olacak bir futbolcu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasin daha teknik ve gole yakın. Muğdat ise daha hızlı ve mücadeleci.

      Sil
  5. Evet bitirme noktasında problemleri var ama eğer hoca istiyorsa bi bildiği vardır bence.Garry de ilk zamanlar bize saç baş yolduruyordu bitiricilik noktasında ama Fatih hocayla birlikte baya seviye atladı.Muğdat tabi ki bi Garry performansı sergilemez belki ama yine de katkı alırız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir