3 Mayıs 2018 Perşembe

Rolando & Galatasaray, Maicon'u ağır diye eleştirmiyor muyuz?


Sözleşmesi biten futbolcular üzerine bir yazısı dizisi yapıyordum. Belli isimleri konuşmaya devam ederiz ama ağırlıklı olarak Galatasaray'la adı anılan futbolcular sorulduğundan konuyu biraz daha buraya kaydıracağım. Bunu da yazı dizisi başlığında değil de eski düzende yapayım diyorum.

Rolando'nun adı Galatasaray'la anılır oldu, özellikle dış basında. 32 yaşında, bu sezon toplamda 43 maça çıktı ve Marsilya'yla iyi bir dönem geçiriyoruz. Özellikle Avrupa Ligi performansları fazlasıyla iyi ve Rolando da temel parçalardan.

Oysa son sezonları düşüş içerisindeydi. Porto sonrası Napoli ve Inter gibi iddialı takımlarda da forma giydi. Yine de bir dönem Anderlecht'e kadar gitmişti ki bu sezon Marsilya'da toparlama şansı buldu. Porto onu iddialı birçok takıma kiralık olarak yollasa da istedikleri bonservisi kazanamadılar. Son olarak 1.5 milyon avro'ya Marsilya'ya gitti ki bence beklentiyi de aştı.

Galatasaray'ın stoper arayışının olduğu biliniyor. Her ne kadar Denayer'i takıma katmak istesek de Maicon noktasında sorun var. Ben kalacağını düşünüyorum ama gelebilecek iyi bir teklife de gönül rahatlığıyla satılabilir. İhtiyaç da biraz lider stoper tarafında. Serdar Aziz / Denayer'i birbirlerinin alternatifi olarak düşünüyorum, iş onları yükseltecek bir stoper. Bu da mümkünse sol bir stoper olması.

Maicon'un gözden çıkma nedenleri var. İlki de ağır olması. Özellikle Fatih Hoca'nın takımlarında hızlı stoperlerin kıymeti var. Savunmamız orta sahaya kadar yaklaşıyor ve arkada açık vermeyi de göze alıyoruz. Maicon ise ağır bir stoper, bunun yanında açık alanda yakalandığında büyük sorun yaşıyor. Cris örneğini hatırlayın, Ujfalusi sonrası tutmama nedeni buydu. Ujfalusi ise bek tecrübesi olan bir isim, Maicon'la kıyasladığımızda daha hızlıydı.

Rolando ise bence Maicon'dan da ağır bir stoper. Özellikleri hemen hemen aynı, benzer futbolcular. Haliyle de Maicon'un yerine Rolando gelse yaratabileceği bir fark yok, birlikte oynasalar çok daha büyük bir sorun. Ben Rolando'nun adının Galatasaray'la anılmasının olası bir transferi için menajer haberi olduğunu düşünüyorum. Galatasaray, Lyon gibi takımlarla ismini çıkarıyorlar ve yaz döneminde olası transferinin yolunu açıyorlar. Her ne kadar iyi bir sezon geçirse de bu yaşından sonra mevcut seviyesinde çok fazla tutunabileceğine inanmıyorum..

10 yorum:

  1. Bir aralar Vitor Hugo ismi söyleniyordu Palmeiras'tan. Sonra alamadık, son halini de bilmiyorum. Acaba tekrar düşünülebilir mi? Akıllara gelir mi bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiorentina'da pek takip edemedim onu. Zor ama, önemli yatırımdı.

      Sil
  2. chellini adı konuşuluyor, nokta atışı olur bence! Sene sonu sözleşmesi bitiyor 33 yaşında ama burada en az 2 sene daha üst düzey futbol oynar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark yaratır ama zannetmiyorum, çok zor iş.

      Sil
  3. Evet bu adam çok ağır ve sorunlu bir tip diye de biliyorum. Djavan düşünülebilir belki de. 30 yaşında ama hâlâ hızlı hava hakimiyeti iyi ve Sol bek olarak ta kullanılabilecek bir oyuncu. bonservisi de çok yuksek olmayacaktır. Alternatif olarak düşünülebilir bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marsilya'yı finale çıkarmış olabilir ama tarz olarak bize o kadar ters ki.

      Sil
  4. Dünya üzerinde Maicon'dan daha ağır bir stoper olma olasılığı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yok. Sen ağır stoper görmemişsin :)

      Sil
    2. Alman Phillip Wolscheid ve Per Mertsackeri izleseniz. Yasindan dolayi degil en normal yaslarinda bile kagni oyuncular

      Sil
    3. Daha da artar bu sayı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir