23 Mayıs 2018 Çarşamba

Şampiyonluğun kilidi; final haftaları


Son 12 haftayı 10 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle geçtik. Bu 12 maçın 7'sinde kalemizi gole kapattık, 2 gol yediğimiz de sadece 1 maç var. Trabzonspor maçında Kucka'nın golünü istisna saymak lazım, olmayacak bir işti o. Final haftalarını mümkün olan en iyi şekilde geçmemizin en önemli unsuru gelişim gösteren savunma olmuş.

Galatasaray savunmasını yıllardır eleştiriyoruz. Önemli paralar harcandı, ciddi yatırımlar yapıldı ama o gelişim bir türlü gösterilemedi. Bu süre zarfında Muslera gibi bir isim dahi büyük düşüş yaşadı ve gerileyen savunma performansının etmenlerinden biri de o. Fatih Hoca'nın göreve geldikten sonra ise bu sorunun çözüldüğü, şampiyonluk yolunu açtığını söyleyebiliriz.

Duran top konusu en büyük örnek. Her maç istisnasız gol yememizin bir numaralı nedenidir. Ceza sahası içindeki paylaşım, Muslera'nın kalesinden çıkmaması derken her topa vurdurduk. Donk'un 11'e yerleşimi duran top savunmasında önemli bir etmen, takımın boyunu uzattık. Taffarel sonrası Muslera'nın bu konuda gelişimi ise en büyük etmen. Artık kale içinde ya Nagatomo ya Linnes oluyor, Muslera ise ceza sahasının içini doldurmaya başladı. Son haftalarda da duran toptan yediğimiz bir gol hatırlamıyorum.

Serdar Aziz / Denayer gibi isimler de gelişim gösterdi. Galatasaray'ın oynayamaya çalıştığı bir hücum oyunu var ve stoperlerini de mümkün olduğunca orta sahaya yaklaştırıyor. Hız ve atletizm bu anlamda kıymetli, Maicon'un yaşadığı sorunlardan biri de bundan. Tudor döneminde Fernando'yu stoperlerin arasına çekiyorduk, Fatih Hoca ise onu 8 numara gibi kullanıyor. Geriden çıkma konusunda ihtiyaç kalmadı, Denayer topla birlikte de çıkabildiği için bu işi görüyoruz. Tabii Donk da önemli bir unsur.

Deplasman fobisinin de ortadan kalktığını bu tabloda görebiliriz. Son 3 deplasmanda alınan 9 puan var. Fenerbahçe deplasmanında da bana göre kazanmaya yakındık, Gençlerbirliği karşısında ise kazanamıyorsan kaybetme dememiz gerekiyordu. Şampiyonluk yolunda final haftalarında yakalanan serilerin kıymeti var, Fatih Hoca'nın şampiyonluklarında bu seriler hep gelmiştir..

4 yorum:

  1. son göztepe maçında 2.yarıda harika savunma yaptık,fatih hoca artık daha gerçekçi sürekli baskı sürekli hücumdan ziyade skoru da olmasını bilen bir hoca haline geldi, hoca kendine çeşitlilik katması harika birşey,örneğin akhisar maçında eski fatih terim olsa belhandanın yokluğunda feg ortaya çeker sinana sağa atıp baskı yaparak oynamaya tercih ederdi ama şimdi ki kendine çeşitlilik katan, sürekli kendini geliştiren fatih terim selçuğu orta sahaya çekip kontra oynamayı tercih etti,biz yine hücum oynayacağız seneye ama zorlu maçlarda da a.madrid gibi juventus gibi doğru savunma ile kazanacağız maçlarda olacak

    YanıtlaSil
  2. Deplasman fobisi bence tam olarak ortadan kalkmadı. Oyun anlamında kazandığımız deplasmanları bile domine edemedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kalktı, mevcut kadroyla ancak o kadar olurdu. Son 3 maç 3 deplasman. Daha iyisini oynayamıyorsunuz maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir