31 Mayıs 2018 Perşembe

GS transfer güncesi #13; Semih Kaya


Konuşulması gereken ama konuşulmayan bir konu daha var. Kulüp ve ülke altyapısı almış futbolcu noktasında yaşanan bir sıkıntı da var ama çok dillendirilmedi. Bu dönem alttan iyi isimler gelecek ve onların şans da bulduğunu göreceğiz. Yine de yetmiyor, en az 3 yıl forma giyme şartı aranıyor. Bir örnek verelim, Beşiktaş Atınç Nukan'ı bu yüzden kiralıyordu. 

Semih Kaya ve Emre Çolak isimleri bu anlamda değer kazanıyor. Hem Fatih Hoca dönemindeki iyi geçmişleri, hem de altyapı kontenjanı noktasında. Emre Çolak'ın Galatasaray'a dönme şansı olduğunu düşünmüyorum tabii, dönmemeli de. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra içine girdiği ruh hali ve paylaşımları neticesinde o hakkı kaybetti.

Semih Kaya ise tam aksi. Galatasaray döneminde maruz kaldığı birçok eleştiriye rağmen herhangi bir tepkisi olmadı. Olabilecek en iyi ayrılığı da yaşadı, para kazandırarak gitti. Bugün para kazandırarak giden futbolcu sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Gittikten sonra da her fırsatta Galatasaray sevgisini, beğenisini dile getiren, paylaşımlar yapan bir futbolcu oldu. Semih Kaya'yı her açıdan eleştirirsiniz ama karakteri ve Galatasaraylılığı noktasında laf söyleyemezsiniz.

Fatih Terim'in Galatasaray'a kazandırdığı isimlerden biri. Ondan öncesinde de şanslar buldu ama gerçek anlamda istikrarı hoca döneminde yakaladı. Kimsenin bir umudu da yoktu, hesaplarda Semih Kaya ismi yazılmıyordu. Ujfalusi'nin de büyük katkılarıyla futbol sahnesine adım attı, hoca döneminde iyi 2 sezon geçirdi. Fatih Hoca sonrası ise Mancini'nin de tuttuğu isimlerden oldu, hatta onu sağ bekleştirme gibi bir süreci de izledik. Başarılı olabilirdi, iyi izlenim veriyordu derken Mancini ayrılığı geldi.

Hamza Hamzaoğlu döneminde yaşadığı bir sakatlık var, Semih Kaya için sonrası yok işte. Sık sakatlıklar yaşamaya başladı ve istikrarı her bir sakatlık dönüşü sonrasında daha da düştü. En son sıfırladı hatta, ayrılığı kaçınılmaz bir noktaya gelmişti. O da hiç sorun çıkarmadan, Sparta Prag'dan gelen teklifi kabul ederek takımına 2 milyon avro'luk bonservis kazandırdı. Sözleşmesinin son yılına gireceğini de düşünürsek gayet iyi rakam.

Çekya günleri ise iyi geçmedi. Yine sakatlıklarla dolu bir sezon ve sadece 8 maçta forma giyebildi. Onlar adına da büyük bir hayal kırıklığı olduğu açık. Bugün de Galatasaray'ın Semih Kaya'yı kiralayabileceği yazılıyor. Denayer, Serdar Aziz ve Maicon'la devam edilecek gibi görünüyor, bu üçlüye de Ozan Kabak'ı 4. stoper olarak düşünüyordum. Bu durumda işin içine altyapı kontenjanı girecek ve Semih Kaya bunu tamamlayan isimlerden biri olabilir.

11 yorum:

  1. gerek yok boşuna para vereceğiz

    YanıtlaSil
  2. ş.ligi için mutlaka lider bir stoper şart bize serdarın yanına,serdar dışında güven veren bir stoper yok ş.ligi için

    YanıtlaSil
  3. Bence Semih Kaya'nın gelmesi ve şampiyonlar ligi kadrosuna eklenmesiyle o kontenjanın boş kalması arasında bir fark yok. Çok iyi bir Galatasaraylı ancak gelen haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla Çekya'da sakatlık ve form olarak bizden ayrıldığı dönemden bile geriye düşmüş. Emre ise teknik olarak şu anda yapabileceğimiz belki de en iyi transferlerden biri olurdu.orta sahanın her yerinde iyi performans veren bir oyuncu, düşük maliyetli ve Şampiyonlar liginde fazladan bir oyuncu yazmak demekti. Kendi kariyeri için de burada olması çok iyi olurdu. Ben şahidim ki kibir büyük bir günah:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sakatlık yaşadı, inanılmaz geriye attı. Ben sorulduğu için yazıyorum, buraya yazdığım her ismi gelsin anlamında yazmıyorum.

      Sil
  4. En az 3 yıl forma giyme şartı aranıyorsa bizim 4 eski futbolcuya ihtiyacımız var demek yani.Çünkü şu an takımda bu kritere uyan futbolcu yok.Ayrıca sen iki isim yazmışsın ben bunlara Sabri'yi de ekleyeyim.Evet sağ bek rotasyonu çok iyi ve Sabri bu konuda gereksiz olur ama göstermelik bi transfer olarak düşünebilir Fatih hoca çünkü seviyor Sabri'yi.Bu yorumu senin o cümlene göre yazıyorum benim böyle bi detaydan haberim yoktu eminim çoğu kişinin de yoktur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapıdan oyuncular sayılıyor mu bilmiyorum, benim bildiğim kural bu.

      Sil
    2. Eğer senin dediğin gibiyse o zaman çok zor olur.Bence 3 yıl forma giyme şartı yoktur çünkü ilk defa senden duydum.Hiç dillendiren de olmamıştı bunu.Altyapıdan oyuncular sayılıyordur bence

      Sil
    3. Var olmaz mı. Belli bir yaş aralığında altyapıda 3 yıl kalman gerekiyor.

      Sil
  5. Altyapidan oyuncu cikarilsin en azindan ileride kazanilma sansi olur, bana gore de gelmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum, önceliğim Ozan Kabak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir