9 Mayıs 2018 Çarşamba

Ucuz ve geleceğe dönük hareketler gerekiyor


Direkt haberi paylaşayım;

"Galatasaray scoutları, pazar günü oynanan Jagiellonia - Legia Varşova maçında Jagiellonia'nın 23 yaşındaki kanat oyuncusu Przemyslaw Frankowski ve Legia'nın 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski'yi izledi."

Twitter'da scoutsattending hesabının yaptığı bir paylaşım. Futbolcular hakkında bir bilgim yok, hemen hemen herkes gibi Transfermarkt'ın verilerine bakacağım. Przemyslaw Frankowski sağ kanatta oynuyor, Polonya Ligi'nde 28 maçta 4 gol 4 asisti var. Sebastian Szymanski ise orta sahada oynuyor ve oynadığı tüm kulvarlarda toplamda 35 maçta 9 gol 8 asisti var. Özel bir yetenek olduğu söyleniyor, takip etmek lazım.

İsimlerle alakalı detaylar gelecek günlerde daha da ön plana çıkacaktır. Şu isim bu isim diye bakmamak gerekiyor, eminim ki bu tarzda birçok futbolcuyu izliyoruzdur. Scout ekibini Fatih Hoca kurdurmuştu ama birlikte çok fazla çalışma imkanı bulmadılar. Scout ekibi o günden bu yana görevine devam ediyor. Fatih Hoca da geçmişte yarım bıraktığı planlarını uygulama noktasında harekete geçecektir.

Maliyetleri düşüreceğiz. Bu kaçınılmaz son, büyük bonservisler ödememiz imkansız. Yıllık ücretler de aynı şekilde, alakasız alternatiflerin dahi kazandığı büyük ücretler var. Maliyetleri düşürmek, biraz da "futbolcu satımı" noktasında güçlenmek anlamında bu tarz ucuz ve geleceğe dönük hareketler gerekiyor. Yaz döneminde bu tarz transferleri bekliyorum, en az 2-3 isim almamız gerekecek. Gündemde olan, takip edilen birçok isim vardır.

Doğru transfer de zarar ettirmiyor. Maliyeti ne kadar düşük tutarsanız, o futbolcunun beklentiyi karşılamaması dahi "futbolcu satımı" noktasında artı oluyor. Tutması halinde ise az paraya büyük bir iş başarıyorsunuz, biz ise bunu yapamıyoruz. Badou Ndiaye örneği gibi. Osmanlıspor onu sadece 300 bin avro gibi bir rakama Norveç Ligi'nde aldılar. Galatasaray'a ise 7.5 milyon avro'ya sattılar, biz de 16 milyon avro'ya Stoke City'e gönderdik. Önemli olan o adamı Norveç Ligi'nden getirebilmek. Bunu başarmalıyız işte.

12 yorum:

  1. takımda ki yabancı sayısını azaltmaya çalışıyoruz, sanmıyorum böyle isimler transfer edileceğini,alınacaksa net katkı verecek yabancılar alınır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sayısını azaltmaya çalışmıyoruz :) Maliyeti düşürmeye çalışıyoruz.

      Sil
  2. FIFA 18'den baktım iki oyuncu da potansiyelli oyuncular. Kanat oyuncusu oldukça sprinter bizim Garry'i andırıyor. Diğer oyuncu da kıvrak dar alanda becerili bir oyuncu gibi. Güzel hamleler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz başka hamleler de düşünülüyordur eminim ki.

      Sil
  3. Tamamen transfer tarzımız bu tip oyuncular olmalı. Eren 2.350 m selçuk 3m Tolga 2m euro alıyor. Maç başları gol prim vs hariç. Bir yedek bu paralara oynamamalı. Çok lüks kaldıramaz klüp. Yerliler tl ile yabancılar da makul ücretlere oynamali. Bonservis leri bile performansa göre olmalı. 10 maçtan sonra su kadar 20 maçtan sonra su kadar gibi. Euro 5.10

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen diyemeyiz ama ağırlığı bu tarz isimlere vermek gerekiyor. Hem yaş ortalamasını düşürmek, hem potansiyele oynamak, hem de maliyeti aşağıya indirmek.

      Sil
  4. bugün bir kac yerde okudum leicester city´den ahmed musa´yi kiralamak istedigimizi yaziyordu bizim takima uyarmi ??

    YanıtlaSil
  5. Artık deniz bitti bunu kabul etmemiz gerekiyor. Borç yönetilebilir olmaktan çıktı. Selçuk gibi Tolga gibi yedek kalacağı belli oyunculara bu paralar ödenmemeli. Büyük para odeyecegin adamlar belli muslera ya ödersin maç kazandırıyor çünkü ama maicona verilmez böyle paralar. Polonya çek romanya liglerinde hem yetenekli hem de maliyetsiz böyle oyuncu çok. Almanlar bu ligleri iyi kullanıyor. Dünyanın parasini alıp simariklik yapan adam görmek istemiyorum artık bu takımda ben. Mariano nun yaptığı bu bence linnes yıllardır yedek ama gerçekten bir aidiyet duygusu var adamın varsın onun kadar yetenekli olmasın. Gerçekten tüm Türkiye ligindeki kulüplerin denizin bittiğini anlamasi gerekiyor. Ya altyapıdan oyuncu bulacaksın ya ucuz ama potansiyeli olan oyuncu alacaksın. Beklediğin potansiyele ulasamazsa en azından zarar etmeyeceksin. Başka bir çözüm görünmüyor yoksa yakında avrupa kupalarina gidecek takım kalmayacak fair play yüzünden. Belki Son çare takımı satmak olacak araplara yada çinlilere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu tarz ligleri iyi gözlemlemek gerekiyor. Çok önemli potansiyeller var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir