20 Mayıs 2018 Pazar

Yaşamak cesurların hakkı


Fatih Hoca "yaşamak cesurların hakkı" diyor. Gomis'in son haftalardaki dalgalanması, kaçırdığı penaltıları konuşuyorduk. Gomis'in de duygu yoğunluğunun yüksek olduğunu, bir penaltı daha olması durumunda topun başına gelmeyeceğini düşünüyordum. Bu yönde haberler çıktı hatta ve yalanlanmadı.

Çalışmış bu adam, o kadar belli ki. Topu aldı ve "ben atacağım" dedi. Düşünülmedi bile, kimse buna itiraz etmedi. Bir penaltı daha olsa ona attıracağım diyordu hoca, öyle de oldu. Gomis de attığı golle birlikte hem maçı kazandırdı, hem rekorun sahibi oldu. 29. golü bu ve ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Bu şampiyonluğun da bir numaralı ismidir. Galatasaray'la büyük bir aidiyet kurdu ve yükseldi. Geçen sezon Marsilya performansı da iyi olsa bile bu sezonuyla kıyaslamam. Galatasaray adına önemli bir transferdi, ondan beklentim yüksekti ve o ise beklentinin de üzerine çıktı. Bir sezonda 29 gol atmak büyük olay. En son Burak Yılmaz'ın 24 golünü hatırlıyorum. 30 gol sınırına uzun zamandır herhangi bir forvetimiz yaklaşamadı bile.

Son haftalarda yaşadığı dalgalanma doğal bu arada. Alternatifi yok, sahada kalmak zorunda. Sezonu en erken açan isimlerden biriydi de ve bu adam 32 yaşında. Düşüş doğaldı, buna rağmen sahada kaldı ve son haftaları düşüş içinde olsa da onsuz olmazdı. Sezona müthiş bir havayla girdi, devamını da öyle getirmiş oldu. 

Gelecek sezon için ise eminim ki onu daha rahatlatacak bir oyun düzenimiz olacak. Gomis'e alternatif yaratmak önemli, nefes aldırmalıyız. Gol yükünü de biraz onun üzerinden almak ve maç içinde ekonomik kullanmak önemli. Bu sezon çıkardığı iş çok büyüktü, neredeyse tek başına yok yükünü sırtlandı ve şampiyonluğun bana göre en önemli futbolcusu oldu..

9 yorum:

  1. gomisi 20 ye falan satalım diyenler vardı bi ara bilmiyorum hala öyle mi düşüyorlar ama gomise kaç verirlerse versinler satmamalıyız,marsilya mesela gomisin yerini dolduramadı, mitroglouya 15 milyon verdiler gomisin attığı gol sayısının yarısına bile ulaşamadı,bjk de cenkin yerini dolduramadı mesela ne love ne negredo,yani golcünün yerini doldurmak çok zor ve kalecinin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 gelirse ben de satarım mesela, kimse için tutabilme lüksümüz yok.

      Sil
    2. Ayrıca Beşiktaş Cenk'i yaz dönemi satsa yerini doldururdu. Ocak ayında bu iş zor, paran olsa dahi.

      Sil
  2. Attığı goller ve ortaya koyduğu karakter harikaydı. İlk maçtan itibaren taraftarı arkasına aldı. Keşke çok daha önce gelseymis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelebilirdi de. Drogba sonrası almadık maalesef..

      Sil
  3. Bizi finallerin takımı yapan DNA mızdaki bu cesaret! Bu camianın kazandığı bütün başarılara bakalım hiç birisi savunularak kazanılmadı! Hep saldırarak kazandık. Bu camia Türkiye'nin en Cesur ve gözükara camiasıdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu karakteri de bazı isimler gösterdi. En önemlisi Fatih Terim..

      Sil
  4. 2 forvet kesin almalıyız ayrıca Ahmet Sivri de 4.forvet olarak takıma monte edilmeli.3 kulvarda yarışan bi takımız ve kesinlikle forvet hattımız nicelik ve nitelik bakımından zengin olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendisini çok izlemedim. Kampa alınırsa orada göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir