15 Mayıs 2018 Salı

Zirvesi de İtalya Milli Takım'ı oldu


Mancini'nin Galatasaray'da büyük başarıları olmasa da iz bıraktığı kesin. Juventus maçları başlı başına unutulmaz. Her ne olursa olsun kazandığı Türkiye Kupası, büyük maçlarda aldığı sonuçlar. İyi bir kadroya gelse de 5+0+3'ün etkisini hissetmemesi imkansızdı. Yine de başarılı oldu diyemem ama hayal kırıklığı yazamam.

Mancini'yi de getiriyorsanız bazı şeyleri göze almak zorundasınız. Bu adam transfer seviyor, gittiği her takımda da büyük harcadığını görüyoruz. Galatasaray'da da bunu istedi, Ocak ayında o değişimi yaşadık ama zararı büyük oldu. Gelen futbolcuların yüzde 90'ının Mancini kaynaklı olduğunu düşünmüyorum gerçi. Daha iddialı isimler istedi, olmadı. Yerli konusunda ise zaten herhangi bir ismi tanıması imkansızdı. 

Ayrılırken o tazminatı almamış olması da ayrı bir hikaye. Hakkıydı, şartları kendisi adına zorlayabilirdi ama Galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda hareket etti. Teknik direktörlüğü tartışılır, karakteri ise benim için asla. Aidiyet duygusu olan, iyi bir karakterdi ve onu Galatasaray çatısı altında görmekten dolayı mutluyum. Şanssızlığı Fatih Terim'in ardından gelmesiydi. O dönem Mourinho dahi gelse sıkıntı yaşardı.

Galatasaray sonrası kariyeri hayal kırıklığı. Inter dönemi kendisi adına bence uzun sürdü, yeniden yapılanmayı da onunla yaparak çok büyük maliyetleri gözden çıkardılar ama başarı gelmedi. Zenit'te de benzeri bir durum var. Kadro yapılanması anlamında büyük paralar harcandı, bazı isimlerin satışı da çok tartışıldı ama ligi 5. bitirdiler. Her iki takımda da iyi bir başlangıç olmasına rağmen devamı gelmedi.

Profili yüksek, bu sayede de iyi işler bulmaya devam ediyor. Kariyeri bir şekilde yukarı doğru ilerliyor, zirvesi de İtalya Milli Takım'ı olacaktır. Milli Takım'da başarılı olabileceğine de inanıyorum. 2018 Dünya Kupası'na katılamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar ve orada da değişim söz konusu olacak. Bu sefer transfer yapamayacak ama oyuncu havuzu bir o kadar geniş. İyi taktisyen, büyük maçları oynamasını biliyor ve İtalya onun evi..

6 yorum:

  1. PSG tam onun kalemi bir takımdı büyük paralar ve iddialı olabilirdi rahatlıkla... büyük maçlarda şampiyonlar liginde kesinlikle daha iyi bir yere getirirdi takımı... italyada da başarılı olmasını isterim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para harcaması da değil konu, hamleleri de iyi çıkmamaya başlamıştı.

      Sil
  2. turnuvalarda her zaman italya milli takımı'nı desteklemiş biriyim, umarım önce 2020 sonra da 2022'de bizi şampiyon yaparsın hocam :)

    YanıtlaSil
  3. Bence çok iyi oldu bu.Mancini'nin son yılları hiç iyi değildi ve yapması gereken de bi milli takım çalıştırmak veya emekli olmaktı.Bence İtalya milli takımına gitmesi onun için iyi oldu ama son şansı bence.Burda da iyi bi yapılanmaya gidemez veya turnuvalarda kötü sonuçlar alırsa kenara çekilmesi gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma. İtalya onun evi de, elinde güçlü bir kadro olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir