20 Haziran 2018 Çarşamba

Arkadiusz Milik & Galatasaray, işe başladık derken çıta bir anda çok yükseldi


Nagatomo'nun transferiyle birlikte "işe başladık" derken çıta bir anda çok yükseldi. Aniden gelen "Arkadiusz Milik'in kiralanması için Napoli'yle anlaşıldı" haberinin ardından ister istemez büyük bir heyecan doğdu.
Şampiyonlar Ligi'nin açamayacağı kapı olduğunu düşünsem de bu tarz hamleleri kiralık olarak gerçekleştirmek önce vizyon, devamında iş bitiricilik gerektirir. Fatih Hoca'yla birlikte o vizyon geri döndü, iş bitirme tarafı ise yönetimde. Bunu da zaman gösterecek.

Forvet ihtiyacına dönelim. Ahmed Musa gibi Gomis'e alternatif olabilecek, daha doğrusu tamamlayıcı olacak isimleri konuşuyorduk. Ahmed Musa'nın da hala ciddi bir gündem olduğunu düşünüyorum ve o transfer bir şekilde gerçekleşecektir. Milik ismi anılınca ister istemez "acaba Gomis mi satıldı" sorusu soruluyor. Ya da olası bir ayrılık ihtimaline karşı şimdiden elimizi güçlendirmek mi hedef?

Aslında Milik de daha çok tamamlayıcı bir forvet. Teknik özelliği Gomis'e göre biraz daha yüksek ve tamamlayıcı bir isim gibi oynayabiliyor. Yine Gomis'e kıyasla topla daha yumuşak, oyun kurucu özelliği de ön plana çıkıyor. Gomis'le birlikte de iyi bir ikili olabilirler, bunu söylemek istiyorum. Belki de 4-4-2'ye dönüş var, bunu yapılacak diğer hamleler belirler. Ya da Milik'in yanına biraz daha mücadele gücüyle ön plana çıkan isim alınacaktır, belki de o Ahmed Musa'dır.

Son 2 sezonunda önemli sakatlıklar yaşadı. Bu da her ne kadar olumsuz bir etken olsa bile Milik için riske girmeye değer. Sağlıklı olduğunda son derece üst düzey bir forvetten bahsediyoruz. Henüz 24 yaşında olsa da zirve yaptığı dönemler oldu ve Napoli için de rekor transferlerden biriydi. Sakatlıklar onu beklenen seviyenin uzağında tuttu ama ayağa kalkmak adına Galatasaray ve Şampiyonlar Ligi iyi bir sınav.

Bana bu transfer gün içinde sorulsa "kulübü kiralamaya ikna edemeyiz" derdim. İş bitirme tarafı tam olarak bu, yönetim o anlamda kutlanır. Futbolcuyu ikna kısmı ise Fatih Hoca'nın, umarım başarır. Milik çok klas da bir forvettir. Teknik özelliğiyle de öne çıkar, yeri gelir rakip savunmayı ipe dizer, bunun yanında çok da iyi bir bitirici. 

Düzeni bilmiyorum tabii, planı görmek lazım. 4-6-0 da oynatır bu adam size, 4-4-2 düzeninde de müthiş bir tamamlayıcıdır. İleride tek bırakmak biraz sorun, o da Türkiye Ligi'nde mesele olmaz. İnsan ister istemez heyecanlanıyor, çok önemli bir transfer bu. Sadece gol değil, asistleriyle de öne çıkacak, hücumu yönlendirecek, her anlamıyla komple bir forvet işte. Hayırlısı olsun diyelim, umarım gerçekleşir..

6 yorum:

  1. Elimizi çok rahatlatacak bir transfer olur. Sanrım Fatih hocanın tatili dün bitti... Transfer bundan sonra hızlanacak galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün bir görüşme de olmuştu. Artık hızlanacağız.

      Sil
  2. harika oyuncu ama bi anda 3 ay sakatlanabilir.

    YanıtlaSil
  3. Albayrak ilgilenmiyoruz demis Milik icin ama ne derece dogru bilemiyorum, ne olursa olsun ozellikle nokta atis gereken yerler icin gec kalmaya basliyoruz, umarim bize yansimayan bir yol haritasi vardir yonetimin ama Marija Malkovicin ayrildiktan sonraki aciklamalarini duyduktan sonra yonetimin cok da bir sey yapmadigini her seyin Fatih Hoca ile yurudugunu dusunuyorum. Yonetimin bayan baskette gelen kupanin onemsiz oldugunu dusunmesi vs bu aciklamalara da bir yazi mutlaka yazmalisin bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedi de ne kadar doğru bilmiyorum. Ya da öyle bir şey dedi mi onu da bilmiyorum. Zor bir hamle zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir