3 Haziran 2018 Pazar

Belhanda için "ülkenin en iyi 8 numarası" tanımı bence doğru


Twitter'da bir yorum okumuştum. Belhanda için "ülkenin en iyi 8 numarası" diyordu ki sanırım en iyi tanım buydu. Transfer edilirken taraftarın kafasındaki profil farklı olsa da tercih edilme amacının bu olduğu düşünülmemişti. Ya da şöyle diyelim, Fatih Hoca ona forvetin arkasında görev verip, o ise maç içinde kafasına göre mi orta sahaya daha yakın oynuyor. Verilen görev dahilinde en iyisini yapmaya çalıştığını düşünüyorum ama elbette daha iyisini yapabilir. Yeni sezonda beklentim çok daha yüksek olacak.

Fatih Hoca'nın 2. bir Belhanda aradığını da düşünüyorum. 4-3-3 / 4-1-4-1 tarzı bir oyun yapımız var, bunu desteklemek anlamında da 2. bir Belhanda gerekiyor. Yaratıcı özellikli olduğu kadar tempo da yapacak, topla dikine çıkabilecek, rakip ceza sahasını zorlayacak, bir yandan da oyunun iki yönünü oynayacak. Belhanda'nın top kapma istatistiğiyle dalga geçiliyordu mesela, oysa şu düzenin en olmazsa olmaz parçalarından biri.

Belhanda'nın sahada olmadığı maçlarda gelen puan kayıpları boşa değil. Bu tarzda 2. bir ismimiz yok, o da alternatifsiz durumda. Saha içinde de desteklendiğini düşünmüyorum. Bu anlamda gelecek sezon çok daha iyisini bekliyorum. Bazı tekliflerden bahsedilse de çok büyük bir rakam olmadığı sürece de takımda kalacaktır. Kalması da gerekir.

Matchstudy 'nin istatistiğini paylaşalım, hatta Sinan Yılmaz da bunun üzerine güzel bir yazı yazmış. Sinan'ın FutbolArena'ya yaptığı analizden bir bölüm paylaşıyorum;

Galatasaray'da bu hücum planını en iyi işleten futbolcu ise Younes Belhanda olarak göze çarpıyor. Belhanda Süper Lig'de açık farkla ceza sahasına en çok pas ve en çok isabetli pas gönderen futbolcu olurken, ilk 5 sıra içerisinde tam 3 Galatasaraylı futbolcunun olması da Galatasaray oyun planı konusunda oldukça açıklayıcı bir veri oluyor. İşte Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda rakip ceza alanına en çok pas gönderen futbolcular. 

1- Younes Belhanda: 101 
2- Pablo Batalla: 68 
3- Mariano: 66 
4- Garry Rodrigues: 61 
5- Emre Belözoğlu ve Valbuena: 60

Sadece şu istatistiğe bakarak bile Belhanda'nın hücum etkisinden bahsedebiliriz. Şut atmamasına odaklanılıyor ama bu adam pas merkezi. Bunu da tempolu oyunda yapmaya çalışıyoruz, Riekerink dönemi gibi amansız pas yaptığımız bir futbolumuz yok. Yeri geldiğinde topu rakibe vermek dahi bir oyun düzeni oldu. Hücum organizasyonları burada ön plana çıkmalı, gelişmesi gereken nokta bu. Belhanda'yı destekleyebilirsek çok daha büyük bir verim alacağız.

Mariano'nun da burada ön plana çıkmış olması inanılmaz. Yedek kaldığı çoğu maç oldu ve böyle hücumcuların arasında da bir sağ bekin 3. sırada yer alması önemli. Mariano'nun teknik özelliği, geriden oyunu böylesine iyi kurması ve hücuma etkisinin kıymeti büyük. İstikrar noktasında da gelecek sezon çok daha iyisini verecektir..

10 yorum:

  1. belhanda nın ceza sahasına koşu yapan,skorer halini alırsak eğer acayip işler yapabiliriz seneye

    YanıtlaSil
  2. Kamptan sonra yanındaki orta saha 2'lisinin de uyumlu olmasının ardından Montpellier dönemindeki gibi oynayacağına eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Partneri önemli, o ara taşını bulmalıyız.

      Sil
  3. çok iyi bir 8 numara. keşke 23 falan giyseydi. forma numarası adamı yaktı. dursun yüzündendir. kendisi istememiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo da 10 giyiyordu ama kimse bir şey demiyordu. Bu olaylar yeni çıktı.

      Sil
  4. insanlara bunu anlatamadık 1 yıl boyunca tek suçu 10 numaralı formayı giyiyor olması belhandanın değeri gittikten sonra anlaşılacak seneye çok daha iyi olacağına eminim ama bu amaçsız önyargıları ortadan kaldırmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben elimden geldiğince çabaladım, buna da devam edeceğim.

      Sil
  5. belhanda feghouli ikisinin de skor özelliği zayıf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin değil aslında, sakatlığıyla alakalı sorun yaşadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir