10 Haziran 2018 Pazar

Bir anlamda geçmiş yılların kötü kadro mühendisliğinin faturası


Altyapı kontenjanıyla da alakalı büyük bir sorun var. "Alttan gençler oynasın" diye bir doğal olarak oluşsa da bazı isimler henüz o yeterliliği sağlamadı. Belli bir yaş aralığında kesintisiz olarak zaman geçirmek gerekiyor. Ozan Kabak, Recep Gül, Atalay Babacan, Yunus Akgün ile başlayacak listede de sorun olan bu. 

Haliyle de Galatasaray çıkışlı futbolcuların adı daha sık anılır oldu. Gerçekliğini tam anlamıyla bilmemekle birlikte bu yönde haberler var. Semih Kaya, Sadık Çiftpınar, Efecan Karaca ve Hakan Canbazoğlu gibi isimlerin Galatasaray'a yazıldığı haberleri okur olduk. Bunu transferleri istediğimden yazmıyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Gerçi bu ekipten Efecan Karaca'yı ayırırım. Emre Akbaba'nın gölgesinde kalsa da Alanya formasıyla istikrarlı ve iyi sezonlar yaşıyor. Hem kanatlar hem forvetin arkası için iyi bir alternatif. Şöyle diyeyim, Muğdat Çelik'ten çok daha iyi transfer olurdu. 


Diğer isimlere baktığımızda ise çok bir şey değişmiyor. Semih Kaya belki olabilir, en azından bu tecrübeyi biliyor ama maliyet neticede. Sadık Çiftpınar'ı alsak yarın Ahmet Çalık noktasına o da gelir. Farkları yok, biz ise Ahmet Çalık'ı göndermeye çalışıyoruz. Yetmedi çünkü, bu seviyeyi kaldıramadı. Hakan Canbazoğlu ise kurtardığı penaltılarla gündeme geldi. Bunun dışında bir etkisi yok, Galatasaray'ın 2. kalecisi çok daha iyi bir isim olmalı.

Bu bir anlamda geçmiş yılların kötü kadro mühendisliğinin faturası. Gün itibariyle kontenjan için kıvranıyoruz. Türkiye ve kulüp altyapısı almış futbolcu sayımız çok az. Transferde de buna göre yol almak gerekecek. Bir yandan da yabancı sorunu var, orada da kontenjan en üst sınırlarda. Fatih Hoca'nın işi gerçekten çok zor..

4 yorum:

  1. 2.kaleci için serkan kırıntılı diyorlardı keşke öyle birşey olsa güzel olurdu

    YanıtlaSil
  2. şampiyonlar ligi 23 yada ceza gelirse 21 kişilik listeye 4 alt yapı 4 de türkiye alt yapılı oyuncu ismi yazılması gerekiyor.kadro mühendisliğine bide cl kadro mühendisliği eklendi bu sezon.

    efecan dediğin gibi en ideal isim ve hedef olmalı.gayet yetenekli.sırıtmaz.

    galatasaray alt yapı kontenjanı için sadık düşünülebilir.
    türkiye alt yapı kontenjanında sıkıntı yaşamayız.

    bu arada 31 yaşındaki canbazoğlu için şu kariyer çok kötü.alınması doğru olmaz.

    https://www.transfermarkt.de/hakan-canbazoglu/detaillierteleistungsdaten/spieler/235024

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Canbazoğlu penaltılar tuttu diye gündem oldu, yoksa konuşulmaz bile. Efecan Karaca bence iyi de oyuncu, doğru alternatif olurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir