6 Haziran 2018 Çarşamba

Biz de Kenan Karaman'ı tek forvet olarak deniyoruz işte


3 maçı da izlemedim. Çoğunluğun da izlediğini düşünmüyorum, Milli Takım'dan haberimiz yok halindeyiz. Bunu da kimse sorgulayamaz, fazlasıyla doğal. Yaşanan süreçler, Lucescu'nun görevde olduğu süredeki türlü kadro seçimleri, tercihleri derken soğuyor insan. Sorgulamaktan bıktım, bir şeyin değiştiği yok.

3 maçın sonunda ilk kez Yunus Mallı süre aldı mesela. Aldığı gibi de formanın hakkını vererek golü attı. Onun önünde tercih edilen isimlere baktığımda da zaten konuşulacak konu kalmıyor. Lucescu ısrarla futbolcu seçerken zorlandığını söylüyor ve ligimizdeki yabancı sınırının altını çiziyor. Oysa oynayan futbolcular var, hem de Bundesliga gibi bir ligde süreklilik göstererek.

Erol Alkan kadroya davet ediliyor mesela, Umut Bozok için ise "henüz bu seviyede değil" deniyor. Fransa 2. Ligi gol kralından bahsediyoruz. Erol Alkan'ın ise oynadığı ligi dahi hatırlamıyorum, zaten adını da kadroya çağrıldığında duymuştum. Gidiyoruz Kenan Karaman'ı tek forvet deniyoruz, sahte 9 da oynayabilecek Yunus Mallı yedek.

Fatih Hoca'yı da bu anlamda eleştiriyordum. O da ısrar etmiyordu ama yine de şans veriyordu, sonradan da olsa kullandığı bir isimdi. Lucescu ise hiç yüzüne dahi bakmadı, ta ki Rusya maçının 2. yarısına kadar. Yunus Mallı sessiz ve sorunsuz bir futbolcu, isyan etmiyor. Buna mı güveniliyor bilmiyorum ama büyük bir haksızlık olduğu kesin.

Gençleşmek güzel olsa da bu anlamda Lucescu'ya güvenmem imkansız. Yapılanmayı ne ölçüde başarabileceğini göreceğiz. Şu ana kadar güven vermediği kesin olan. İş tecrübeli futbolcuları da kadroya almaya geldiğinde tercihleri nasıl olacak acaba. Arda Turan gibi isimlere bu kapı yeniden mi açılacak. O vakit ne anlamı kalacak bu yeni yapının.

Elbette tecrübeli isimlerin etrafında gençleşeceğiz. Bu ise formayı gerçek anlamda hak eden isimlerin etrafında olmalı. Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Yusuf Yazıcı gibi büyük potansiyel sahibi gençler olsa da genele baktığımızda yeterli ve iyi bir kadro yok. Bu kadroyu oynatmak adına coşkuya ihtiyaç var. Yine de dönüp bakınca çok fazla hak yenildiğini görüyorum. Bu da benim hevesimi kırıyor..

2 yorum:

  1. Milli takım 8 yediği dönemlerde bile bu kadar arkaplanda kalmamıştır. Soğuttular milleti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zamanlar Milli duygular ön plandaydı, takım senin takımındı. Bugün giden bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir