28 Haziran 2018 Perşembe

Çok teknik olmasa da kıvrak, hızlı ve dar alanda çabuk bir futbolcu


Ahmed Musa'yla alakalı yazacağımı yazdım. Bundan sonrasında yaşanacak süreçle alakalı yazarım, şu aşamada beklemeye geçtim. Nijerya, Dünya Kupası'na veda etmişken de sevgili dostlarım Mehmet Köksal ve Cihan Şerbetçioğlu'na Ahmed Musa'yı sordum. Kupa performansı, Galatasaray'a transfer ihtimali ve bu işin olması durumunda ne izleyeceğimiz yönünde..


Mehmet Köksal (@SirArsenalist): Ahmed Musa'yı genelde ezberci yorumlarla klasik açık oyuncusu şeklinde değerlendiren yorumlara çok sık rastlıyorum. Aslında durum tam tersi kanat oynadığı zaman performansı düşüyor. Skor konusunda eksik kalıyor. Musa kulüp kariyerinde oynadığı 231 karşılaşmanın 123 tanesini santrfor bölgesinde oynamış ve en net performanslarını bu bölgede vermiş bir oyuncu. 

Dar alanda oynamayı bilmeyen ve fiziksel olarak ciddi dezavantaja sahip bir oyuncunun sürekli santrfor olarak oynatılması düşünülemez zaten. Dar alanda oynamayı çok iyi biliyor. Tek sıkıntısı santrforda oynadığı zaman anatomik yapısı sebebiyle hava topu mücadelelerinde zayıf kalması. Bu onun sırtı dönük pas alternatiflerini biraz düşürüyor. Sürekli yerden top alması gerekiyor. Bunun için arkasında oynayan oyuncuların önemi daha da artıyor. 

Galatasaray şu anda bu işi yapabilecek tek oyuncu var o da Belhanda. Eğer Musa uç bölgede düşünülüyorsa arkasına bilekleri iyi bir oyuncu transferi şart. Sahada iki yönlendirici olması onu rahatlatacaktır. Onun haricinde sırtı dönük oynar, kanatlara açılarak arkadan gelen oyunculara alan açar ve boş koşularla savunma düzenini bozma işini çok iyi yapar. Hem açık alanda hem de kapanan savunmalara karşı sürekli stoper ve beklerin arkasını zorlar, top ister. 

Dolayısıyla hem kapanan savunmalara karşı rahatlıkla oynayabilecek bir oyuncu hem de kontratak futbolunu uygun bir isim. Bileklerine hakim, iki ayağını birden kullanabiliyor. En önemli özelliği ise hızı. Top ayağındayken veya değilken hızı gerçekten etkileyici. Aynı zamanda hızlanması yani ilk hareketlenmesi de olağanüstü. Gomis'in Çin'e gitme ihtimali konuşulurken yerine Musa hamlesi çok yerinde olabilir. 

2 milyon civarı kiralama ücreti 8-9 milyonluk ise satın alma opsiyonu konuşuluyor. Dünya kupası performansı sonrasında bonservisiyle almak isteyen takımlar çıkacaktır elbette. Aynı bölgede düşünülmüyor fakat Garry'i tutarak Trezeguet'ye 17-18 milyon yatırım yapmak yerine Musa için kiralık+opsiyon seçeneği çok daha mantıklı gözüküyor. Hatta gelecek sene için bonservisinin dahi alınabileceğini düşünüyorum.


Cihan Şerbetçioğlu (@gsarena_gio): Ahmed Musa çok teknik olmasa da kıvrak, hızlı ve dar alanda çabuk bir futbolcu. Sadece golcü olarak değil, pasör olarak da iyi bir isim. Premier Lig ona bir beden büyük geldi diye düşüş varmış gibi gözükse de Cska'da kaldığı yerden devam etti.

Cska'da bazen tek forvet, bazen forvetin arkasında, bazen de forvetin yanında serbest bir rolde de oynadı Nijerya'da 3-5-2 düzeninde forvet gibi gözükse de coğu zaman kendisini sol çizgiye atıp içeri kat etti. 

Çok yönlü bir hücum oyuncusu, her şekilde gerekli ve yaşı da genç. Ffp anlaşması olmasa şartları zorlayıp bonservisi için uğraşmak isterdim. Belhanda parasına Leicester ikna olurdu mesela. Olabilme ihtimali zorlaşsa da şöyle bir avantaj var,

Premier Lig'den kimse almayacak gibi. Diğer liglerin büyükleri için de ihtimal dışı. Teklif yapabilecek takımlara karşı da elimiz maaş ve Cl kozu ile güçlü. Israrımızı sürdürürsek bu transfer gerçekleşebilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir