29 Haziran 2018 Cuma

Donk'un sözleşmesini beğenmemiş olsam da haksız çıkmayı dilerim


Donk'u severim. Geçen sezonun 2. yarısında gösterdiği etki sürprizdi ve şampiyonlukta da pay sahibi oldu. Takımda kalmayı hak ettiğini düşünüyorum. Belli ki Fatih Hoca kendisini tutuyor ve yeni sezon planları arasında önemli bir yeri var. Buraya kadar tamam olsa da yenilenen sözleşmesi eleştiriye fazlasıyla açıktır.

Muğdat Çelik'in sözleşmesi için yaptığım övgünün tam aksini söyleyeceğim. Akıllandık diyebilmek için Donk'un sözleşme şartlarını görmek gerektiğini düşünüyordum, görünen o ki akıllanmamışız. Donk'un zam almasının bende tarifi yok, ücretinin daha da aşağı çekilmesini beklerken. 1.9 milyon avro vereceğiz, hatta bonusların devreye girmesiyle 2 milyon avro'ya geliyor rakam.

Kıstas noktası şu. Donk'un bugün Galatasaray'dan ayrıldığını düşünelim. Hangi takıma kaç paraya imza atabilirdi sizce? Burada Donk için Galatasaray'ın bir lütuf olması lazım, biz ise Donk'a lütuf gözüyle baktık. Ne kadar kıymetli alternatif olursan ol, elimizde 6 aylık bir performans var. Ana planda alternatif olacaksın. Bu rakam ise 11 oyuncusu için verilir.

Tolga Ciğerci, Selçuk İnan gibi isimler bunu kazanırken Donk'un sözleşmesini yenilemek için başka yol yoktu yorumuna da katılmam. Maaş temelimizin sağlam olmadığı doğru. Bazı isimler o kadar alakasız para alıyor ki transfer yaparken zorlanabiliyoruz. Maaş temelimiz bozuk tamam da biz bunu düzeltmek adına ne yapıyoruz. Aynı bozuk temelden devam etmektir bu.

Hayırlı olmasını dilemekten başka yapacak bir şey yok. Fatih Hoca'nın elinde kıymetli bir alternatif oldu, aynı performansının devamını dilerim. Hoca tutuyor, planlarda var. Geçen sezonun 2. yarısında bambaşka bir isme evrilmişti ve şampiyonlukta pay sahibi olmuştu. Olmazsa olmaz görüldü belli ki ve garantiye oynadık diye düşünüldü. Başka alternatif bakmadan Donk'la sözleşme uzatmanın açıklaması budur.

İyi tarafından da bakalım. Al / sat durumu var ve bu duruma mevcut futbolcuların dahil değil. Donk gitmiş olsa yerine alacağın ismin bu kıstasa dahil olacaktı. 1+1 yıllık sözleşme bir de, kısa vadeli bakış açısı var. Yine de rakam fazla işte, zam olayının tarifi bende yok. Bu sözleşmeyi beğenmemiş olsam da haksız çıkmayı dilerim. Donk'u sever, beğenirim. Bunlar ayrı konu..

26 yorum:

  1. 21 maç oynarsa otomatik olarak uzayacak 34 yaşında bile aynı parayı alacak,derler ya gelen gideni aratır GS de her zaman diye inşallah özbek yönetiminde daha beter bir yönetim olmazlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmayacaklardır ama bu verilen para yanlış oldu.

      Sil
  2. Özbek yönetimini aratmaz umarım bu yönetim. Kulübün başında onlar olsaydı onlar da bu kadar maaş verirdi.

    YanıtlaSil
  3. Hocam 700bin Eruo bile alamaz baska yerde bana gore su imkanlarimizi bilerek yapilmasi imkansiz bir sozlesme aklim almiyor benim su an bu durumu, uzgunum sadece zira ne verecegi mechul bir oyuncu hele CL'de icinden gecerler bu orta sahanin, yazik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 milyon alır, hadi 1.2 de alır ama 1.9 fazla. Hele ki ülkemizdeki avro kurunun ardından.

      Sil
  4. bu yorumuna katılmıyorum.
    bence terim donk fernando ikilisini bozmayacak.

    YanıtlaSil
  5. Sana tamamen katılıyorum. Bu sözleşmeden sonra eğer satılmazsa Garry Rodriguez'e kallavi bir zam yapmaya mecburuz. Donk bizi sevindiren bir 2. yarı geçirdi, sözleşmeyi hak etti ama yeryüzünün herhangi bir yerinde 1 milyon avro alamayacak kariyerinde GS hariç oynadığı en iyi takım Brugge olan 32 yaşındaki bir futbolcuya 2 milyon avro verilmez. GS bu hovardalıkla koşar adım satılmaya doğru gidiyor. Zaten borcu eritecek Florya ve Riva satılıp parası iç edildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'i tutamazsın, Linnes'i dahi 2 katı para ister. Linnes de Donk kadar oynadı bence.

      Sil
  6. inanamadım. yanlış okudum sandım. 1.2 versek takla atarak imzalardı. kuruş hesabı yapacağız diyorlardı hale bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermişizdir, o da imzalamamıştır. Zammın açıklaması bu :) Ben olsam en kötü 1.5'dan devam ederdim, kabul etmezse de yolları ayırırdım.

      Sil
  7. Yine çok ilginç işler oluyor. Akillanmayacagiz. Donk a bu paralar mı? Yapmayın bunu işte. İkinci yarıda ki performans lâ sadece böyle paralar vereceksek linnes in garry nin çok daha iyi zamma ihtiyacı var demektir.verilebilir mi? Gerçekten akillanmayacagiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı o. Donk'a bu parayı verirsen başkası da isteyecek. Linnes neden 900 bin'e oynamaya devam etsin.

      Sil
  8. bence bu yeni yönetim donk´a 1,850,000 € maas verecek durumda degil benim fikrimce donk yeni sözlesme icin imza parasi aldigini düsünüyorum cünkü cogu bos oyuncuya verilir ve dikkat ettiyseniz kapda bilgi yoktu benim düsüncem bizimkiler donk´a maas olarak 1,450,000 € verip üstüne 400,000 € imza parasi koydular ama bunu kap´a aciklamak demek uefaya gelir-giderde gözükmesin diye total maas gibi gösterdi cünkü donk uefada yirtiyor futbolcumuz oldugu icin benim fikrim bu siz ne dersiniz bilmem saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmza parası değil de belki geçmiş dönemden alacağı falan olmuş olabilir. Belki de sözleşmeye o eklenmiştir. Mantıksız değil.

      Sil
  9. maaşa etki eden unsurlar

    1- maaş üst sınırın 3.5 milyon avro olmuş.haliyle üst sınıra bakıp bir fiyat ortaya çıkıyor.maaş üst sınırın misal 2 milyon avro olur o zaman donka niye 1.9 maaş verildi diyebilirsin.bu takım için denge ile alakalı

    2-linnes e rodriguez e ne veriliyor denilmiş.maaşı belirleyen önemli ayrıntılardan biride kariyerdir.kariyer ise yaş ve oynama süreleri ile belirleniyor.donk un aldığı para maddi açıdan kariyer zirvesidir.yaşı itibariyle.geçmiş dönemde uzun süreler oynamasının getirdiği bir birikim var.linnes de gary de hele bir oynasın onlarda 30 lu yaşlara gelince maaş olarak zirveyi görürler.

    3-yetenek.maaşa etki eden unsurlardan biri.donk yetenekli bir oyuncu.değil mi yani?avrupada uzun boylu yetenekli orta sahaların maaşlarına bir bakın.matiç milinkoviç saviç dembele falan.düz oyuncudan bahsetmiyoruz aga.

    4-bonservisinin olmaması.sözleşmesi bitmiş.yerine kimi nasıl alacaksın?

    5- 1+1 sözleşme yapıyorsun.yani oyuncu tarafından düşündüğünde riskli bir sözleşme bu.32 yaşında önünde en az 3 yıl var.oyuncu mantık olarak 3 yıllık sözleşme talep eder kendini garantiye almak için.biz nedense hep kulüp açısından bakıyoruz.misal bu sezon donk kadro dışı kaldı oynamadı.son 2 yılında bırak iyi sözleşme yapmayı takım bulması bile zorlaşır.haliyle maaşı etkileyen nedenlerden biri kısa süreli sözleşme yapmak.1,5 milyon avro ve 3 yıllık sözleşme yerine 2 milyon avro 1 yıllık sözleşme kulüp ve oyuncu tercihi.demekki oyuncu kendine güveniyor.
    beşiktaş lens le 35 yaşına kadar sözleşme yapmış.son sözleşmesi bu.87 li 2022 yılında bitiyor.

    6-avrupada maaş piyasası yükselmiş durumda.misal biz gomis i alırken gomis fransanın en çok kazananlar listesinde 10.sırada idi.brüt aylık 420 bin avro kazanıyormuş.

    https://1.bp.blogspot.com/-Ky2JoS5cl1A/WGGDFeKCVAI/AAAAAAAAaf0/Kk3WXaa1at8TMHnfTOM91SB_DTwTCPf_QCLcB/s1600/7667.JPG

    yıllık ise tahminim vergiler düştüğünde en az 2,5 milyon avro net kazanıyordur.2 yıl önceki piyasa bu.şu anda daha da yükselmiş durumda.ispanya orta sıra takımı celta vigo trabzonsporda 1.2 milyon avro net kazanan okay yokuşluyu transfer etti.6 milyon bonservisle.herhalde maaşına da zam yapmışlardır.veriyorlar aga bu maaşları.bide vergileri ekle.celtaya maliyetini düşün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş tablon sorunlu, bu net. Yine de maaş tablon sorunlu diye bunu daha da harlamamak gerekiyor. Biz düzeltmiyoruz, aksine desteklemeye devam ediyoruz.

      Sil
    2. birazda zorunluluk bu .gomislerle belhandalarla fegulilerle oynamak istiyorsan mecburen maaş üst sınırın 3,5 milyon avroya yükseliyor.maaş üst sınırın 2 milyon avro olursa o zaman farklı bir projeye yönelmek zorunda kalıyorsun.nice takımı farklı bir proje olduğu için belhandayı tekrardan almadı.çok fazla başarılı olcaksın baskısı yok bu kulüplerde.

      Sil
    3. Zorunluluk olmasın işte, ateşi daha da harlamak benim için bu.

      Sil
    4. ateşi söndürdüğünde ise son cl macerasında olduğu gibi grup maçlarında 6 maçın 4 ünde kalende 4 gol görüyorsun.bu son sene kurulan kadro aslında cl kadrosudur.kariyerlere bakın.hepsi clde oynamış oyuncular.yüzde 80 i en azından.
      aslında yıllık gelirin yüksek.yani faiz ödemesi yapmasan 60 milyon avro maaş bütçesi çok rahat ödüyorsun.sadece 40 milyon avro cl den geliyor.bunun yanı sıra naklen yayın ve kombine gelirleri var.
      sen nice takımı değilsin .başarı üzerine planlama yapmak zorundasın.

      özetle bu yönetimin 3 hamlesinide doğru buldum.donk nagatomo ve mugdat.sanırım bu yönetim özbek yönetimin doğrularını alıp yanlışlarını terkediyor.aysal yönetimininde yanlışlarını ters ediyor.o da şu: kaliteye para verip henüz kalitesini ispatlamamış olanada parayı kısıyor.tolga ciğerci tarık çamdal ahmet çalık vakıaları görmeyeceğiz.
      sözleşme süreleride çok doğru

      Sil
    5. Görmezsin, neden göresin. O dediğin dönemin kötü transfer politikasıyla alakalı. Gider Sabri Sarıoğlu ile 1.8 milyon'dan anlaşıp başka sağ bek almazsan tablo böyle olur. Hiç alakası yok o örneğin.

      Sil
  10. Alternatif bi isim bu paraları almamalı artık.Sonra da çıkıp niye batıyoruz diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu parayı alıyorsa 11 oynatacaktır diye bekliyorum ben.

      Sil
    2. Donk - Fernando - Belhanda orta sahası lig için ideal ama Avrupa için intihar olur bence ama bi yandan verilen yıllık ücrete bakınca da Donk pek alternatif gibi düşünülmüyor doğru

      Sil
    3. Bakalım neler olacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir