16 Haziran 2018 Cumartesi

En uzak önümüzdeki sezon sonunda bu transferi konuşmaya başlayacağız


Kayserispor'un transfer noktasında müthiş bir çizgisi var ve yıllardır değişmez. Bu tarz gurbetçi isimleri iyi yakalarlar ve en fazla 2 sezon içinde o ismin bonservisini konuşmaya başlarız.
En yakın örneği Deniz Türüç işte. Geçmişe insek bu tarz bir sürü isim buluruz. Teknik adamlar, sportif direktörler değişiyor ama bu mantık bir gelenek halini aldı.

Bilal Başakçıoğlu'nu da iyi bir transfer olarak görüyorum. Yıllar içinde potansiyelini, yeteneğini konuştuğumuz bir isimdi. Beklenen noktaya gelemediği doğru olsa da bu adamın yaşı henüz 23. Transfermarkt'ta 1.1 milyon avro bonservis verdikleri görünüyor. Eminim ki 2 sezon içinde onun için de iddialı bonservisleri konuşacağız.

Yabancı sayısı ne kadar 14 olsa bile iyi yerliye her zaman ihtiyaç var. Galatasaray bugün bunun sorununu yaşıyor mesela, yerli rotasyon o kadar iyi değil. Olmadığı gibi de anlamsız paralar dönüyor ve elimiz kolumuz bağlı. Ayrıca kısa zaman içinde bu yabancı sayısı belli ki daha da düşecek. O zaman bu tarz isimlerin önemi daha net anlaşılır.

Düşüşte ya da beklenen potansiyele ulaşmamış olabilir ama girilebilir bir risktir bu. Kayserispor da bu anlamda doğru bir transfer yaptı. Bu tarz hamleler onların bir geleneği oldu ve ileriye dönük iyi de kazanıyorlar. Son derece sessiz biten bir iş oldu, toz dahi kaldırmadılar. Umarım iyi işler yapar ve Milli Takım rotasyonuna dahil olur.

Galatasaray'a da yerli gerek, söyleyeceğim tek şey bu. Bilal Başakçıoğlu'nun pozisyonunda Feghouli ve Sinan Gümüş gibi isimler olsa da Muğdat Çelik'e kıyasla da daha yetenekli, en azından potansiyel sahibi bir isim olduğunu düşünüyorum. En uzak önümüzdeki sezon sonunda bu transferi konuşmaya başlayacağız zaten. Tam da sezonu 8 gol 8 asist (daha üzeri de olabilir) bandında bitirecek isim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir