16 Haziran 2018 Cumartesi

SC nostalji #96; Umut Gündoğan


2013 - 2014 sezonu Ocak ayı transferlerinden biri de Umut Gündoğan'dı. Gençleşmenin altı çizildi ve yerli yabancı birçok transfer yapıldı. An itibariyle kadroda kalan tek isim Endogan Adili, gerisini siz düşünün. Alex Telles, belki bir de Koray Günter'i alıp bitirmemiz gereken transfer dönemiydi. O gün için benim de hataya düştüğümü açık yüreklilikle söyleyebilirim.

Umut Gündoğan'ın da Bucaspor performansı ilgi çekiciydi. Orta sahanın ortasında çok hareketli, topla dikine iyi çıkan bir futbolcuydu. Galatasaray'a geldiğinde 24 yaşındaydı ve o zamana kadar da kısa bir Gençlerbirliği kariyeri dışında Süper Lig tecrübesi yoktu. Bu yaşa kadar alt ligde kalmış isimlerden çekinirim aslında. Potansiyeli olan isimler çok daha genç yaşlarda kapışılır.

Transfer olduğu ilk günler şans bulmadı değil. Özellikle kupa maçlarında orta sahadaki hareketliliği, topla dikine çıkışları da dikkat çekti ama fizik olarak güçsüz, oyun aklı aşağıda bir futbolcu. Kesilmesi de uzun sürmedi, devamında da forma şansı bulamadı. Mancini sonrası bazı hazırlık kampları görse de Galatasaray'da olmayacağı en başından beri belliydi.

5 yıllık sözleşme imzaladık ve o yıllar da bitmek bilmedi. Sözleşmesini de fesih edemedik, böyle bir isim. U21'de oynamayı göze alıyor ama gitmiyor. Biz de ona U21'de şans veriyoruz ve yerine oynaması gereken bir gencin önünü kesiyoruz. Tudor döneminde buna anlam verememiştim. U21'de 28 yaşında ve geleceği olmayan bu ismi takım kaptanı olarak dahi sahaya sürüyorduk.

Şanlıurfaspor, Adana Demirspor ve Manisaspor gibi takımlara kiralasak bile yapamadı. Bu Ocak ayında Boluspor transferi gerçekleştirmek istemiş ama o sözleşmesini tamamlamayı tercih etmişti. Gün itibariyle ancak Boluspor'a imza attı. 5 yıllık sözleşmesini tamamladı ve parasını da kuruşu kuruşuna aldı. Bir şey diyemiyorum, bu adamlara zorla sözleşme vermedik. 

Hayal kırıklığı dahi diyemeyeceğim, hiç bir şey vermedi çünkü. İlk etapta maliyeti ucuz gibi görünse de bu maliyetler birike birike bugün Uefa ile olan sorunların ortaya çıkmasında pay sahibi oldu. Umut Gündoğan'a U21'de verilen şansları unutmayacağım, yaşanan ama konuşulmayan önemli skandallar var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir