21 Haziran 2018 Perşembe

Fatih Terim'in ismine vurgusunu beğendim, onunla birlikte özel bir futbolcu oldu


Garry Rodrigues'in Youtube'da Andy van der Meijde'ye verdiği röportajdan bazı bölümleri paylaşmak istedim. Twitter'da da galastuff hesabı bu röportajı bizler için çevirmiş, ben de oradan paylaşıyorum..

"Hollanda'da çok tanınan bir futbolcu değilim. Bazı şeyler çok çabuk gelişti, genç yaşta yurt dışına gittim. Eskiden burada (Hollanda) çok tanınmıyordum ama şimdi işler değişti çünkü Galatasaray gibi büyük bir kulüpte oynuyorum."

Galatasaray'da geçirdiği geçen sezonu da bir kenara bırakıyorum. Asıl gelişimi bu sezon, hatta Fatih Terim sonrası. Gün itibariyle 15 milyon avro'nun üzerinde bir bonservis kazanmanın olası olduğu bir futbolcu halini aldı. Bunu da 27 yaşında sağlaması apayrı bir olay. Bu yaşta bir ismi almanız kumar gibi görünse de scout olayı sadece 18-19 yaşındaki isimler adına geçerli değildir. Garry Rodrigues bizler adına iyi bir transferdi, Fatih Terim'le birlikte iş bambaşka boyuta geldi.

"Evet, şu an uzatmaya çalışıyorum. Kalmayı tercih ederim, 27 yaşındayım, kendimi iyi hissediyorum ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Aldığım ücret de iyi. Gitmek istemiyorum. Ailemin de orada keyfi yerinde. Ayrılmayı düşünmüyoruz ama neler olacağını bilemeyiz."

Galatasaray'daki geleceği sorulduğunda da verdiği cevap bu şekilde. Ayrılmak istemediğini, hatta yüksek ihtimalle ayrılmayacağını da daha önce söyledim. Şampiyonlar Ligi'nde mutlaka yer almak istiyor, bunun için de şartları zorlayacaktır. Şampiyonlar Ligi'nde yer alan bir takımın da ona teklif vermesini zor görüyorum. Kendisini Şampiyonlar Ligi'nde de kanıtlayabilirse daha büyük kapıların açılacağını o da biliyor. Yine de ücret konusuna takıldım, madem öyle aynı şartlarda sözleşmesini uzatsın. Kendisiyle yeni sözleşme konusu da bir süredir konuşuluyor. Sözleşmesi 2021 yılında bitiyor, kalmak istediğine göre de eli güçlü taraf biziz.

"(Galatasaray'da antrenmanlar ağır mı?) İstanbul'da havanın sıcak olması dezavantaj. Yeni antrenörümüz var, onunla gayet rahatız. (Önceki Mancini miydi?) Hayır Igor Tudor, eski Juventuslu. Onunla çok sıkı çalışıyorduk. Ama şimdi Türk bir adam var, bir efsane Fatih Terim. (Evet onu tam söyleyecektim. Maçta çok çılgın, normal değil) Müthiş biri, tam bir efsane, tam bir patron. Fatih Terim'in gelmesine çok sevindim. Evet kesinlikle benim için de baba gibi. O geldikten sonra ben iyiye gitmeye başladım."

Tudor kendisiyle Paok döneminde de çalışmıştı. Hatta Galatasaray'a transferini de ona bağlamıştık ki Tudor da 1 ay sonrasında Galatasaray'a imza attı. Bu sezona bakınca ilk etapta kazanılan, sonrasında ilk kesilen isimdi. Bunu da yapan Tudor, haliyle tüm eleştirileri hak ediyor. Fatih Hoca ise göreve geldiği ilk andan itibaren Garry Rodrigues'den vazgeçmedi ve o da her geçen zaman yükseliş yaşadı. Şu an yıldız bir kanat gibi, oysa Tudor döneminde sağ tarafta çalışan bir işçiydi. Fatih Terim'in ismine vurgusunu beğendim, onunla birlikte özel bir futbolcu oldu. Mevcut piyasası ve geldiği konumu da ona borçlu.

"Sol kanatta daha iyiyim. Eski stil çizgiden giden kanat oyuncularını daha çok seviyorum şimdikiler çok içeri giriyor."

Oynadığı futbolu özetliyor. Tudor döneminde sağ kanattı ve o pozisyonda çalışan bir işçi gibiydi. Hatta sağda mı daha iyi yoksa solda mı sorusunu da çok sorduk. Garry Rodrigues'in sol kanattaki etkisini gördükten sonra kat etmeyi daha çok sevdiği ortaya çıktı. Bruma'nın boşluğunu doldurdu, hatta üstüne bile çıktı. Gol yükünü de çekebildiğini gördük, en önemlisi bu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir