28 Haziran 2018 Perşembe

Fatih Terim'in Muğdat Çelik'ten beklentilerini konuşmak lazım


Fatih Terim'in Muğdat Çelik'ten beklentilerini konuşmak lazım. Kağıt üzerinde rotasyonu tamamlamak açısından makul duran bir hamle olsa da sezon içinde sürpriz katkılar da alınabilir. Enerji ve mücadele gücü yüksek bir isim, geldiği nokta tamamen çalışmasıyla alakalı.

Kanatlarda da oynayabilir ama aslen bir kanat değil. Bunu söyleyerek başlamak lazım. Yasin Öztekin yerine alındığını düşünmüyorum, bence ağırlıklı olarak forvet rotasyonunu tamamlayacak. Akhisar'da parlak günlerini sahte 9 oynayarak yaşadı. Seleznyov'un arkasında iyi bir tamamlayıcıydı ve daha özgür görevi vardı.

Teknik özelliği yüksek seviyelerde değil. Bence iyi de bir bitirici değil ama patlayıcı özelliği yüksek. Galatasaray kulübesinin temel sorunlarından biri de patlayıcı oyuncu eksikliğiydi. Kenardan geldiğinde hücuma enerji katacak futbolcularımız yoktu. Muğdat Çelik için aslında "olmamış Ahmed Musa" diyebiliriz, tarzları o kadar benziyor ki.

Engin Baytar gibi oynayabilir mi diye düşünülüyor. Engin Baytar da orta sahanın kanatlarında iyi bir etki bırakmıştı, özellikle mücadelesiyle. Ama onun teknik ve adam eksiltme, hatta şut özellikleri vardı. Kanatta oynayabildiği kadar da orta saha özellikliydi. Muğdat Çelik ise forvet özellikli, biraz tarzları farklı ama bırakacakları etkinin aynı olmasını dilerim.

Kağıt üzerinde 4. forvet olarak düşünüyorum. Özellikle hücumun enerji istediği anlarda düşünülebilir bir futbolcu. Kenardan geldiğinde kanat gibi görebiliriz, ağırlıklı olarak ise kanat / forvet oynar. Kamp dönemini görmemiz gerekiyor, hocanın düşüncesini bilmiyorum. Bu tarz hızlı ve patlayıcı özelliği olan futbolcuları sever. Mutlaka onunla da alakalı bir planı vardır.

Nihayetinde bonservisi yok ve kontenjan anlamında da yerli ihtiyacı var. Kestirip atmak yerine böyle bakmamız gerekiyor. Kendisinden yana büyük umutlarım olmasa da görmek istiyorum. Tutabilir bir hamle, bakarsınız iyi işler çıkarır ve transferi mutlu eder. Anadolu açısından kıymetli bir alternatif ve Akhisar'da başardıkları da kolay işler değildi..

8 yorum:

  1. https://www.transfermarkt.de/mugdat-celik/detaillierteleistungsdaten/spieler/67570

    şu linkte en dikkat çeken şey bir tam sezonda 24 gol atması.bence bitiricilik konusunda da ön yargılı olmamak lazım.topsuz oyunda etkili bir isim kesinlikle.ben daha çok anadolu takımlarında topla bişeyler yapanlara şüpheyle bakıyorum.çünkü büyük takıma geldiğinde daha az topla oynamak zorunda kalıyorlar ve siliniyorlar.

    bu arada milli maçlarda tirezegede dikkati çeken şey kanattan forvete evriliyor topsuz oyunda.bir bakıyorsun ceza alanı çevresinde şut çekiyor.beşiktaşlı kü7 nin evrim geçirememesinin nedeni de bu sanırım.yani topsuz oyunda kaybolması.

    bence mugdat kariyerinde hakkı teslim edilmemiş oyunculardan.çünkü az süre vermelerine rağmen boş geçmemiş.niye sezonda 2500 dakika süreler verilmemiş enteresan.türk futbolunun sorunlarından biri bu.

    çalışkanlığı ve sürekli arayış içinde olması ile terimin gözdelerinden biri olması işten bile olmaz.terim böyle oyuncuları tutar.gary rodriquezi de bu bakımdan tuttu.ileri geri sürekli hareket halinde.kaos ve pres futbolunun olmazsa olmazı.ileride prese başlamak.

    bu arada transfermarkt da gezinirken iki oyuncu dikkatimi çekti.mısırın kahire takımından.
    https://www.transfermarkt.de/walid-azarou/detaillierteleistungsdaten/spieler/471776

    https://www.transfermarkt.de/junior-ajayi/detaillierteleistungsdaten/spieler/387870

    çok iyi istatistikleri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı değil bu, izlediğim kadarıyla yazıyorum. Muğdat istikrarlı bir isim, zaten ne istendiği belli. Ön alandaki mücadelesi, patlayıcı özelliği önemli olacak.

      Sil
  2. bence maliyeti uygun. katkı da yapacaktır. linç edilmemeli.
    (devamını oku kalsın abi haklısın. ama bence net beyaza dön)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az daha dursun bu gri, beyaza zaten döneceğim :) Biraz değişiklik arıyor gözlerim.

      Sil
  3. Altyapıdan Ahmet geldi.Muğdat'ı da forvet olarak göreceğiz gibi.Bu durumda bi forvet alınır diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım Ahmet Sivri tutunabilecek mi, bilmiyorum.

      Sil
    2. Ahmet'i zaten tutup da ilk onbir oynatmayız.Kupa maçlarında oynar ki yetenekli bi futbolcuya benziyor umarım uzun süreler hizmet verir

      Sil
    3. İzleyelim işte, bilmiyorum. Ne verir fikrim yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir