21 Haziran 2018 Perşembe

Galatasaray forması giyen isimler arasında asla satmam dediğiniz isimler kimler?


Transferde stratejiyi "olası teklif alacak" futbolcular belirleyecek. Bu yüzden de gelen isimler kadar gidebilecek isimleri de konuşmamız gerekiyor. Değerini bulan herkesin satılabileceğini düşünsem de bu düşünceyi bir kenara bırakarak sordum. Galatasaray forması giyen isimler arasında asla satmam dediğiniz isimler kimler?

Twitter'da gelen cevaplara bakınca hemen hemen herkesin düşüncesi aynı. Muslera, Fernando, Serdar Aziz ve Mariano isimleri ağırlıklı olarak geldi. Mariano yerine Linnes demiştim, çünkü arayıp bulunamayacak bir yedek olduğunu düşünüyorum. Sorunsuz bir yedek, oynatabileceğiniz birçok pozisyon yok ve fazlasıyla sorunsuz. Ağırlıkla çıkan isimleri tek tek değerlendirmek gerekirse..

Muslera'nın çılgın talipleri olacağına inanmıyorum. Birkaç sezon önce olabilirdi mesela, en iyileri arasında anılırken. Bugün o isimler arasında anılmasa da Galatasaray açısından olmazsa olmaz. Gün itibariyle x iyi bir teklife yollasanız yerini doldurmanız için belki daha fazla harcayacaksınız. Üstelik bu da kumar olacak. Böyle istikrarlı bir kalecinin yerini doldurmak gerçekten kolay değil.

Fernando ise takımın saha içindeki lideri. Sakatlık döneminde yokluğunu fazlasıyla anladık. Fatih Hoca da bunu düşünerek onu olmazsa olmaz olarak görüyor. Ligin son bölümünde orta sahayı biraz daha sert tutma noktasında Fernando'yu 8 numara gibi kullandık. Yeni sezonda ise oraya mutlaka bir isim alacağız, Fernando'yu da kendi pozisyonunda çok daha iyi bir şekilde izleyeceğiz. Net bir şekilde takımın sigortası ki gitmesi halinde yerini doldurmak çok zor olurdu.

Serdar Aziz'in olmazsa olmazlığı ise yerli olmasından kaynaklı. Serdar Aziz'i ne kadar büyük paraya satarsanız satın yerini herhangi bir yerli ile doldurmanız imkansız. Çünkü bizim alabileceğimiz isimler arasında kendi pozisyonunun en iyi yerlisi. Tüm stoperler içinde de ülkenin en iyi 2-3 isminden biri belki de. Böyle bir ismi satmanın da mantığı doğal olarak kalmıyor. Inter gibi takımların ilgisi olsa da Serdar Aziz'den vazgeçmek imkansız.

Sezon içinde performansı dalgalansa bile Mariano da olmazsa olmaz. Galatasaray'ın yıllardır sorun yaşadığı pozisyonların başında sağ ve sol bekler geliyor. Eboue'nin ilk 2 sezonunu bir kenara bırakınca da o pozisyonun boş olduğunu gördük. Yılarca gelenler gidenler oldu, büyük paralar harcandı ama büyük sorun yaşadık. Mariano'ya bakınca da belki çok fazla çalışmayı sevmeyen ama inanılmaz yetenekli bir isim görüyorum. Maç içinde düşüş de yaşar, bir yandan o maçın seyrini tek hareketle de değiştirir. Bugün satarsak büyük kazanamayız, yerini doldurmak adına ise büyük harcamak zorundayız.

Diğer isimleri değersiz gibi düşünmeyin. Garry Rodrigues, Belhanda ya da Gomis gibi isimlerin de kıymeti büyük. Yine de yerleri bu isimlerden büyük kazanmak, gelen parayla da yerlerini doldurmak, hatta başka hamleler adına da fırsat yaratmak mümkün. Hatta yukarıda saydığım isimler dahi bazı çılgın teklifler karşısında satılabilir..

16 yorum:

  1. Muslera inşallah 37-38 yaşına kadar oynar. Onun gibi bir kaleci zor gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ve o yaşlara kadar da üst seviyede kalacağına inanıyorum.

      Sil
  2. Mariano bence de kalmalı. Bir şey tespit ettim. Sabri'nin yerine 10 sene boyunca aşağı yukarı 30 milyon euro bonservis bedeli harcamışız onun yerine oyuncuyu ikame edelim diye, buna rağmen de hep Sabri'yi oynatmışız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eboue'nin 2 sezonu, bir de Mariano işte. Başka yok, bekler konusunda büyük sorun yaşıyoruz.

      Sil
    2. Sol bekte de uzun yıllar sorun yaşadık. Riera ve Nagatomo dışında hep sorunluydu o bölge de.

      Sil
  3. Ben tutmuş hiç bir oyuncuyu;çok prim yapmadıkça yerine kumar sayılacak iki tane adamı almak için satmam. Örneğin 7-8 milyona Feghouli'yi satalım diyenlere inanamıyorum. Bu klasta bir oyuncu hazırlık kampı görmeden ağır sakatlıklar geçirdiği sezonda 4-5 maçı bizzat koparan adam olmuş;sezona direkt etki etmiş. İyi hazırlandığı sağlıklı bir sezonunda neler yapar bu adam? 7-8 milyona kimi alacağımızı düşünüyorlar acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklif gelirse satılır, çünkü maddi anlamda buna ihtiyaç var. Gitmesini istediğimden değil, şartlar bunu gösteriyor. Yerine gelecek isme de öyle bir para verilmemesi kaydıyla.

      Sil
    2. Feghouli'yi satalım; 3-4'e adam alalım düşüncesi takımı vasatlaştırma işidir. Fatih Hoca'nın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. O Hamza Hoca'nın işiydi. Neticesi felaket oldu.

      Sil
    3. Neden vasatlaşsın. Akıllı transfer yapmanın adı vasatlaşmak mı. Paraya ihtiyacın var, elindeki altını bozduruyorsun. Yerini de farklı ama daha düşük altınla dolduruyorsun.

      Sil
    4. Piyasa çok yüksek . 7-8 milyon çok düşük bir rakam. Bu rakamın altında hem iyi hem formda oyuncu alma ihtimalin imkansıza yakın. Ya vasat oyuncu alacaksın;ya da yeteneği kalitesi olan ama form ve/ve ya sakatlık sorunu olan bir oyuncu alacaksın. Bu kumara değer mi bu para? Feghouli ve diğerleri gelmiş,1 sezon oynamış,şampiyonluk yaşamış ve buraya aidiyet hissediyor. İyi bir kamp dönemi geçirdikleri takdirde performansları çok daha üstlere çıkacak.

      Çok prim yapmış misal Rodrigues gibi oyuncular dışında satışa karşıyım.

      Sil
    5. Elbette yüksek ama transfer yapmana engel değil.

      Sil
  4. ben muslera'yı asla satmam. kaleci = her şey. kötü kaleciyle barcelona ya da man utd gibi takımların bile ne hallere düştüğünü gördük uzun yıllar.
    tff 1 yabancı kuralı koysa muslera kalsın, 10 türk'le gs yine şampiyon olmayı başarır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satmam, yerini doldurmak bizim için imkansız.

      Sil
  5. Uruguay yarı finale Muslera ayesinde çıkarsa ancak o zaman iyi teklifler gelir ki ben zaten Uruguay'ın bu rezalet futbolunu devam ettirmesi durumunda ilk turda eleneceğini düşünüyorum.Serdar'ı satsak dahi yerini yerli noktasında asla dolduramayız çünkü açık ara en iyi yerli stoper ve görünen o ki bi süre daha öyle kalacak çünkü Ozan Kabak dışında gelecek vaat eden başka yerli stoper yok.Bunu genel olarak söylüyorum.Fernando ve Mariano'ya ise teklif geleceğini pek sanmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera için belli bir seviye var, üzerine çıkacağını zannetmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir