27 Haziran 2018 Çarşamba

Garry Rodrigues'in varlığında Trezeguet?


Ne kadar doğru bilmiyorum ama Galatasaray'ın Trezeguet'le anlaştığı söyleniyor. Türkiye içerisinde çıkış bedeli 5.9 milyon avro'ya geliyor, Trezeguet'in de yıllık 2.2 milyon avro alacağı yazılıyor. Ben bu durumu eleştiriyorum işte.

Öncelikle böyle bir bonservis verecek durumumuz yok. Hele ki kimseyi satmadan böyle bir yükün altına girmek doğru değil. Ffp anlaşması, ülkemizde dövizin geldiği nokta gibi durumlar var. Biz ise ilk transferimiz olarak Trezeguet'i mi belirledik.

2.2 milyon avro'luk yıllık ücret diğer anlamsız nokta. Talipleri, ona bu parayı verecek kulüplerin olması bizim de böyle bir rakamı gözden çıkaracağımız anlamını taşımamalı. Trezeguet'in elinde bir sezonluk Kasımpaşa performansı var. Orada ne kazanıyordur, Galatasaray'da ne alacak. 

Trezeguet'e yıllık ücret olarak 2.2 milyon avro'yu verdik diyelim. Garry Rodrigues'i 1.5 milyon avro'ya oynatmaya devam mı edeceğiz. Satılabilir diyoruz da bu yönde bir hareket yok. Şampiyonlar Ligi istiyor o da, bence kalacak. Peki Trezeguet geçen sezon harika işler yaptı da Garry Rodrigues geçen sezonun neresindeydi.

Kasımpaşa'da o performansı göstermekle Galatasaray'da bu performansı göstermek arasında da fark var. Kasımpaşa hücumlarının merkezi Trezeguet'ti. Başarılı driplingleri var diyoruz, oysa en çok top kaybeden oyuncular arasında da. Galatasaray'da böyle bir özgürlük bulamayacak. Garry Rodrigues ise Galatasaray'da neler yaptık izledik.

Söylemek istediğim şu, elimizde Garry Rodrigues varken ilk iş olarak ona alternatif oluşturamam. En azından şu mali tabloda diyeyim. Yetenekli ve potansiyel bir isim, hatta yetenek noktasında Garry Rodrigues'in de üzerinde ama şu mali şartlar ve yaratılan beklentilerle de kumar. Umarım yanılırım ve gelmesi durumunda müthiş işler yapar..

14 yorum:

  1. Bu durumda esas suçlu yine önceki yönetim yani Özbek yönetimi. Sözleşmesinin bitmesine 1 sene kalmış Belhanda için 10.000.000 € bonservis + yıllık 4.000.000 € verdiler. Feghouli bonuslarla 4.500.000 € kazanıyor. Zamanında yapılan Eren Derdiyok,Tolga Ciğerci transferleri de ortada. Bu adamlar da en az 2.000.000 / 2.500.000 € kazanıyor. Hal böyle olunca kadrodaki düşük maaşlı oyuncular da isyan çıkarır, ligin ortalama üstü oyuncuları da astronomik rakamlar ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuya girdiğimizde çıkamayacağımız için hiç girmiyorum. Haklısın tabii, temel hatalı ve x gelen de mevcut ne alıyor diye bakacak.

      Sil
  2. garryden daha yetenekli ve daha genç, tek sorunu maaşı,bu kadar ısrar ediliyorsa demek ki hoca da çok istiyor abi bide böyle bakmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi sorun değil gibi görünse de mevcut ekonomik durumumuzda ödenecek 2 milyonluk bonservis dahi sorun.

      Sil
  3. Belki de Garry icin teklif var bilmedigimiz o da olabilir, bu sartlarda bana da cok mantikli gelmiyor. Bu arada Yasin de Kayseri ile anlasmis diye duydum umarim dogrudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii o da bir plan. Garry'nin olası zamansız ayrılığına karşı yerini şimdiden hazır tutmak. Bruma varlığında gelen Garry gibi.

      Sil
  4. Kapalı savunmalarda etkili olabilir mi bilemiyorum. Kuzey afrikalilara pek güvenemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekli isim, şapkadan tavşan çıkarabilecek kadar yetenekli.

      Sil
  5. son dönemde avrupada da maaşlar oldukça yükselmiş durumda.biraz araştırma yaptım.zirveye oynayan ve zirve altı takımların verdikleri maaş az değil.bide türkiye tazminatı ekleniyor bu maaşa.çin katar gibi.haliyle 2.2 milyon avro net e çıkıyor 1,5 milyon normal alacağı yerde.tabi bu yazdığım maaşlar yetenekli oyuncular için.düz oyuncuların maaşı gene düşük kalıyor avrupada.

    nasıl bonservis piyasası yükseldiyse maaş piyasasıda yükselmiş durumda.ama işin püf noktası bu yüksek maaşı verirken nokta atışı yapabilmek.tarık çamdal vakıalarını yaşamazsan maaştan zarar etmezsin.

    belhanda da feguli de gomiste fernando da maicon da belli seviye oyuncular.bunları ucuza getirmek şu piyasada imkansız.

    birde artık hedef takımsın.yani feeder club değilsin.alıp satmayı düşünmüyorsun ilk planda.bu ise hazır ve olmuş oyuncuya yönelmene neden oluyor.hazır oyuncuda maliyetli oluyor maaş olarak.

    tirezege eğer hazırsa 2.2 milyon avro maaşı sıkıntı yaratmaz.ama riskli ve hazır olmayan oyuncunun 1,5 milyonluk maaşı zarar hanesine yazdırır.

    bu arada not olarak şunuda yazayım.terim umarım kadroda revizyona gitmez.çünkü luce den sonra geldiğinde başarılı olmuş kadroyu bozup 15 transfer yaptırıp başarısız olmuştu.
    aysal döneminde transferleri terim mi yaptı o da soru işareti.yani terim bazen transferde nokta atışı yapamıyor.bu kadronun korunması öncelik olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet konusunda maaş anlamında pozitif gelişmeler var aslında, takip etmek gerekiyor.

      Bu kadroda büyük çaplı revizyon yapmaz, iyi bir kadro çünkü. Bu kadroyla da kendisi başarılı oldu.

      Sil
  6. eski blog iyiydi be abi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana sayfaya nefes aldırmak için devamını oku şart. Onu asla kaldırmam. Ama rengi griden beyaza alabilirim yine, tema yine aynı tema. Değişiklik olsun diye böyle yaptım, sıkıldım ondan :)

      Sil
  7. Gelse bile bomboş transfer olur Garry satılsa dahi.Çok çabuk kanıyoruz böyle futbolculara.Dünya Kupası gibi bence CL ile kıyaslandığı zaman altta kalacak bi organizasyonda dahi iş yapamadı.Evet bu cümlem belki sana garip geldi ama durum bu yani.Hadi Uruguay'ın defansı iyi de gruptaki diğer 2 takıma karşı bile iş yapamayan bi futbolcu Şampiyonlar Ligi gibi bi seviyeyi kaldıramaz gibi duruyor.Evet ben de bi ara alınmasını çok istemiştim ama bu adamın eksi yönleri artı yönlerinden fazla.Bence alınmamalı, hele bu fiyatlara asla.Elimizde şu an 4 açık oyuncusu var zaten.Garry ve Feghouli gitmeyecek bence.Sinan da çok garip bi teklif gelmediği sürece gitmeyecek.Bi de Muğdat geldi yani kanat rotasyonumuz tamam bence.Daha öncelikli ihtiyaçlarımız varken bu transferin gerçekleşmesi yanlış olur.Yabancı sayımız fazla zaten.O kalan 2-3 hakkı stoper gibi, forvet gibi,orta saha gibi mevkiler için kullanmalıyız bence.Elimizdeki 6 milyon euroyu 5.bi kanat futbolcusuna vermeyiz umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş olmaz bence. Yetenekli ve potansiyel sahibi bir isim. DK'yı ölçü almıyorum, takım olarak kötüydüler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir