6 Haziran 2018 Çarşamba

GS transfer güncesi #20; Serkan Kırıntılı


Galatasaray'ın yedek kalecilerle alakalı yaşadığı sorun büyük. Muslera öyle bir istikrar gösteriyor ki 2. bir kaleciye şans gelmesi imkansız gibi bir şey. Ya kupada o şans geliyor ya da Muslera'nın cezalı olduğu maçlarda. O anlarda da tecrübe arıyoruz, kaleye geçen kalecinin ayaklarının titrememesi gerekiyor. 

Cenk Gönen ve Sinan Bolat gibi isimler doğru transferlerdi. Tecrübeli kaleciler ama onlar dahi sorun yaşadı. Bu anlamda sorun yaşamayan tek isim Carrasso oldu. Belki şans dahi bulamadı ama o güveni verdi. Mesele de bu zaten, kaleciliğin güven ve karizma işi olduğunu düşünüyorum. Muslera'nın olmayacağı maçlarda "acaba" sorusunu sormamamız gerekiyor.

Bu yüzden de yedek kaleci mümkün olduğunca tecrübeli olmalı. Yaşa bakmıyorum, bana güven versin yeter. Genç bir kalecinin oturarak gelişmesi zaten imkansız. Galatasaray o açığı altyapısından kapatamaz, Transfer noktasında da gidebileceğiniz çok fazla isim yok. Bu anlamda Serkan Kırıntılı ön plana çıkar.

Onun da Fenerbahçe geçmişi sorun yaratıyor. Transferini istemeyenler bu dayanakla tepkilerini dile getiriyor ki haklılar da. Daha iyisi aklıma gelmiyor, bu yüzden yazıyorum. Yaşı 33, 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve büyük bir maliyet konuşulmayacak. Gidebileceğiniz diğer yerli kalecilerde maliyet durumu fazlasıyla ön plana çıkacak. Harun Tekin, Erce Kardeşler ya da Okan Kucuk, hepsi bonservis sahipli.

Keşke yabancı alabilsek ama buna da imkan yok. Yabancı sınırı bizi zorluyor, 14 yabancı noktasında belki de kalır diye düşündüğümüz isimlere dahi kıyabiliriz. Yerli kaleci ve sol bek yedekleri gerekiyor, ilk etapta atılması gereken adımlar bunlar. Serkan Kırıntılı da bu noktada gündem olmak zorunda.

Serkan Kırıntılı'nın yıllar içinde Konyaspor'la gösterdiği iyi bir istikrar var. 33 yaşında Milli Takım'a kadar yükseldi ve bence daha öncesinden de bunu hak ediyordu. Fatih Terim ona Milli Takım dönemi soğuk baksa da kulüp bazında şartlar daha farklı. Oradan doğru bir çıkarım yapmak imkansız, bunun gibi birçok örnek gösterebilirim..

8 yorum:

  1. Tecrübeli, mental olarak sağlam yedekler daha geçerlidir yedek kaleci olarak... bunu da belli oranda sağlıyor Serkan... Daha iyileri yabancı kaleciler zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabileceğimiz daha iyi yerli yedek yok dediğin gibi.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Hakan Arıkan mı kaldı Allah aşkına :) 4 sene önce deseydiniz tamam derdim.

      Sil
  3. 37 yasinda Hakan. Ahmet Sahin 40 yasinda hala oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır'ın kalecisi de 45 yaşında ama oynuyor. Peki Galatasaray seviyesinde mi oynuyorlar bu yaşta. Oynadıkları takımlara bakar mısınız..

      Sil
  4. Hakan Canbazoğlu olabilir.Hem bizim altyapı çıkışlı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir