11 Haziran 2018 Pazartesi

GS transfer güncesi #26; Ömer Bayram


Sol bek için olmazsa olmazımız Nagatomo olarak görünüyor. Bir şekilde takımda tutacağız. Yine de sol bek transferi bununla bitmiyor. Yerli bir alternatif ihtiyacı var. Yerlinin altını çizmem de daha önemli pozisyonlar adına yabancı hakkını kullanmamızın gerektiğinden.
Linnes'i de sol bek olarak kullanabiliriz, oraya bir yabancı daha fazla.

Yerli sol bek denildiğinde de alınabilecek birkaç isim var. Atila Turan, Aziz Behich ya da Ömer Bayram. Yeterlilikleri elbette tartışılacak ama mecburiyetin altını çizmek lazım. Orayı yerli bir isimle doldurmak zorundayız ve alttan da kimse gelmiyor. Atila Turan ve Aziz Behich'in de bonservis bedellerinin bizi zorlayacağını düşündüğümden Ömer Bayram daha ön plana çıkıyor.

26 yaşında ve sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Bizi zorlayacak bir bonservis miktarı olduğunu da düşünmüyorum. Akhisar cephesinde de önemli bir yaprak dökümü olduğunun altını çizelim. Muğdat Çelik ve Soner Aydoğdu gibi onlar adına kıymetli yerlileri kaybettiler. Ömer Bayram da Milli Takım'a kadar yükselmiş bir isim. 

Ömer Bayram bir hücum beki. Hızıyla daha ön plana çıkar, ortalama düzeyde de teknik özellikleri vardır. Rotasyonu doldurabileceğini düşünüyorum. Nagatomo, Linnes ve Ömer Bayram'lı sol bek rotasyonu bizi ayakta tutabilir. "Ama Şampiyonlar Ligi" diyecekler de olacak ama şartlar dahilinde hareket etmek durumundayız. Şartlar da böyle bir sonuç doğuruyor.

Bazı durumlarda kimya > yetenek dersiniz. Nagatomo'dan çok daha iyi sol bekler sayarız ama futbolcu kimyası inanılmaz şekilde tuttu. Tecrübesi, aidiyeti ve çalışkanlığıyla da çok daha iyi işler yapacak. Maalesef arkasını yabancı bir sol bekle dolduramıyoruz. Carole'yi tutabiliriz diye de düşünemiyorum, yabancı hakkı buna izin vermiyor.

Carole / Ömer Bayram kıyası yapmakta bu anlamda hata. Böyle bir transferi "mecburiyet" adı altında okumak lazım. Muğdat Çelik gibi düşünün, yerliye ihtiyacımız var ve kulübe bu anlamda zayıf. Belki başka pozisyonlar adına da böyle ihtimaller akıllara gelebilir. X yerli ismi yazıldığında kestirip atmamak gerekiyor..

14 yorum:

  1. Ömer Bayram'a ben pek sıcak bakıyorum altyapıda önemli oyuncular var.Sefa Özdemir,Melih Gökçimen gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o denli potansiyeli olduğunu düşünmüyorum bahsettiğin ikilinin.

      Sil
  2. Emre Taşdemir de sakatlık sorununu atlatdikdan sonra bence iş yapar. Sözleşmesinin tamamlanmasına da 1sene var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yetenekli futbolcuydu. Hatta Fatih Hoca da onu Milli Takım'a kadar yükseltmişti. Hem sakatlıklar, hem de sol bek dışında her pozisyonda kullanılır olması onu çok düşürdü.

      Sil
  3. olmaz! istemem! gelmesin! çöp! marcelo'yu kiralamayı denesek??
    (95 ve sonrası doğumlu gs taraftarı taklidi yaptım)

    YanıtlaSil
  4. ömer bayram carole takası yapılabilir akhisar ile.iki tarafta kazanmış olur bence.carole tekrardan oynamak isteyecektir.son 3 sezonda süre olarak 1,5 sezon oynamış.nagatomo alınırsa gene yedek bekleyecek.ömer bayramda büyük takım şansını kullanmak ister.fakat asıl soru şu.nagatomo alınamazsa ne olacak?bu durumda ben olsam carole ile devam ederim.yetenekleri olan bir oyuncu.carole kalırsa ve ömer bayram alınırsa ciddi bir rekabet olur.linnes mariano da olduğu gibi.

    efecen karaca ve muğdat alınırsa farklı mevkilerde oynayabildikleri için önemli alternatifler olurlar.efecan koşan 8 numara da oynayabiliyor.okan suat emre üçlüsüne benzer bir profil.

    muğdat hem hücumun kenarlarında hemde en ileride burak yılmaz tarzı oynayabiliyor.bu tür pozisyon esnekliğine sahip oyuncular teknik adamın elini kolaylaştırır.

    stoperde maicon soru işareti devam ediyor.stoper mevkisi için 4 oyuncu gerekiyor.banko serdar aziz bir tanesi.terim sezonu denayer serdar ile bitirdi.denayer kiralıktı.tekrardan kiralanır mı soru işareti.maicon satılabilir mi?koray gitti sayılır.çalık ise kiralanır muhtemelen.

    orta saha göbekte fernando donk kalır.bence selçuk inan ve tolga gönderilmeli.hem maaş hemde cl kadro mühendisliğinden dolayı.efecan transferi ile orası üçlenir.bir yerli genç oyuncu daha tarnsfer edilmeli.yada nuri şahin konuşuluyor.

    kanat açıkları için şu anda rodriguez,sinan,feguli ve muğdat var.

    forvet arkası belhanda.dünya kupası sonrası satılması muhtemel.yerine bence en ideal isim kagawa olur.

    olası çift forvete dönülmesi durumunda gomis ve eren in yanına 2 genç potansiyelli golcü transferi olabilir.eren çok eleştirilsede bence kalitesi belli seviye bir santrafor.sayı olarak zaten sıkıntı varken ereni elden çıkarmak hata olur.

    nuri ve kagawa transferleri cl için önemli bir hamle olur.tecrübe açısından.hemde iyi karakterler bunlar.moral olarak pozitif katkı sağlarlar.nagatomo kalırsa kagawa nın adaptasyonu kısa sürer.zaten nuri ile geliyorlar :)

    tabi orta sahaya nuri efecan gibi yetenekler gelirse donk ta bir gizli stoper alternatifi olabilir.bu durumda stoper için 3 yerli 1 yabancı ile yola devam edilir.denayer serdar aziz sadık +1 yerli stoper transferi daha

    garry nin satılması hem boşluk yaratır mevki olarak.hemde gomisi etkiler.tirezege transferi olursa belki bu boşluk dolabilir.

    gidecekler ve ayrılanlar:eray,carrasco,maicon,latovlevici,çalık,koray,balta,çamdal,çiğerci,selçuk inan,belhanda,yasin,

    olası transferler: yedek kaleci,denayer,nagatomo,sadık,yedek stoper yerli,ömer bayram,carole geri dönebilir,efecan karaca,nuri şahin,kagawa,tirezege,muğdat,yedek forvet(muğdat forvette oynayabildiği için yedek forvet alınmayabilir)

    https://www.transfermarkt.de/mugdat-celik/detaillierteleistungsdaten/spieler/67570

    muğdatın kariyerinde şu dikkatimi çekti.ful oynadığı tek sezon var.o tek sezonda 24 gol atmış.demekki formayı teslim ettiğinde baya bi gol atabiliyor.diğer sezonlar hep yarım yamalak süre vermişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram / Carole ya da Cavanda takası düşünülebilir cidden. Ülke içinden transfer yapılırken bu ikilinin önemli olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca yorumun için de teşekkür ederim.

      Sil
  5. düzeltme:

    muğdat ın iki tam sezonu varmış.gözümden kaçmış.devre arası transfer olmuş.naziiliden balıkesire.2400 dakika 14 gol. fena değil.sürekli arayan yerinde durmayan bir tip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok afilli bir isim değil ama mücadelesi, çalışkanlığıyla bu noktaya kadar geldi. Dediğin gibi sürekli arıyor, zaten o sayede bu seviyede konuşulur oldu.

      Sil
  6. Burak Sproting Lizbon'un serbest kalan oyuncularından bir veya birkaçının bize gelmesi mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zannetmiyorum, hepsi önemli potansiyel sahibi.

      Sil
  7. Kesinlikle sol bek alternatifi yerli olmalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir