15 Haziran 2018 Cuma

GS transfer güncesi #30; Giannelli Imbula


Imbula'yı geçtiğimiz sezonun başında da konuşuyorduk. Badou Ndiaye öncesinin en önemli gündemi diyebiliriz. Son güne kadar beklemiş olsak bu transferi gerçekleştirebilirdik. Imbula'nın o dönem bonservisini almak imkansızdı, Stoke City de ilk etapta bize kiralamaya yanaşmadı.

Sonrasında Badou Ndiaye'yi aldık işte. Onun da bonservisi ve yıllık ücreti çok eleştirilse de Ocak ayında geldiği fiyatı ikiye katlayarak gitti. Imbula da transferin son günlerinde Toulouse'a kiralandı. Forma istikrarı yakalasa da eski günlerinden uzaklarda. Stoke City onu 25 milyon avro'ya yakın bir rakama transfer etmişti.

Ben Galatasaray'ın biraz daha hücumcu bir isim aradığına inanıyorum. Imbula'nın pas ve teknik kalitesi fena değil, dripling özelliği var, topla dikine de iyi çıkar. Tempolu bir futbolcu, orta sahaya bu anlamda katacakları var. Geçen sezon da bu yüzden transferi istenmişti ama bugünün şartları farklı. 2. bir Belhanda aradığımıza inanıyorum, hücum noktasında da yaratıcı olacak.

Badou Ndiaye de bu anlamda Imbula'nın önünde. Tudor onu her ne kadar orta sahanın derinliklerine kadar çekse de bu adam Osmanlıspor'da 10 numara olarak oynadı. Şut özelliği var, rakip ceza sahası içine daha sık giren bir isim. Imbula / Fernando dediğimizde görüntü çok defansif oluyor. Tempo kazanırız ama hücumdaki yaratıcılıktan yeriz.

Imbula'nın henüz yaşı 25, toparlama ihtimali olan bir isim. Özellikle Marsilya günleri büyük potansiyel vaat ediyordu, Porto'da da görüntü fena değildi ama Stoke City'de tutunamadı. Kiralık dönemi de beklenen ölçüde geçti diyemem. Sezon başında bu transfere çok sıcaktım, şu an ise ihtiyaç olan profil bambaşka.

Orta sahaya bir tamamlayıcı arıyoruz. Fernando ve Belhanda'nın yeri garanti, aradığımız isim o ara taşı. Bu ismin de temposu ve hücum aksiyonu değerli olacak. Mali şartlar zorluyor tabii, çok rahat hareket edemiyoruz. Kiralık ve serbest futbolcu piyasasına daha odaklıyız. Bu anlamda da Imbula'nın kiralanma ihtimali doğuyor. 

Böyle bir teklif karşısında Stoke City bunu geri çevirmez. Futbolcuyu parlatma ve olası transferini düşünüyorlar. Bu arada Stoke City'den de birçok isim gündeme geliyor. Shaqiri, Badou Ndiaye, Imbula, Jese, Kurt Zouma gibi isimler konuşuldu. Bakalım hangi isimler gelecek ya da şartları kimler için zorlayacağız..

10 yorum:

  1. Aron gunnarsson aranan oyuncu olabilir diye düşünüyorum. Müthiş bir temposu var sorumluluk alır lider özelliği var belki skora etkisi çok olmaz ama orta sahayı toparlar ve belhanda yı rahatlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israrla yazılıyor ama bilmiyorum :)

      Sil
    2. Gittiğine üzüldüğüm adamlardan biri kimdir biliyor musunuz? Dzemaili. Bugün için ihtiyacımız olan bir oyuncuydu. Dikine çıkar savunması iyi top tutar orta sahada. Keşke daha dogru bir zamanda gelmiş olsaydı.

      Sil
    3. Dzemaili için blogu takip edenler bilir neler yazdığımı :)

      Sil
  2. Shaqiri, Badou Ndiaye, Imbula, Jese, Kurt Zouma hepsi kiralik gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shaqiri harici isimlerin imkanı var aslında..

      Sil
  3. gunnarson kesinlikle çare olur volkan mestan'a katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israrla yazılıyor, daha detaylı bakacağım..

      Sil
  4. Belhanda ve Feghouli'yi satmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes gidebilir, iş gelecek teklife bakıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir