18 Haziran 2018 Pazartesi

GS transfer güncesi #31; Aron Gunnarsson


Bu konuda herhangi bir haber ya da ilgi yok. Bazı taraftarların beklentisi üzerine yazıyorum. Bu tarz transfer yazıları yazıldığında ısrarla "Gunnarsson" ismi anılıyor ve beklenti oluşturuluyor.
Şu an boşta bir isim olması da bu düşünceler adına önemli bir etmen. Galatasaray'ın orta saha transferi için uğraştığı bu günlerde beklenti doğması da doğal.

İzlanda kendi çapında bir ekol oluşturmak üzere. Mütevazı bir ülke olsalar da yakın zamanda futbolda yakaladıkları havayla ilgi odağı oldular. Belki çok fazla yıldız oyuncuları yok, hatta oynadıkları maçlardan sonra "şu futbolcu aslında bu meslek sahibi" gibi haberler de okuyoruz ama sahada olan her isim çok büyük bir yürek ve mücadele unsuru.

Aron Gunnarsson da bu takımın kaptanı. Uzun zamandır Cardiff forması giymekteydi. Geçen sezon Championship'de 20 maçta 1 gol 1 asisti görünüyor. Defansif özellikleriyle ön plana çıkan bir orta saha diyelim. Mücadele gücü çok daha üst seviyede. Bu özelliği de zaten transferinin istenmesi için bizler adına yeterli bir sebep gibi görünüyor. Eminim ki Türkiye'ye gelse büyük bir taraftar kitlesi de olurdu.

Mesele biraz da aradığımız orta saha tipi. Alternatif üretmeye çalışmıyoruz, şu an Fernando ve Belhanda arasına cuk oturacak ismin peşindeyiz. O ismin de belli özellikleri olmalı, özellikle işin hücum kısmında. Bugün Imbula'yı konuşurken dahi (Gunnarsson'a oranla hücum melekeleri çok daha yukarıda) Fernando'nun yanında çok fazla savunmacı mı kalır düşüncesi var. Fernando / Gunnarsson ikilisinin bu anlamda olur tarafı olmuyor. Alternatif aranıyor olsa durum daha farklı olabilir.

Pas ve teknik özelliği orta düzeyde, çalışkanlığı, mücadelesi ve lider özelliğiyle öne çıkar. Tempo sahibi de bir isim olsa da defansif özellikleri çok daha ön planda. O mücadelesi ve karizması da bizim güzümüzde futbolcuyu değerli kılıyor. İyi de bir isim ama aranan tarz bambaşka. Fernando varken böyle bir ismi transfer etmek düşünülmez gibi.

Badou Ndiaye ve Imbula ikilisi dışında bir orta saha da konuşmamaya başladık. Bir de yer yer gündeme Bennacer giriyor ama bonservis bedelini karşılamak zor. 2. bir Belhanda diyordum, dün Dzemaili'yi izlerken eskilere ister istemez gittim. Bugün aranan tarz tam olarak bu, 4-3-3 adına tamamlayıcı bir isim. Hücum özelliği savunmasına göre bir tık daha önde olmalı..

6 yorum:

  1. 2015-2016 sezonunda başımızda Fatih Hoca olsaydı;yabancı sınırı da olmadığı için sezona aşağı yukarı şu kadroyla başlardık; Muslera-Sabri-Semih-Chedjou-Telles- Bruma-Melo-Dzemaili-Amrabat-Sneijder- Burak.

    Galatasaray transfer harcaması yapmadan bu kadroyla en az 2.olurdu. Hamza Hamzaoğlu tasarruf yapıyorum diye Telles-Melo-Dzemaili-Ambarat- Bruma gibi üst seviye oyuncuları bir şekilde yollayıp; Jem Karacan- Carole gibi vasat, Bilal,Jose Rodriguez gibi orta seviye oyunculara bizi mahkum edip rezalet bir sezon yaşattı.

    Bugün "UEFA kısıtlaması var,oyuncularımıza iyi teklif varsa hayır deme lüksümüz yok" gibi laflar beni yine o günlere götürüyor. Bugün Galatasaray'dan 5 oyuncu satsak o günlerden hiç bir farkımız kalmaz. Yine konuşacağımız 5. olup Avrupa'ya gidermiyiz, Türkiye Kupası'nı alabilirmiyiz vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harcama da yapabilirdik ayrıca, bir kısıtlama yoktu. Ya da şöyle diyeyim, sadece serbest isimlerle dahi büyük bir kadro kurulurdu. O dönem serbest kalan isimler anlamında büyük bir okyanus vardı, kullanamadık.

      Sil
  2. Bu blog ta birkaç kez gunnarsson ile ilgili yorumlar yazıldı. kendisi ile ilgili bir yazı yazdığınız için de teşekkür ediyorum. Benim gerçekten beğendiğim bir futbolcu gunnarsson. Mücadeleci lider özelliği olan sahada terini akitan ve en önemlisi sorunsuz bir futbolcu. Profesyonelligi ön planda olan bir adam. defansif bir oyuncu mu? Evet öyle. Milli takımda da bu şekilde oynuyor cardiff tede. Yazdığınız yazıda ihtiyacımız olan oyuncu değil demişsiniz ama Size katilamayacagim. Donk un performansı üzerinden konuştuk geçen sezon. İyi ama bu donk değil miydi vurdumduymaz dediğimiz adam? Sözleşmenin Son senesi kendini gösterip yeni sözleşme sonrası yatan çok oyuncu gördük bu takımda. Donk hâlâ bana güven vermiyor ne yazık ki. Gunnarsson ise böyle bir adam değil gerçekten profesyonel ve donk tan aldiginizdan daha azini almazsiniz. Fernando için alternatif yaratirsiniz. defans hattı hep soru işareti olan bir takım için bence kendisi İdeal bir orta sahadir. Ücret anlamında da kulübü zora sokmayacak bir oyuncu aynı zamanda. Benim görüşüm doğru bir transfer olacağı yönünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un farklı özellikleri var. İlki fizik, çok uzun bir isim. Diğeri top tekniği, pas yapabilmesi. Bir de joker, stoper ya da sağ bek gibi bile oynayabilir. Farklı isimler olduğunu düşünüyorum. Ben Donk'un gamsız ya da vurdumduymaz olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  3. Aaron cok iyi adam kazma falan degil orta saha merkeze daha takin bir adam. Belki fernandoyu da satariz. Imbula ve aaron iyi olurdu 6 ve 8 icin. Ferghouli belhanda fernando gomis satilabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kazma demedim, yanlış anlaşılmasın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir