17 Haziran 2018 Pazar

Şartlar ağır, beklentiyi doğru ayarlamak ve ayakları yerden kesememek gerekecek


"Bir önceki yönetimimize 1+1 yasağı gelmişti. Hem de 65 milyon euro harcama yasağı gelmişti. Bize bu sene verilen başa baş noktası yüzde 60 oldu. 130 milyon euro geliriniz olursa, 78 milyon euro harcayabilirsiniz demek. Bu da 13 milyon Euro’luk bir avantaj demek."

Sattığın kadar al noktasını hala anlamış değilim. İşin transferle alakası olmadığı ve gelir / gider bilançosuna göre hareket edilebileceği de söyleniyor. "Harcama" denen kalemin içinde transferin de olduğunu düşünüyorum. Haliyle de iş "sattığın kadar al" noktasından bağımsız olabilir.

Futbolcu satmak önemli bir gelir kalemi. Hatta ekonomiyi rayına sokmanın da en önemli adımı. Mümkün olduğu kadar bize geri dönüşü olacak isimleri transfer etmeliyiz. Çok genç ya da "yeniden ayağa kalkacak" diyeceğimiz isimler olabilir. Altı çizilesi nokta o futbolcunun size maliyeti, bunu mümkün olduğunca düşük tutmalıyız.

Biz futbolcu satmaya başladıkça bir şeyleri başarmaya başlayacağız. Mevcut kadro içinde de büyük geri dönüş sağlayabilecek isimler var. Çin / Katar piyasasını da atlamamak gerekiyor, özellikle Gomis için konuşulan ilgiyi mutlaka değerlendirmek gerekir. Giden ismin de altında bir maliyetle o pozisyonu doldurduğumuzda çok daha iyi günleri konuşacağız.

Başarı da mühim, özelikle Şampiyonlar Ligi sahnesinin büyük bir gelir kalemi olduğunu söyleyelim. Çok büyük paralar var ve her sezon orada yer almak gerekecek. İlk sezondan büyük başarı hayalleri de kurmamalı, zaman içinde ayağa kalkacağız. Bu dönemi yeniden yapılanma olarak görüyorum, kısa vadede Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın önemi çok büyük. Bunun da yolu ligde şampiyon olmak.

"Sattığın kadar al" olmaması iyi bir şey olsa da biz planları varmış üzerinden uygulamalıyız. Zarar mümkün olan en düşük seviyede olmalı. O zararı da yükselten bir numaralı kalem "futbolcu transferi". Avro'nun geldiği nokta da ortadayken bonservisi olmayan ya da kiralık, maaşı uygun, mümkünse de geri dönüşü olacak futbolcular kıymetli. Hepsinin ötesinde ise sabır yatıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir