19 Haziran 2018 Salı

İlk etapta Şampiyonlar Ligi'nde her sezon yer alabilmek en önemli olay


Dün itibariyle Şampiyonlar Ligi davetini de aldık. Özlediğimiz bir heyecan ve ait olduğumuz yer. Katılım sayılarına da baktığımızda Türkiye denildiğinde doğal olarak akıllara Galatasaray gelecek. Özellikle benim jenerasyonum da bu heyecanı en yüksek seviyede yaşayarak büyüdü.

Burada sağlanacak istikrarın en önemli anahtar olduğunu düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nin yüksek bir maddi getirisi var ki orada yer almadığınızda yaşadığınız sorun büyük oluyor. Gelirler düşüyor, tek sezonda ekonominiz yüzde 30 / 35 oranında aşağı çekilebiliyor. 

Sürekli harca harca harca da yanlış. Geliriniz kadar harcamanın günü kurtarma noktasında etkisi var ama ilk başarısızlıkta yaşanan enkazı kimse kaldıramaz. Adımlar son derece akıllı olmalı ve gelirin aşağısında (doğru bir planlamayla) harcama yaptığınızda sezon sonu hanenize artı yazmalısınız. Ffp ile yaptığımız anlaşma da bize bunu söylüyor.

Sportif başarı gerekiyor ki her sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alalım. Lig şampiyonluğu bu anlamda çok daha kıymetli. İlk sezondan Şampiyonlar Ligi'nde sükse bir iş yapmaktansa (keşke yapabilsek), ligde şampiyon olmak bence daha önemli. İstikrar > kısa vadeli başarı diyorum. Her sezon orada yer almak en azından kısa vadede kıymetli.

Şampiyonlar Ligi için beklentiyi doğru ayarlamalıyız. Kura şansı önemli olacak. Çekilecek kuraya göre bir başarı beklentisi oluşur. Grupta sonuncu da olabilirsiniz ya da 3.'lüğü hedefleyerek Avrupa Ligi dersiniz. Ya da öyle bir kura gelir ki ilk 2 için elinizden geleni yaparsınız. İlk sezondan büyük işler beklemiyorum mesela, zamanla üzerine koyarak ve istikrar sağlayarak bir şeyler yapacağız.

İlk hedef mümkün olan en iyisini yapmak olacak. Dediğim gibi, kura şansı bunu belirler. Ligde ise şampiyon olmak olmazsa olmaz. Şampiyonlar Ligi'nde her sezon yer almak en önemli olan. Fatih Hoca burada en önemli avantajımız, onun varlığı başarıyı da olmazsa olmaz kılıyor. Ffp'yi de gerçek anlamda, disiplinle uygulayabilirsek 4 yılın sonunda daha rahat nefes alacak bir Galatasaray ortaya çıkacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir