18 Haziran 2018 Pazartesi

Konu transferde ağır kalmak değil de nasıl aksiyon alacağımızı bilmemek



Konu transferde ağır kalmak değil de nasıl aksiyon alacağımızı bilmemek. Uefa kararı diyorduk, geç de olsa açıklandı ama bundan sonraki planımız nedir? Hala bir bilinmezlik var ve ne düşünüyoruz?


Bonservisi olmayan ya da kiralık isimlere mi yöneleceğiz ya da hamle için 1-2 ismin satışı sonrası mı hareket edilecek. Fatih Hoca'nın çıkıp bir yerlerde konuşmasını çok beklesem de şampiyonluk sonrası sessiz kalmaya devam ediyor.

Samuel Bastien elden gitti mesela. Standart Liege onu Chievo'dan 3 milyon avro bonservis bedeliyle transfer etti. Biten sezonun Ocak ayında Badou Ndiaye'nin şok ayrılığı sonrası gündeme girmişti. O dönem kiralanması gündem olsa da zaman yetmedi ve şartları yeterince zorlayamadık.

Sezon sonunda mutlaka gündeme girer diye düşünsem de bu anlamda hamle yaptık mı bilmiyorum. 21 yaşında ve önemli bir potansiyel adayı. Chievo günleri beklediği gibi geçmese de hala potansiyelinden bir şey kaybetmedi. 3 milyon avro da mevcut piyasa adına gayet makul bir rakam.

Bu transfer için aksiyon alabilirdik mesela. Gelecek adına da iyi bir adım olacağını düşünüyordum. Gerçekleşmemesi ise şöyle açıklanabilir (pozitif bakarsak), daha iddialı bir isim aranıyor belki de. Garanti bir futbolcu, formayı giydiğinde ne alacağınızı az çok bildiğiniz. Yabancı hakkı sorunu da var, o anlamda çok rahat hareket edilemeyebiliyor. 



Adrien Thomasson'u da biten sezonun Nisan ayı gibi konuşmaya başlamıştık. Sezon sonu sözleşmesi biteceği için olabilecek alternatiflerden biri olarak değerlendiriyorduk. Bence bu konuda hamle yaptık, en azından listede olan isimlerden biriydi.

O da Strasbourg'a imza attı. 24 yaşında ve kıymetli bir alternatif olacağını düşünüyorum. Maaşı da yüksek olmayacaktı ki Linnes gibi iyi bir tamamlayıcıydı. Sol ayaklı, oyunun iki yönünü oynayan, hatta orta sahanın birçok noktasında kullanılabilecek bir jokerdi. 

Bu konuda da düşüncem yabancı hakkıyla alakalı. Daha iyi bir alternatif düşünülüyor olabilir, yabancı hakkı da yeterince geniş olmayınca transferi için aksiyon alamıyoruz. İyi isimdi yine de, maliyet noktası ve geri dönüşü için yatırım olacaktı.

https://www.sportifcumleler.com/2018/03/transfer-tarz-2018-27-adrien-thomasson.html


Joe Allen'in ismi de Galatasaray'la anılıyordu. Stoke City kaynaklı birçok ismi konuşuyoruz, Joe Allen de o isimler arasında belki de en değerlisiydi. Stoke City'nin bir alt lige düşmüş olması ve bizim Şampiyonlar Ligi oynayacak olmamız ihtimal oluşturmuştu.

Yine de bu tarz isimleri İngiltere'den kopartmak çok zor. O da Stoke City ile sözleşmesini uzatmış. Bu transfer neden olmadı diyemem, maliyetli bir iş olacaktı. Bonservis, yıllık ücret derken şartları bir hayli zorlamak gerekiyordu. Premier Lig'de kalmasını bekliyordum, Stoke City'yle devam etmesi de enteresan.

İyi transfer olurdu yalnız. "Galli Pirlo" lakabının altını dolduran bir isim. Müthiş bir top tekniği vardı ve temposuyla da Galatasaray orta sahasına büyük seviye atlatabilirdi. Bu tarzda bir transfer isterim, bakalım yapabileceğimiz hamle ne ölçüde olacak..

https://www.sportifcumleler.com/2018/06/joe-allen-galatasaray-elimizdeki-tek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir