5 Haziran 2018 Salı

GS transfer güncesi #19; Joe Allen


Stoke City'nin elinde çok değerli isimler var. Bu isimlerin de takımın küme düşmesinin ardından transferleri konuşulur oldu. Shaqiri'yi konuştuk mesela, Galatasaray'la adı anıldı ama 14 milyon avro'luk serbest kalma bedelini karşılamak imkansız. Ayrıca futbolcunun Premier Lig'de çok önemli talipleri var. Badou Ndiaye'yi de konuşuyoruz, kiralanması ihtimaller arasında belirtilse de bu nasıl olacak inanın bilmiyorum. Onun da Premier Lig'de kalmasını daha olası görüyorum.

Joe Allen'in ismi de son günlerde Galatasaray'la anılıyor. Bu transferin gerçekleşme ihtimali de ancak kiralama yöntemiyle olur. Stoke City buna yanaşır mı sorusuna ise verebileceğim cevap çok da olumlu değil. Şartlar ne getirir, sözleşmesinde madde mi var bilinmez. Yine Premier Lig'de kalması daha olası futbolculardan biri. Hatta Badou Ndiaye'ye göre transferi daha imkansız diyeyim. Gelirse büyük iş olur.

"Galli Pirlo" başlıklı haberler yapılıyor. Galatasaray'ın 2. bir Belhanda'ya ısrarla ihtiyaç duyduğunu söylesem de Joe Allen gibi bir ismin de farkı büyük olur. Oyunun iki yönünde katkı yapacak, tempo sahibi, takım oyununu yükselten, pas ve teknik özelliğiyle ön plana çıkacak bir orta saha. Fernando / Belhanda arası bağlantıyı müthiş sağlar ve Belhanda'yı hücumda daha yaratıcı olarak kullanmaya olanak verir.

Joe Allen'i Fernando yerine yazmak ve önünde iki yaratıcı orta sahayla da oynamak mümkün. Bu noktada Nuri Şahin için yazdıklarım geçerli olur. Joe Allen'in farkı ona göre daha tempolu ve hızlı olmasında. Transferi mutlaka büyük katkı sağlar ama böyle isimleri de Premier Lig'den kopartmak çok zor.

Geçmişe inersek Suat Kaya / Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'lu orta saha hattı akıllara geliyor. Joe Allen'in ismi de anılınca bu orta sahayı düşündüm. Oyun tarzı ve fizik anlamında yakın isimler, hoca orta sahada tempo ve iki taraflı katkıyı ön plana çıkarıyor. Elimizdeki tek cazibe unsuru Şampiyonlar Ligi, bakalım onu ne ölçüde değerlendirebileceğiz..

14 yorum:

  1. joe allen tarz olarak tam bir modric,bu adam hayalim yemin ediyorum keşke gelse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok isterim ama Premier Lig'de kalıyor bu adamlar.

      Sil
    2. Feghuli yada Belhanda ya çıkartılan ücretler bu isme sunulsa gelirmiydi?

      Sil
  2. Feghouli ve bazı yabancıların sözleşmesinde indirim isteneceği söyleniyor, eğer öyle olursa zaten kabul etmez ama morali de düşer oyuncuların

    YanıtlaSil
  3. Burak hocam Okay ve Burak imkan dahilinde olsa düşünülmesi gereken alternatifler mıdır ne dersin pahalı düşünceler mi bunlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okay'ı isterim de 7.5 milyon avro'yu veremeyiz. Burak Yılmaz'ı istemem, nedenini detaylıca yazıda yazdım.

      Sil
    2. okay yokuşlu için 7,5 milyon avro şu anki piyasa için çok düşük bir bonservis.50 milyon avroya 1 yıl sonra rahat satarsın.

      Sil
    3. Mevcut kur ve yaptırımları düşük. Sence bizim için düşük bir rakam mı.

      Sil
  4. bu adam gelse ligde dengeler değişir müthiş topçu. yalnız kalmasın diye wilshire ile beraber alalım :D

    YanıtlaSil
  5. imbula olmaz mı yunus ve imbula belhanda feghouli yerine

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir