5 Haziran 2018 Salı

Yeni 7?


Tüm stratejiyi Garry Rodrigues'in üzerine kursak bile takımdan ayrılmama ihtimali bana daha ciddi görünüyor. Şampiyonlar Ligi'nde forma giyme isteği var ve o gitmeden nasıl transfer yapacağımızı bilmiyorum. Neyse ki alternatifini Trezeguet olarak belirledik. Gerçi 5 milyon avro'luk serbest kalma bedelini nasıl vereceğimiz de diğer muamma.

Kalmak istediği ama sözleşmesini iyileştirmesinin gerektiğini söylüyor. Sözleşmesini iyileştirilmez, zaten yıllık ücretler noktasında sorun yaşanıyor. Kulüp içi dengeye ve verilen performansa bakınca en az kazananlardan biri olduğu doğru. Tarık Çamdal'dan az kazanacak mesela, Tolga Ciğerci / Eren Derdiyok gibi fazla şans bulamayan isimlerin de gerisinde. Takım içi dengesine bakınca zam isteği haksız değil ama imkansız.

İmkan olsa da tutabilsek, o ayrı konu. Şampiyonlar Ligi'nde piyasa yapmasını ve çok daha yüksek bir rakama gitmesini isterim. Badou Ndiaye konusu gibi, eğer sezonu bizde tamamlasa bu yaz dönemi çok daha büyük bir rakamı konuşurduk. Garry Rodrigues için de 15 - 20 milyon avro arası bir rakam konuşulsa da Şampiyonlar Ligi'nde olası iyi performansı piyasayı fazlasıyla yükseltirdi.

Bir yandan da Garry Rodrigues'in limitleri olduğunu ve gelebileceği en iyi noktaya geldiğini düşünüyorum. 27 yaşına geldi ki transferi için tam zamanı. Yeni hamleler adına bütçe gerekiyor, bunu da en iyi o sağlayabilir. Gitmesi halinde yerinin dolabileceğini düşünüyorum ve Trezeguet bu anlamda iyi bir alternatif.

Trezeguet'i almak için de Garry Rodrigues'in gidişini beklememek gerekiyor, diğer konu da bu. Bonservisi nasıl ayarlarız bilmiyorum ama zamansız bir ayrılık sonrasında açıkta kalmamak gerekir. Bruma varlığında gelen Garry Rodrigues gibi, o iyi bir plandı. Trezeguet'in potansiyeli de daha yüksek, yaşı 23. Gelecek adına atılabilecek en iyi adım.

Yasin Öztekin'in ardından 7 numara boşta. Kalması halinde bu forma Garry Rodrigues'in, gitmesi halinde ise Trezeguet'in. 7 numarayla alakalı yakın geçmişimiz iyi değil, o formayı sırtına geçiren bir anda düşüş yaşıyor ve kendinden geçiyor. Kanat denildiğinde akla 7 numara geliyor işte, hak eden biri giysin istiyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir