12 Haziran 2018 Salı

Selçuk İnan'dan vazgeçmek istemem ama bu şartlarda da yola devam etmem


Selçuk İnan'ı sevip sevmeme konusu değil. Ben şahsen seviyorum, her ne kadar eski havasında olmasa bile takım için önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'da önemli başarılara imza attı, belki bundan sonra farklı bir görevde katkı sağlamaya devam edecek. Yine de dediğim gibi, sevip sevmeme konusu değil bu.

Galatasaray'a dibe doğru sürükleyen unsur maalesef bazı futbolcuların aldığı rakamlar. Tolga Ciğerci, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan gibi isimlerden bahsediyorum. 2 milyon avro ve üzerinde kazanıyorlar. Geriye dönüp bakınca da yedek görünen isimler adına ödenen bu paralar bizim belimizi büküyor. Tarık Çamdal'ın dahi 1.6 milyon avro'su var.

Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok'un ayrılacağını düşünüyorum. Aldıkları paradan bağımsız düşünerek ayrılmaları da gerekiyor. Galatasaray'da bir şekilde tutmayan, olmayacak futbolcular bunlar. İyi günleri olsa dahi istikrar gösteremediler. Selçuk İnan ise farklı, uygun bir maaşla doğru alternatif olacağını düşünüyorum. Takım için önemli bir futbolcu.

Yaşı 33 olsa da Fatih Terim'in elindeki Selçuk İnan bir şekilde yükselir. O da kamp dönemini görsün, çalışmaya başlasın bakalım. Ama bu paraya olmaz işte, takımın en çok kazananlarından biri ve maaş tablosunda aldığı rakamın bizi zorladığını düşünüyorum. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmışken de şu günlerde maaşını büyük oranda düşürmeyi göze alması gerekir.

Takımda kalmasının tek yolu bu. Mevcut şartlarda kendisiyle devam edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İndirime giderek sözleşmesini uzatmak bence onun adına da artı. 1 sezonu kaldı, devamında o indirime gitmesi istenen rakamı dahi bulamayacak. En azından böylelikle hem 2 yılını garanti altına alır, hem de taraftarlar gözündeki imajını biraz daha toparlar.

Önemli bir isim, takım içinde kıymeti var. Kendisinden vazgeçmek istemem ama bu şartlarda da yola devam etmem. Jübilesini dahi burada yapsın çok isterim, Galatasaray adına önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Umarım maaşında önemli bir indirime gitmeyi kabul eder, çünkü mevcut sözleşmesi altından kalkılacak gibi değil..

16 yorum:

  1. 2011-2012 sezonundaki Selçuk şuan aldığı parayı fazlasıyla hakediyor. Ama şimdiki Selçuk 1 milyon euro bile etmez. 2014 yılından beri doğru düzgün top oynamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de etmez ama bir şekilde maaş bandını aşağıya çekmek zorundayız.

      Sil
  2. selçuk inan'ın taraftar gözündeki imajı tamamen paraya endeksli. o mukaveleyi selcuk zorla imzalatmadı ama performansı düşerken fedakarlık yapmak zorunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle ve neden de diyemiyorum. Taraftar haksız değil.

      Sil
  3. pro futbolda fizik önemli.fizik + yetenek

    ronaldo da 85 doğumlu ama kas torbası.nani fenere geldiğinde herkes şaşırdı biraz.fit ve kas torbası idi.bu fizikler öyle günde çift antremanla olmuyor hocam.

    nagatomo ya bakıyorsun fişek gibi.sanırım o da 86 lı.

    yeteneğimle idare ederim devri bitti hocam.selçuk inanda da bunu gördük.düşük tempoda takılıyor.fizik olarak düşmüş durumda.atiba 2 yaş daha yaşlı.ama amiyane tabirle tazı gibi.

    altınordu dan yetenekli halil ibrahim tuna yı belki sende hatırlarsın.oldukça cılız idi.baktım gene aynı.fit olmak yetmiyor.güç te depolamak lazım.halil ibrahim avrupaya gitse idi belki fiziki bir değişim yaşayabilirdi.burda yeteneğimle idare ederim dediği için alt liglerde takılıyor.

    kaan kural furkan korkmaz için bu yıl nba de o fizikle oynayamaz demişti.ki oynamadı.ama 1 yıl sonra nba onun fiziğini dönüşüme uğratacak diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmak zorundasın, bu çok net. Kendine bakan isimler kazanıyor ve geçen zamanda Selçuk İnan'ın çalışmadığı çok net.

      Sil
  4. Söz konusu selçuk olduğunda ben de olaya biraz duygusal yaklaşıyorum ama gerçek bir galatasaray lı olduğunu göstermek için bu bir fırsat. Maaşında indirim yapmalı yoksa bu paralar yedek bir oyuncu için çok fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoksa gidecek, kaçar yolu yok. Uefa yaptırımları ortada.

      Sil
  5. Selcuk Inanin fenerbahce macinda forma cikarma vakiasini taraftar kabullenmedi. Selcugun zamanla dusen formu uzerine yabanci yerli sinirlamasinda taraftar selcugu herseyin sorumlusu olarak gordu.Sneijderin varliginda Selcuk vasat yerlinin sembolu oldu. Selcuk kabul etmek istemese bile taraftar ile arasindaki duygusal bag cok zayifladi.Su an ki taraftar profilini baz alirsak en az yuzde 75'i selcugu istemeyecektir.
    Selcuk fedakarlik yapmadigi takdirde kensini terim bile kurtaramaz. Sonu latovleviciden kotu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada bir bağ koptu, devamı da geldi. Hatalı hareket ettiğine inanıyorum ama yine de çok takılmadım ona. Benim için sonrası mesele.

      Sil
  6. Seyircinin de gözüne girer bu şekilde ve kariyerini uzatır. Bi sene daha 2,9 milyon almakta yerine iki sene boyunca 1 - 1,5 almak mantıklı olandır hem de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında 1.5 da yüksek rakam ama en azından iyi niyettir nihayetinde.

      Sil
  7. Madem kaptan madem Galatasaray'ı çok seviyor o zaman indirsin maaşını 1 milyon euroya da görelim Galatasaray sevgisini.Hem o böyle bi hamlede bulunursa diğer futbolcuları da indirim konusunda ikna edebiliriz.Sen kaptansan böyle bi fedakarlığı yapman gerekiyor.Kaç yıldır top oynamadan dünya para kazandın artık fedakarlık yapma zamanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadara düşeceğini hiç zannetmiyorum :)

      Sil
    2. Her fırsatta Galatasaray sevgisini dile getirmesi sadece laf olsun torba dolsun anlamında o zaman.Ben de oralara kadar düşüreceğini sanmıyorum ama düşürse hem kötü imajını düzeltir hem de diğer futbolcuları indirim konusunda ikna etme şansımız artar

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir