8 Ağustos 2018 Çarşamba

Marko Grujic & Galatasaray, 2. bir Belhanda derken


Liverpool adına gelecek için beklenti duydukları bir isim olsa da şu ana kadar bunu karşılayabildi diyemem. Geçen sezonun 2. yarısını Cardiff'de kiralık olarak geçirdi ve 13 maçta 1 golü var. Yaşı 22, bence kıymetli bir potansiyel ama Liverpool'da geleceği görünmüyor.

Bu tarz isimleri kiralamak adına Ağustos ayının ortalarına kadar beklersiniz. Bizim Denayer'i, Fenerbahçe'nin ise Janssen'i kiralaması gibi. Şu dönemde bu isimler için bonservis şartları zorlanıyor ve talipler bekleniyor. Ağustos ayının ortalarına kadar herhangi bir takımla anlaşmamaları ise onlar adına kiralık ihtimalini doğuruyor.

Grujic için de bu geçerli. İlk etapta bonservis ihtimali zorlanır, hatta Premier Lig'e kiralanması daha olası bir ihtimaldir. Bizim avantajımız Şampiyonlar Ligi, futbolcuları ancak bu şekilde ikna edebiliriz. Bir de oynama garantisi vermek zorundayız ama planları bilmiyorum.

Grujic'in adı da dış basında Galatasaray'la geçiyor. Kiralama ihtimali üzerinden düşünülüyor ki orta saha arayışında mantıklı duruyor. Imbula'nın gündem olmadığını öğrendik, Badou Ndiaye'yi ise kiralamak zor görünüyor. Bu isimler tempolarıyla öne çıkan futbolcular, farklı bir tarz. Grujic ise orta sahada yeni bir oyun kurucu gibi.

2. bir Belhanda derken tam da bu tarzda bahsediyordum. Tempolu, yaratıcı ve dripling özelliği olan, topla hareketli bir orta saha. Her ne kadar beklentinin uzağında seyir etse de ayaklanması halinde önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Fernando / Grujic / Belhanda da bu anlamda kafama oturuyor, benim kafamdaki tarz bu.

Akıllı bir transfer hamlesi olur. İhtimal varsa beklenebilir de, böyle bir transfer ancak Ağustos ayı gibi konuşulur. Tıpkı kiralamayı düşündüğümüz diğer potansiyel ama ayaklanmayı bekleyen isimler gibi. Kurt Zouma da buna bir örnek mesela, Denayer aynı şekilde. Tarz doğru, ffp kıskacında fazlasıyla akıllıca.

25.06.2018 tarihli yazı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir