8 Ağustos 2018 Çarşamba

SC nostalji #99; Serkan Çalık


Geçtiğimiz günlerde Fatsa Belediyespor'a transferi açıklanınca nostalji yapasım geldi. 32 yaşına geldi ve son yıllarına baktığımızda Türkiye'nin alt liglerinde boy gösteriyor. Kademe kademe düştüğünü söyleyelim. Galatasaray günlerinden bu yana kariyer ivmesi bir anlamda çakıldı. Oysa Galatasaray'da ilk sezonunda iyi bir potansiyel değil miydi.

2007 / 2008 sezonuna Feldkamp'la başlamış ve büyük bir yeniden yapılanma içine girmiştik. Kadro büyük ölçüde değişmiş ve gençleşmişti. Bu gençleşme harekatı içerisinde de Barış Özbek ve Serkan Çalık gibi isimler ön plana çıkmıştı.

Büyük bir maliyetleri yoktu. Hatta konuşulan, bilinen isimler de değillerdi. Feldkamp'ın o dönem Almanya kaynaklı getirdiği gençler olmuştu. Barış Özbek ve Serkan Çalık'ın yanına Bouzid'i de ekleyebiliriz mesela. O da genç yaştaydı ve "yeni Popescu" potansiyeliyle gelmişti. Tabii bu ikili kadar ön plana çıktığını söyleyemem.

Serkan Çalık, transfer edildiğinde forvet oynuyordu. O dönem Hakan Şükür, Ümit Karan ve Nonda gibi forvetlerimiz de vardı. Zaman içinde forma Serkan Çalık'a geldi ve rotasyonun iyi parçalarından biri olmuştu. 2007 - 2008 sezonunda toplamda attığı 5 gol vardı ve çıktığı maç sayısı 29'du. Geneli de kenardan geldiği maçlar.

Trabzonspor deplasmanı akıllara geliyor. 90+'da uzaktan attığı müthiş bir golle 1-0'lık galibiyeti getirdi. Bir de Türkiye Kupası'nda oynadığı Fenerbahçe deplasmanını unutmam. O maça 11 yerliyle çıkmış ve muhteşem bir performans göstermişti. Hatta o gün Fenerbahçe'de oynayan Brezilyalıları izlemek için gelen Dunga'nın da dikkatini çeken bir performanstı.

O yazının da linki burada;

Sonrasında sakatlık dönemi var ve uzun bir süre geri dönemedi. Haliyle de Rijkaard döneminde bir şansı olmadı. Devamında ise önce Gençlerbirliği'ne gitti ve neredeyse her sezon farklı bir takımın formasını giydi. Kariyer ivmesi sürekli aşağı düştü ve gün itibariyle TFF 3.Lig'de forma giyecek..

4 yorum:

  1. Barış özbek olabilirdi aslında ama sonrasındaki kötü kadro yapılanmalarına kurban gitti o da... bir de sakatlık yaşadı sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi ama onun da kafa yapısı Yasin Öztekin gibiydi. Hem rolünü kabul etmedi, hem olduğundan fazla gördü kendisini.

      Sil
  2. Almancı diye adlandırılan futbolcular bizde pek iş yapamıyor diye düşünüyorum.Bi gün bu konuyla ilgili nostalji yapabilirsin aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alakası yok. Tonla gurbetçi isim yazarım başarılı olmuş :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir