9 Haziran 2018 Cumartesi

Nuri Şahin?


Nuri Şahin'in Galatasaray'a transferi sık konuşulur oldu. Bu konuda da büyük bir ayrışma var. Kimi transferi çok istiyor, kimi karşısında. Ben de bir anketle bu konuda tartışma yaratmak istedim. Güzel bir etkileşim aldık, önce bunun için teşekkür ederim. Anketin sonucunu buraya ekliyorum ve yorumlarınızı da bu yazının altına ekliyorum;


Hepsi diye bir şık olsa ona oy verirdim. Aranan tarz olduğunu düşünmüyorum seçeneğiyle başlayalım. Fatih Hoca'nın kafasında 4-3-3 / 4-1-4-1 arası bir düzen var ve Fernando / Belhanda arasına bir ara taşı arıyoruz. Bu 2. bir Belhanda da olabilir, Badou Ndiaye tarzı bir tempo silahı da. Nuri Şahin ise bu iki tarza da uymuyor. Tempo ve agresifliği sorun, pas ve tekniğiyle öne çıkar. Hücumu yükseltir ama savunmayı düşürür. Her ne kadar oyunun iki yönünü oynamayı bilen bir isim olsa da.

Bir yandan da fark yaratır diyorum. Çok iyi özellikleri var çünkü. Pas ve teknik özelliğiyle ön plana çıkar, topu sizde tutar ve çok iyi yönlendirir. Savunmadan topu çıkarma noktasında da çok daha iyi noktaya geliriz. Ayrıca müthiş bir karakter ve lider. Takımın aklını da çok yükselteceğini düşünüyorum, ondan öğrenecek çok şeyler var.

Sakatlık sorunun da konuşmamız gerekecek. Bu anlamda yeni bir Hamit Altıntop sıkıntısı yaşamak mümkün. Sakatlık geçmişi fazlasıyla kabarık ve uzun ayrılıklar yaşayabiliyor. Olası alacağı maaşla alakalı da böyle bir sorun yaşarsa fazlasıyla konuşulacaktır. 

Ama gelin görün ki böyle bir yerli olmadığı da doğru. En azından Galatasaray'ın alabileceği bir isim yok. Emre Akbaba demeyin, 5 milyon avro'dan başlıyor bonservisi. Emin olun ki düşük bir yıllık ücreti de olmayacak. Nuri Şahin her ne olursa olsun çok kıymetli bir yerli ve o kaliteyi de yükseltmek gerekiyor. Yabancı sayımızı geçenlerde konuşmuştuk, bu anlamda atılabilecek çok fazla adım yok. Ayrıca 14 yabancının hepsi de maç kadrosunda olamıyor. 11'e de bazı yerli isimleri sokmak gerekecek.

Göründüğü gibi tüm ihtimaller fazlasıyla olası. Bir yanım aranan isim değil dese de diğer yanım böyle bir yerli yok diyor. Maliyetiyle alakalı konuşulacak bir transfer olacak. Fatih Hoca'nın bu anlamda ne düşündüğünü de merak ediyorum..

10 yorum:

  1. Her ne kadar uymuyor desek de Belhanda-Fernando-Nuri orta 3lusu sampiyonlar ligi seviyesinde orta saha. Ligi saymiyorum bile. Selcuk-Melo-Hamit'in beraber oynadigi maclarda diger takimlarla arada buyuk kalite farki olusmustu. Ben Nuri Sahin'in transferinden yanayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt üzerinde öyle ama tarz noktasında beni düşündürüyor. Hücum tarafında olmasa bile savunmanın temposu ve atletizmi çok düşüyor.

      Sil
  2. Hamit'ten sonra cok kararsiz kaliyorum normalde cok avantajlari olan bir isim ve alinmasi gerekir ama ya tutarsa yapacak durumda da degiliz, muhtemel limon cikmasi durumunda bedeli su durumda agir olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerliye ihtiyaç elimizi bağlıyor. Bu kalitede bir yerli yok ama ihtiyacımız da var.

      Sil
  3. kaliteli ve mecburen yüksek maaşlı oyunculardan bir ilk 11 oluşturmak zorundayız. ki bu iskelete zaten sahibiz.
    tasarrufu yedeklerden yapmalıyız. diyeceksiniz ki ilk 11'den biri sakatlanırsa ne olacak? eh bu bir kumar. dua edeceğiz :)
    nuri bence ilk 11 için yetersiz. kulübe için ise lüks.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübe için bence de lüks, 11 için ise mevcut oyun yapısında ters. Paralel düşünüyoruz.

      Sil
  4. Hamit 2 sezon top oynadı şampiyon olduk 2 sezon yattı olamadık. Direkt şampiyon yaptı demiyorum ama etkisi yok diyen izlememiştir o sezonları

    Nuri 2 sezon sağlam kalsa yeter Hamit'ten beter sakatlık geçmişi var ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamit Altıntop büyük futbolcuydu. İlk sezonunda oynanan tüm büyük maçlarda büyük performansı vardı. Özellikle Şampiyonlar Ligi. 3. sezonunda ise Melo sakatlanınca herkes şampiyonluk gitti dedi ama o sahneye çıktı. Yine de sakatlık geçmişi ve maliyet konuşuldu işte.

      Sil
  5. Açıkçası gelmesini istemem.Tarz noktasını da geçtim bu adam son 3 sezonda doğru düzgün maç oynamadı.32 maça mı ne çıktı 3 yıl diyoruz.Ayrıca nedendir bilmem ama almancı futbolcular bizde pek iş yapamıyor.Bu konu hakkında yazmayı düşündün mü bilmiyorum ama güzel bi nostalji olur.Ki biz Yıldıray'dan sonraki en iyi almancı olan Hamit'i alıp ondan bile beklenilen katkıyı alamadık.Nuri gibi sık sakatlanan birinin de gelirse beklentileri karşılayacağını düşünmüyorum.Bize dinamik bi orta saha lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu sakat geçmedi aslında, takım kötüydü ama o fena değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir