1 Haziran 2018 Cuma

GS transfer güncesi #14; Oğuzhan Özyakup


Bu konuda büyük bilinmezlikler var. Sezon içinde Beşiktaş'la sözleşme yenilemek için anlaştığı ve bunun sezon bittiğinde yürürlüğe gireceği söyleniyordu. Bu konuda da ne Beşiktaş ne de Oğuzhan Özyakup cephesinden bir açıklama gelmemişti. TFF'de ise sözleşmesinin sona erdiği görünüyor ve bu konuda haberler çıkmaya başlandı. Herhangi bir yalanlama gelmemesi de acaba mı dedirtiyor.

Beşiktaş'ın kaç para verdiği ve Oğuzhan Özyakup'un ne istediğini bilmem. Her ne kadar son sezonu beklenen etkinin uzağında olsa da bu adam 25 yaşında ve çok önemli bir futbolcu. Geçmiş yıllardaki "150 milyon avro" gibi söylemlere hiç katılmasam da önemli bir piyasası var. O da bunu görmek istemiş olabilir ve tekliflere bakıyordur.

Önceliğinin Beşiktaş olduğunu ve orada devam edeceğini düşünüyorum. Çok uzun zamandır orada ve kaptanlığa kadar yükseldi. Bir anlamda Beşiktaş'la özdeşleşti diyelim, ayrılsa dahi Türkiye'deki tercihi başka bir takım olmaz. Fatih Hoca'nın Milli Takım'da iyi performans aldığı bir futbolcuydu, mutlaka beğenisi vardır ama zor bir transfer. Keşke olsa derim, o ayrı konu.

Sosyal medyada bu anlamda tepkiler de okudum. Bonservisi elinde olan bir Oğuzhan Özyakup'un neden istenmediğini pek anlamadım. Galatasaray şu an bir 8 numara arıyor ve tarz anlamında da hocanın kalemi. Hareketli, tempo sahibi, topla dikine çıkabilen ve yaratıcı bir 8 numara. 2. Belhanda arıyorduk, Oğuzhan Özyakup o pozisyon için ara taşı gibi gelir. Fernando / Belhanda arasına ideal partner olacağını düşünüyorum.

Hala gelişim gösterebilir. Garry Rodrigues'in 27 yaşında yaptığı çıkışı görüyorsunuz. Oğuzhan Özyakup ise hem daha genç, hem daha büyük bir yetenek. Şenol Güneş dönemi gelen 2 şampiyonlukta da çok büyük bir pay sahibiydi. Bu sezon ise düşüşteydi, hele ki ligin 2. yarısında hiç ortalıkta yoktu. Ben bunda Cenk Tosun'un ayrılığının önemli olduğunu düşünüyorum, Oğuzhan Özyakup'un rakip yarı sahada etkisi hücumun biraz da ona uyumuyla alakalı.

İyi bir pasörden bahsediyoruz. Özellikle rakip ceza sahası içine öyle toplar atabiliyor ki forvetiniz bir anda kaleciyle karşı karşıya kalabiliyor. Cenk Tosun'un ardından birçok maçta o pası atmış olsa da Beşiktaş hücumu buna cevap veremedi. Ayrıca iyi bir Atiba / Oğuzhan Özyakup uyumu vardı, o da Atiba'nın yaşlanmasıyla düştü. İş bir anda Medel / Tolgay Arslan'a döndü ve sezonu öyle bitirdiler. Ayrıca bu sözleşme durumu da performansını düşüren etmenlerden biri olabilir.

Yine yazıyorum, Beşiktaş'ta kalması en olası durum. Beşiktaş'la anlaşamasa bile Türkiye'de devam edeceğini düşünmüyorum. Galatasaray'ın aradığı tarzda bir 8 numara olduğu doğrudur, yerli olması büyük avantajdır ve kalitesi itibariyle farkı büyük olurdu. Bonservisi elinde bir Oğuzhan Özyakup'u herkes ister..

14 yorum:

  1. fatih hoca ile birlikte yükselişe geçebilir oğuzhan, ah keşke olsa ya

    YanıtlaSil
  2. Gelme ihtimali varsa tüm şartları zorlayıp almalıyız bence... Beşiktaş'ta son sezonu iyi degil ama Fatih hocayla rahatlıkla yükselebilir ve daha sonrasında bonservis bile kazandırabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor görünüyor. Beşiktaş'la sözleşme uzattığı söyleniyor ama bir bilinmezlik var.

      Sil
    2. Arsenalle olan eski sözleşmeden kaynaklı olarak işin böyle uzadığı söyleniyor. %30 diğer transfer kârından pay alır maddesini etkisiz hale getirmek için beklemişler. Tam bir Fikret Orman taktiği :)

      Sil
    3. Ben de böyle biliyorum ama ne olur olmaz :)

      Sil

  3. oğuzhan için ideal 6 ve 10 numara bizde var fernado belhanda oğuzhan iyi bir üçlü olurdu eminim ki fatih hocada çok ister ama iş oğuzahana kalıyor keşke gelse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara taşı dedim onun için. Olmasa dahi bu tarzda bir yaratıcı isim bulmak gerekiyor.

      Sil
  4. esas ozan tufan'ı alsak keşke terim ile yeniden doğacağına şüphem yok. ama fb asla satmaz.
    oğuzhan imzaladı diyorlar. arsenal ile ilgili karışık işler yüzünden açıklanmıyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke boşa çıksa da alsak. Ben hayır demem.

      Sil
  5. Ben bu herifin çok çok abartıldığını düşünüyorum.Bunu dediğim zaman da kıskanıyor musun felan diyorlardı da alakası yok.Tek iyi sezonu var Sosa ve Atiba sayesinde yükseldiği ki o sezon bile büyük denilen maçlarda hayalet gibiydi.Şu son 2 sezon ise tamamen kayboldu hele bu sezon Atiba da yedek kalınca o da formayı kaptırdı.Takımda zaten ne zaman kaybolacağı belli olmayan bi Belhanda varken bu transfer eğer mümkünse bile asla istemem ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence abartılmıyor, iyi futbolcu. Kaybolması biraz da Beşiktaş'ın düzeniyle alakalı.

      Sil
  6. Bence tekrar yabancı oyuncu sınırı gelecek ve daha da değerli olacak oguzhan. Burun kiviranlara göre değil futbol akliyla düşünüldüğünde harika bir transfer olur. Sanki turk oyuncu bol da adami begenmiyoruz. Avrupada da bence piyasası var. Bize gelmesi büyük süpriz olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınır gelecek, üstelik 11'de şu kadar zorunlu yerli diyerek. Bizim kaliteli yerlilere ihtiyacımız var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir